Vissen in Coevorden
Vissen in Coevorden
Coevorden is een geweldige visbestemming in Drenthe. Met diverse visvijvers, kanalen en plassen biedt Coevorden tal van mogelijkheden om een geslaagde visdag te beleven. Ga karpervissen op het van Heutszpark, het Drostendiep en/of het Lutter Hoofdwijk, of zoek de uitdaging op met een voersessie op het Coevorden- Vechtkanaal of het Schoonebeeker Diep.
Ook de vele weteringen om Coevorden heen zijn goede stekken voor snoek en baars, terwijl het Stieltjeskanaal fantastisch is voor witvissers. Lees onze tips en vang meer in Coevorden!
Witvissen in Coevorden
Het Stieltjeskanaal biedt veel mogelijkheden voor witvissen, met name voorn en kolblei zijn veelvoorkomende vissoorten. Hoewel het meestal niet om grote vissen gaat, is er wel een grote hoeveelheid te vangen. Als er weinig tot geen stroming is, is het aan te raden om in het midden van het Stieltjeskanaal te vissen, op 1 tot 2 centimeter van de bodem. Het is belangrijk om je aas veel te bewegen door het regelmatig op te tillen en terug te trekken, dit is vaak effectief om te vangen. Als er toch een sterke stroming is, kun je beter dichterbij vissen en je aas mee laten gaan met de stroom.
Een mix van donker voer en hennep is een populaire combinatie om witvis te vangen in Coevorden.
In de maanden september tot november trekken de wat dikkere witvis het centrum in, waardoor dit een gunstige periode is om te vissen. In de zomermaanden is er vaak een grote hoeveelheid vis te vangen, maar dit zijn meestal geen grote exemplaren.
Roofvissen in Coevorden
Het Coevorden-Vechtkanaal heeft veel goede stekken voor snoek, snoekbaars en baars.
Ga op zoek naar obstakels onderwater, bruggen, inhammen, waterplanten en andere potentiële hotspots. Check voor interessante dieptes altijd eerst even Sonar Chart Viewer.
Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor kunstaas met een zwemdiepte van 1,5-2 meter. Vis trollend met crankbaits en je kunt alle soorten roofvis verwachten.
Snoek vang je het beste door trollend te vissen langs de taluds van de vaargeul, zowel het trollen met de fireball alsook het trollen met kunstaas is erg effectief.
Baarsvissen op de kanalen rondom Coevorden is goed zoeken, de meeste kans maak je rond de taluds van de insteekhavens of zwaaikommen. Hier profiteert de baars van de kleine aasvissen die zich hier vaak ophouden. Vis traag met kleine shads of creature baits en gebruik een ultra light hengel want de aanbeten zijn vaak voorzichtig.
Karpervissen in Coevorden
Maak hit en run stekjes op de vele kanalen rondom Coevorden en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek.
Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op het Coevorden-Vechtkanaal of de gracht in het Heutzpark. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet. Er is karper uitgezet dus meldt de spiegelkarpers altijd aan bij de vereniging, maak dus ook altijd foto’s van beide zijden van de spiegelkarpers.
Steur vissen in Coevorden
Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar de Boshoek in Elim. Op slechts 15 minuten van Coevorden kun je steur vissen.
Op de belevingsvijver kan je vissen op karpers en steuren. Er zitten graskarpers, schubkarpers, Siberische steuren en Diamant steuren in.
Als aas kan je gebruik maken van bijvoorbeeld kaas, haring, zalm, wormen, en mais. Kaas en haring wordt verkocht in de kantine. Er mag alleen gevist worden met haken zonder weerhaak.
Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.
Forel vissen in Coevorden
Op slechts 15 minuten afstand kun je je maaltje vangen bij de Forelvijver de Boshoek in Elim. In de forelvijver wordt zalm- en regenboogforel uitgezet. De regenboogforellen zijn ongeveer 300/400 gram per stuk. De zalmforellen wegen 800/1200 gram. Als aas kan je powerbait, meelwormen of wasmotten gebruiken. Vissen met kunstaas is niet toegestaan.
Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!
Wil jij leren forel vissen? Lees dan onze tips en/of ga naar Elim toe om het te leren.Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.
Visboot huren in Coevorden
Ga varen met een sloep over de veenwateren rondom Emmen. Bij de start ligt de boot al voor je in het water, iedereen kan eenvoudig instappen. De sloepen varen op brandstofmotoren, deze zijn de stilste in hun soort. Natuurlijk is er genoeg benzine aan boord om de hele dag te varen/trollen. De sloep wordt in het water gelegd bij de Maxwellstraat.
Heb jij een visboten verhuur in Coevorden laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier.
Veel kanalen rondom Coevorden zijn goed te vissen met eigen rubber visboot, ga dus vooral lekker vissen met de rubberboot + elektro.
Het Stieltjeskanaal is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.
De beste visstekken van Coevorden: Alles wat je moet weten
Wil je de viswateren in Coevorden echt ontdekken? Boek dan een huisje op de Huttenheugte of visvakantie in Drenthe en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.
De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Coevorden dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Het Stieltjeskanaal, Coevorden-Vechtkanaal en het Afwateringskanaal zijn voor de geoefende vissers favoriet!
Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Coevorden? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.
Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.
Waar mag je vissen in Coevorden?
Lijst van viswateren HSV Coevorden:
- De Coevorderstadsgracht vanaf de sluis in de Lutterhoofdwijk tot de Jan Kuipersbrug over het Stieltjeskanaal.
- Het Coevorden-Vechtkanaal.
- De Lutterhoofdwijk vanaf de inlaatstuw aan de Trageldijk te Coevorden tot aan de afslag Steenwijksmoer, uitsluitend de oever aan de zuidzijde en vanaf deze wegovergang tot aan de stuw ten oosten van Slagharen uitsluitend de oever aan de noordzijde en aan de zuidzijde uitsluitend vanaf de speciale vissteigers.
- Oranjekanaal
- Borgerderzijtak
- Jongbloedvaart
- Boksloot
- Sleenerstroom
- Holslootsdiep
- Verlengde Hoogeveensche Vaart
- Boksloot en Westerstroom van de duiker bij de instroming in de Verl. Hoogeveense Vaart tot de brug in de weg Oosterhesselen-Sleen.
- Stieltjeskanaal vanaf de Binnengracht te Coevorden tot de Verlengde Hoogeveensche Vaart.
- Loodiep van de stuw bij de instroming in de Marsstroom tot het Muggendijkje.
- Kanaal Coevorden-Zwinderen vanaf de Verlengde Hoogeveense Vaart tot de Buitengracht te Coevorden.
- Lutter Hoofdwijk van Coevorden tot de provinciegrens Overijssel.
- Kleine Vecht
- Afwateringskanaal van de Coevorder stadsgrachten tot de Kieftbrug in de weg Holtheme-Holthone.
- Coevorden Piccardiekanaal
- Leiding in de Mars te Coevorden vanaf het gemaal tot aan de verharde weg door de Mars.
- Schoonebeeker Diep
- Drostendiep
- Watergangen vml. waterschap Bargerbeek
Voorwaarden en bepalingen:
- Stadsgracht – maximaal 2 hengels & Nachtvissen is hier verboden
Bijzondere bepalingen wateren algemeen:
- Het is verboden meer dan één snoek in bezit te hebben (In sommige wateren en in alle vijvers mag helemaal geen vis worden meegenomen, lees daarom alle voorwaarden bij het betreffende water).
- Gevangen snoekbaars groter dan 70cm, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
- Snoekbaars gevangen in maart, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
- Het is verboden te vissen in sluiskolken. Daarnaast is het verboden te vissen binnen een afstand van 50 meter van VISpassages en andere vismigratievoorzieningen.
- Het is niet toegestaan zich met gemotoriseerde voertuigen op schouwpaden te bevinden.