5 tips – Forelvissen in augustus

5 tips - Forelvissen in augustus

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die forelvissen op forelvijvers in augustus hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het forelvissen in augustus.
Sportvisbrigade
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Tremarella

De tremarella techniek is zeer succesvol zijn bij het forelvissen in augustus, omdat de forellen in deze maand vaak extra actief zijn en veel worden bevist is iedereen met de tremarella techniek in het voordeel. Het is belangrijk om de juiste tremarella hengel, lijn en montage te gebruiken voor deze techniek. Gebruik vers aas zoals meelwormen, wasmotlarven of maden.

Bij het tremarella vissen is het belangrijk om de juiste inhaalsnelheid te vinden. Begin rustig en varieer in snelheid om te kijken wat het beste werkt. Let goed op de hoofdlijn om de aanbeten van de forel goed te zien. Bij een aanbeet is het belangrijk om de haak goed te zetten, omdat de forellen vaak extra sterk zijn in augustus.

Tip 2. Zuurstofpomp

In de maand augustus kan het forelvissen soms lastig zijn vanwege de hoge temperaturen en het warme water. Een goede manier om toch succesvol te zijn bij het forelvissen in augustus, is door te vissen bij de zuurstofpomp van de forelvijver.

Forellen hebben namelijk veel zuurstof nodig en kunnen minder actief worden bij een laag zuurstofgehalte in het water. Door te vissen bij een zuurstofpomp kun je dus forellen vinden die wel actief azen. Zo ben je niet afhankelijk van regenachtige dagen, dat is zeker in de zomermaanden het beste weer voor forelvissen.

Tip 3. Powerbaitmuntjes lichte kleuren

Ideaal voor het vangen van forel in augustus is het gebruik van powerbaitmuntjes in twee contrasterende kleuren. Wij geven je uitleg over hoe je ze maakt;

  • Neem een kleur foreldeeg en rol deze uit tot een slang van gelijke dikte. Herhaal deze handeling met een andere kleur.
  • Druk deze kleuren apart van elkaar plat op een snijplank tot een dikte van 3 tot 4 mm.
  • Leg 2 plakken op elkaar en druk ze voorzichtig aan.
  • Gebruik een foreldeegsnijder en druk deze mooi tot onderaan in het deeg.
  • Haal de snijder voorzichtig terug naar boven.
  • Steek met een potloodje voorzichtig het schijfje uit de foreldeegsnijder.
  • Herhaal deze bewerkingen tot het deeg op is.
  • Bewaar de schijfjes in een leeg potje powerbait.
  • Sluit na gebruik het potje foreldeeg om uitdroging te voorkomen.

Contrastkleuren werken goed in de vorm van een ducky, wokkel of lepeltje. Geloof ons, forellen zijn er dol op.

Tip 4. Meelwormen

Bij het vissen met meelwormen en morio’s is het belangrijk om de juiste technieken te gebruiken. Begin rustig en varieer in snelheid om te kijken wat het beste werkt. Meelwormen en morio’s zijn super aas om te gebruiken in deze maand.

Meelwormen

Meelwormen zijn een uitstekend aas om te gebruiken bij het forelvissen in augustus. Deze wormen zijn goed verkrijgbaar bij hengelsportwinkels en hebben een zeer goede reputatie als aas voor forellen. Verse meelwormen zijn vaak het meest effectief omdat deze meer beweging hebben en daardoor de aandacht van de forellen trekken. Het is belangrijk om de meelwormen op de juiste manier aan de haak te bevestigen. Gebruik bijvoorbeeld een haak met een kleine weerhaak en rijg de meelwormen voorzichtig op de haak.

Morio’s

Morio’s, ook wel reuzenwormen genoemd, zijn een ander populair aas om te gebruiken bij het forelvissen in augustus. Deze wormen zijn groter dan meelwormen en hebben daardoor een nog grotere aantrekkingskracht op de forellen. Het is belangrijk om ook de morio’s op de juiste manier aan de haak te bevestigen.

Tip 5. Snelheid

Veel beginnende forelvissers staan te werpen, binnen te halen en op dezelfde plek met dezelfde snelheid. Wees slimmer dan dat en speel er op in. 

Werp je aas afwisselend op verschillende plekken, haal een stukje binnen en laat je aas weer even liggen. Deze techniek kan zowel slepend als vissend met de dobber. Hierdoor vis je slim de hele vijver op zoek naar actieve en passieve vis. Zeker in de maand augustus is dit een erg goede techniek, wissel van snelheid en laat het aas af en toe liggen. Je zult ons dankbaar zijn.

Je leert forelvissen vooral door het te doen! Voor die tijd lees je hier alles over de verschillende vistechnieken voor forelvissen, Wat je nodig hebt voor het forelvissen, waar je moet vissen en met welk aas je forel het best kan vangen. Lees het blog forelvissen voor beginners weet meer van forelvissen!

januari | februari | maart | april | mei juni |

juli augustus | september | oktober | november december |

forelvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *