5 tips – Brasem vissen in augustus

5 tips - Brasem vissen in augustus

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die brasem vissen in augustus hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het brasem vissen in augustus.

Tip 1. Ga nachtvissen

Brasem is in de zomer voornamelijk actief is tijdens de vroege ochtend- en avonduren. Dit komt omdat brasem van nature een schuwe vis is die zich graag verschuilt in waterplanten overdag of in de oppervlakte gaat zonnen. In de vroege ochtend, nacht en avond is de brasem actiever om te zoeken naar voedsel en dus beter vangbaar.

Om succesvol te zijn tijdens een nachtvissessie, is het belangrijk om je visstek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je stek goed kent. Gebruik betrouwbare verlichting en kies betrouwbare beetmelders of ga vissen met de method feeder, feederhengel of winkle picker en een breekstaafje op de top.

Het nachtvissen op brasem biedt een unieke ervaring en de kans veel grote brasems te vangen.

Tip 2. Gebruik micro pellets

Het gebruik van groene betaïne pellets is zeer effectief bij het vissen op brasem. Betaïne is een ingrediënt dat laxerend werkt voor de vissen, hierdoor blijven ze eten en komen ze vaker terug op de voerplek.

Strooi een handjevol pellets rond je haakaas of week ze kort voor en druk ze op de methodkorf. 

Gebruik niet te veel pellets, aangezien een overvloed aan voer de aanbeet alleen maar uitstelt. Een handjevol pellets is over het algemeen voldoende om de stek op te starten, krijg je snel een aanbeet? Voer dan extra bij.

Tip 3. Mestpieren

Mestpieren en grote brasem zijn een match made in heaven. Die kronkelende wormen hebben een enorme aantrekkingskracht op brasem. Augustus is dan ook een uitstekende maand om wormen(mestpieren) te gebruiken als haakaas. Rijg meerdere kleine mestpiertjes of een stukje dauwpier op de haak en de kans op een dikke brasem is enorm.

  1. Maak je droge lokvoer ingrediënten nat en zorg voor de juiste vochtigheid
  2. Pak een papieren of plastic bekertje en doe daar een aantal wormen in voor 1 voerbeurt, voerkorf of voerbal
  3. Knip met de wormenschaar de pieren in het bekertje kapot en gooi deze op 1 plek in het lokvoer 
  4. Voer dit gedeelte voer met de wormen erin direct op de stek, hierdoor voorkom je dat de wormen doodgaan in je voer door de smaak en kleurstoffen en hard worden. Zodoende verzuurd je lokvoer niet en kun je de hele vissessie, verse wormen met vers lokvoer mengen.

Tip 4. Vis in de buurt van de waterplanten

Het vissen in de buurt van waterplanten is vaak succesvol in augustus. Brasem houdt namelijk van de beschutting en het voedsel die rondom de waterplanten te vinden is. Door te zoeken naar visstekken in de nabijheid van waterplanten zoals lelies of rietkragen, vergroot je de kans om brasem te vangen.

Bij het vissen in de buurt van waterplanten is het echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Probeer niet te dicht bij de planten te vissen, omdat de lijn gemakkelijk breekt in de planten of door de mosseltjes aan de waterplanten doormidden wordt gesneden. Houd voldoende afstand van de planten om dit te voorkomen of vis met een dikkere gevlochten lijn.

Let goed op de bewegingen van de waterplanten en observeer of er activiteit is rondom de waterplanten. Soms kun je de brasem zelfs zien zwemmen in de buurt van de planten, dan weet je zeker dat je op de juiste plek vist.

Tip 5. Verken verschillende diepten in het water

Brasems kunnen zich op verschillende diepten in het water bevinden, afhankelijk van de watertemperatuur en aanwezige voedselbronnen. Bevis daarom je feeder montage op verschillende diepten en pas je visdiepte aan op basis van de activiteit van de brasem. Een dobber montage die je snel kunt verstellen is hierbij ook handig.

brasemvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *