5 tips – Brasem vissen in Juli

5 tips - Brasem vissen in Juli

Juli is een populaire en misschien ook wel de beste maand van het jaar om op brasem te vissen. Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die brasem vissen in Juli hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het brasem vissen in Juli.

Tip 1. Gebruik de lusmontage

Brasem is in de maand Juli misschien wel het beste te vangen met de winkle picker of feederhengel. Zorg ervoor dat je met de juiste montage vist zodat je minder vaak in de knoop gooit. Dit scheelt vistijd en verbeterd dus automatisch je vangsten! Wij zijn fan van de “drie dubbele lus feeder montage”

  1. Knoop de lussen met een figuur 8 knoop of andere dubbele lus knoop zodat ze niet gaan schuiven.
  2. De tweede en derde lus dienen als afhouder voor de voerkorf.
  3. Breng geen verzwaring aan op de twee extra lussen, dit verminderd de anti-tangle eigenschappen van de montage.
  4. Rem de montage altijd af voordat het de waterlijn raakt, dit voorkomt het in de knoop gooien van de montage.
Drie dubbele lus feeder montage

Deze montage is goed voor de geoefende en gevorderde feedervisser. Lees hier meer feedermontages voor het brasemvissen. Vis je liever met de dobber? Geen probleem, wij hebben ook de beste dobbermontages voor het brasemvissen uitgeschreven voor je.

Tip 2. Durf te voeren

Brasem is een echte bodemwroeter, hij woelt de bodem om op zoek naar voedsel. Brasems zwemmen vaak in grote groepen. Zo’n grote groep vissen kan je volledige voerstek in een paar minuten leegvreten. In principe is dat geen probleem, want als je regelmatig op een bepaalde plek voert, zal de brasem eraan wennen en regelmatig terugkeren. Het is dus belangrijk om de brasem te laten wennen aan de voer- en visplek.

Breng vaak kleine beetjes voer, want brasem wordt getriggerd door loskomende ingrediënten en rumoer onderwater. Een mengsel van zoete ingrediënten, vismeel en gehakte wormen vormt een zeer goed voer voor brasem. Omdat brasem de bodem echt kan omwoelen, is het raadzaam om compact te voeren en de stek niet te groot te maken. Een handig hulpmiddel hierbij is bijvoorbeeld een cuppingkit voor de vaste stok of de lijnclip bij het feedervissen.

Tip 3. Zorg dat je mestpieren bij je hebt

Mestpieren en grote brasem zijn een match made in heaven. Die kronkelende wormen hebben een enorme aantrekkingskracht op brasem. Juli is dan ook een uitstekende maand om wormen(mestpieren) te gebruiken als haakaas. Rijg meerdere kleine mestpiertjes of een stukje dauwpier op de haak en de kans op een dikke brasem is enorm.

  1. Maak je droge lokvoer ingrediënten nat en zorg voor de juiste vochtigheid
  2. Pak een papieren of plastic bekertje en doe daar een aantal wormen in voor 1 voerbeurt, voerkorf of voerbal
  3. Knip met de wormenschaar de pieren in het bekertje kapot en gooi deze op 1 plek in het lokvoer 
  4. Voer dit gedeelte voer met de wormen erin direct op de stek, hierdoor voorkom je dat de wormen doodgaan in je voer door de smaak en kleurstoffen en hard worden. Zodoende verzuurd je lokvoer niet en kun je de hele vissessie, verse wormen met vers lokvoer mengen.

Tip 4. Vis in de buurt van de waterplanten

Het vissen in de buurt van waterplanten is vaak succesvol in Juli. Brasem houdt namelijk van de beschutting en het voedsel die rondom de waterplanten te vinden is. Door te zoeken naar visstekken in de nabijheid van waterplanten zoals lelies of rietkragen, vergroot je de kans om brasem te vangen.

Bij het vissen in de buurt van waterplanten is het echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Probeer niet te dicht bij de planten te vissen, omdat de lijn gemakkelijk breekt in de planten of door de mosseltjes aan de waterplanten doormidden wordt gesneden. Houd voldoende afstand van de planten om dit te voorkomen of vis met een dikkere gevlochten lijn.

Let goed op de bewegingen van de waterplanten en observeer of er activiteit is rondom de waterplanten. Soms kun je de brasem zelfs zien zwemmen in de buurt van de planten, dan weet je zeker dat je op de juiste plek vist.

Tip 5. Geduld hebben, loont!

Bij het vissen op brasem is geduld een heel belangrijk wapen. Het komt zelden voor dat je meteen na het startsignaal brasem begint te vangen. Het kan gebeuren, maar vaker duurt het even voordat de brasem de voerplek heeft gevonden.

Soms vang je tijdens een wedstrijd eerst kleinere vissen, die plotseling niet meer bijten. Waarschijnlijk hebben de brasems dan de voerstek ingenomen. Als je eenmaal de eerste brasem hebt gevangen, zullen er meestal meer volgen, dus het is belangrijk om regelmatig te voeren. Zorg ervoor dat de vissen in het gebied niet overvoerd worden. Meng ook wat van je aas in je lokvoer, zodat de brasem kan wennen aan je haakaas.

brasemvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *