5 tips – Forelvissen in februari
5 tips - Forelvissen in februari
Tip 1. Voeg geur toe
In februari kunnen de afgestorven planten en bladresten zorgen voor een troebelere waterkleur, hierdoor is het zicht voor de forel onderwater drastisch minder. Door het toevoegen van geur aan je aas kun je een extra trigger toevoegen, als de visuele prikkel minder werkt. Het toevoegen van geur hoeft niet alleen bij het vissen met powerbait, maar kan ook gecombineerd worden met de verse en levende aassoorten.
Troebel water? Voeg dan dus geur toe!
Tip 2. Vis doordeweeks
Het aantal vissers wat in deze periode op pad gaat is al minimaal en diegene die tijd hebben zijn vaak toegewezen op het weekend. Wees dus slim en neem eens een dag vrij of ga om een andere reden eens doordeweeks naar de forelvijvers, het is dan rustiger aan de waterkant en de vangsten zijn vaak beter.
Mocht jouw forelvijver op maandag ook nog eens dicht zijn, dan kunnen wij verklappen dat de dinsdag een TOP dag is om te gaan forelvissen.
Tip 3. Vis traag
In februari is het water koud en de forellen traag. Dus ook jouw aasaanbod moet traag zijn voor goede vangsten.
Kies voor een aaspresentatie met lang zweefmoment, of wat in ieder geval langzaam binnen gevist kan worden. Een suspending bombetta, lichtgewicht glaslood of dobber presentatie zijn succesvolle presentaties in februari.
Tip 4. Goede kleding
Het is een open deur, maar oh zo belangrijk. Als je vanwege de kou naar huis moet, vang je sowieso niks. Investeer dus in goede warmtekleding, vispak of andere thermo kleding.
Een echte wintervisser heeft dit als viskleding beschikbaar:
- twee-delig vis warmtepak
- thermo ondergoed
- fleece- of jogging stof tussenlaag
- warmtelaarzen
- muts
- handschoenen
- handwarmers
Is dit momenteel nog even te duur? Geen probleem, zet het op een lijstje en probeer het in het voorjaar in de uitverkoop te kopen. Dan kun je volgend jaar sowieso op pad met de juiste viskleding. > Meer bespaartips nodig?
Tip 5. Vis met maden
Morio’s, meelwormen, pieren en wasmotlarven, powerbait… Deze aassoorten zie je vaak voorbij komen op forelvijvers, de vissen zien dat ook. Er zijn maar weinig forelkwekerijen die verse maden verkopen, doe hier dus je voordeel mee als forelvisser zijnde en vis dressuurdoorbrekend met verse maden.
Deze kleine beestjes werken heel goed bij het forelvissen in de koude maanden. Vis ze traag slepend achter een bombetta of hang een mooi trosje maden onder de foreldobber aan je haak. Wij zeggen alvast, geen dank! We weten namelijk dat dit een erg goede tip is.