5 tips – Forelvissen in juli
5 tips - Forelvissen in juli
Tip 1. Wees vroeg
De temperaturen zijn aangenaam en de forellen zijn actief en hongerig. Als je succesvol wilt zijn bij het forelvissen in juli, is het belangrijk om vroeg in de ochtend te beginnen. Het vroeg in de ochtend beginnen met forelvissen heeft meerdere voordelen. Ten eerste zijn de temperaturen nog niet te hoog, waardoor de forellen actiever zijn en beter reageren op het aas. Daarnaast is het in de ochtend vaak nog rustig aan de waterkant, waardoor je meer kans hebt om de forellen niet te verstoren en te verrassen.
Tip 2. Zuurstofpomp
In de maand juli kan het forelvissen soms lastig zijn vanwege de hoge temperaturen en het warme water. Een goede manier om toch succesvol te zijn bij het forelvissen in juli, is door te vissen bij de zuurstofpomp van de forelvijver.
Forellen hebben namelijk veel zuurstof nodig en kunnen minder actief worden bij een laag zuurstofgehalte in het water. Door te vissen bij een zuurstofpomp kun je dus forellen vinden die wel actief azen. Zo ben je niet afhankelijk van regenachtige dagen, dat is zeker in de zomermaanden het beste weer voor forelvissen.
Tip 3. Powerbaitmuntjes lichte kleuren
Ideaal voor het vangen van forel in juli is het gebruik van powerbaitmuntjes in twee lichte kleuren. Wij geven je uitleg over hoe je ze maakt;
- Neem een kleur foreldeeg en rol deze uit tot een slang van gelijke dikte. Herhaal deze handeling met een andere kleur.
- Druk deze kleuren apart van elkaar plat op een snijplank tot een dikte van 3 tot 4 mm.
- Leg 2 plakken op elkaar en druk ze voorzichtig aan.
- Gebruik een foreldeegsnijder en druk deze mooi tot onderaan in het deeg.
- Haal de snijder voorzichtig terug naar boven.
- Steek met een potloodje voorzichtig het schijfje uit de foreldeegsnijder.
- Herhaal deze bewerkingen tot het deeg op is.
- Bewaar de schijfjes in een leeg potje powerbait.
- Sluit na gebruik het potje foreldeeg om uitdroging te voorkomen.
Contrastkleuren werken goed in de vorm van een ducky, wokkel of lepeltje. Geloof ons, forellen zijn er dol op.
Tip 4. Zoek kouder water
Als je op zoek gaat naar koudere plekken in het water, is het belangrijk om de juiste technieken en aas te gebruiken. Let goed op de plekken waar je de aanbeten krijgt en houd rekening met de windrichting en trek/stroming van het water.
Varieer in diepte en afstand waarop je vist. De forellen kunnen zich op verschillende dieptes bevinden, afhankelijk van de watertemperatuur. Het loont om te experimenteren met verschillende dieptes en afstanden om de koudere plekken van het water te vinden en daarmee ook de forellen te vinden.
Tip 5. Slepend vissen
Vis actief en met een slepende montage in juli. De forellen zijn actief en je wil dus ook de forel actief gaan zoeken aan de vijver. Vis systematisch de waterlagen af per zone van de vijver, eenmaal gevonden? Blijf dan nog even doorvissen want zeker in juli liggen de forellen vaak in hetzelfde gedeelte van de vijver bij elkaar.
Je leert forelvissen vooral door het te doen! Voor die tijd lees je hier alles over de verschillende vistechnieken voor forelvissen, Wat je nodig hebt voor het forelvissen, waar je moet vissen en met welk aas je forel het best kan vangen. Lees het blog forelvissen voor beginners weet meer van forelvissen!