Vissen in Druten
Vissen in Druten
In Druten en omgeving heb je volop mogelijkheden om te vissen. Met dank aan de actieve lokale hengelsportvereniging, profiteer je hier van een uitstekend visbestand in de viswateren. Een geliefde plek is de rivier de Waal, die langs de grens van Druten stroomt. Deze rivier is bekend om zijn rijke visbestand, waaronder brasem, voorn, baars, snoek en karpers.
Ook het Zandgat en de vijvers in Buitenhof zijn aantrekkelijke opties. Vooral in de zomer is de kans groot dat je er succesvol brasem, karper en voorn vangt. Of je nu in de rivier of in de vijvers wilt vissen, de gemeente Druten biedt voor iedere visser tal van mogelijkheden.
Karpervissen in Druten
Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Waal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.
Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon.
Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Druten.
Voor de beginnende karpervissers is de visput 1 een betere stek om overdag het geluk kansrijker te beproeven.
Baars en Snoekbaarsvissen in Druten
Wederom is de Waal de beste plek. Met name snoekbaars is een groot deel van het jaar goed vangbaar in de Waal vanaf de kant. Ga in de zomermaanden of najaar werpend vanaf de kant bezig. Kies een hengel van 2.70mtr en 2500-formaat spinmolen, kunstaas van 7-10cm en je vangkansen zijn met name in de avonduren echt goed.
Voor baars kun je het beste je geluk beproeven nabij duikers, bruggen of één van de Drutense grindgaten. De Carolina-rig, tubes en klassieke dropshot zijn erg succesvol. Snel een water af werpen op zoek naar baars? Kies dan voor een twitchbait als ‘searchbait’, eenmaal een schooltje gevonden? Kies dan voor trage softbaits om de stek echt goed uit te vissen.
Snoek vissen in Druten
In iedere Drutense wijk is er goed snoek te vangen, ook de Leeuwense Wetering en de visputten hebben een mooi snoek bestand. Werp de begaanbare stekken af met kunstaas en een aanbeet is iedere dag sowieso goed mogelijk. Staan de snoeken echt ‘aan’ dan ga je er zeker meerdere vangen.
Kies voor toegankelijk kunstaas zoals shads, jerkbaits en spinnerbaits voor het meeste succes.
De grindgaten zijn met name in de winter erg goed voor het vissen met doodaas op snoek.

Witvissen in Druten
De Waal is veruit favoriet bij brasem, winde en barbeelvissers. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de ijssel. De vijvers, recreatieplassen en weteringen zijn erg geschikt voor witvissen. Zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven.
Ga je specifiek voor zeelt op pad? Probeer dan eens de Leeuwense Wetering, met wormen of mais als aas maak je goed kans. Misschien is de methodfeeder wel de leukste hengel om ze aan te vangen.
Visboot huren in Druten
Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Druten en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.
Toch een boot huren kies dan voor boot verhuur Riverside in Appeltern en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de recreatiegebied “de Gouden Ham” te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels.

Forel vissen in Druten
Op slechts 10 kilometer van Druten kun je je maaltje vangen bij de ‘t Mun in Appeltern.
Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!
Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.
Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.
Steur vissen in Druten
Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de avonturenvijver van ‘t Mun in Appeltern, hier kun je van April tot en met December steurvissen.
Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.
Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Appeltern.
De beste visstekken van Druten: Alles wat je moet weten
Wil je de viswateren in Druten echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.
De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Druten dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers is de Waal een gave uitdaging.
Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Druten? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.
Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Waar mag je vissen in Druten?
Lijst van viswateren HSV Druten:
- De Nieuwe wetering (m.u.v. het gedeelte gemaal Bloemers, tot het bruggetje aan de Batenburgsestraat).
- Broeksche Leigraaf
- Blauwe wetering
- Leeuwense wetering
- Zijwetering Broeksche Leigraaf Molenhoek ten zuiden van en evenwijdig aan de Broeksche Leigraaf ter hoogte van Molenhoek.
- Grindgat in gebied Afferdense en Deestse waarden ten zuiden van de Waal tussen Deest en Druten (HSV Deest). Voor de nevengeul geldt een invaarverbod ingesteld door Rijkswaterstaat. Dag ontheffingen op dit verbod worden uitgegeven door Hengelsportvereniging Deest (HSV Deest). Meer informatie omtrent deze ontheffing kunt u vinden op de website van HSV Deest.
- Strangen Deest Buitendijks in uiterwaard, bereikbaar via noordelijke richting in Grote Straat te Deest (HSV Deest).
- Singel langs Van Heemstraweg in Druten
- Wateren gelegen tussen de Hansekamp/Boslaan en Scharenburgsestraat
- Water gelegen aan De Tolboom / Schriksestraat in Afferden
Voorwaarden en bepalingen:
– Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
– Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.
VISREGLEMENT VOOR PUT 1 & 2
- Er mag worden gevist conform de Nederlandse Visserijwetgeving met uitzondering van de navolgende verenigingsbepalingen:
– er kan op geen enkele wijze gebruikgemaakt worden van de mee vis toestemming op onze verenigingswateren.
– een sticker op de vispas voor de derde hengelvergunning en/of nachtvisvergunning is voor de wateren van H.S.V. de Waalkanters niet van toepassing. - Het is verboden om, met uitzondering van een fiets met een fietskar, gemotoriseerde voertuigen en fietsen langs het water mee te nemen. (Brom)fietsen behoren in de onmiddellijke nabijheid van de toegangshek gestald te worden. Overige gemotoriseerde voertuigen moeten op de openbare weg geparkeerd worden. Parkeren op de toegangsweg naast de flat is met een maximum van 30 minuten alleen toegestaan voor laden en lossen.
- Huisdieren zijn te allen tijde verboden.
- Vissen met meer dan twee hengels is verboden.
- Nachtvissen is alleen toegestaan voor leden van H.S.V. de Waalkanters die in het bezit zijn van een door de vereniging uitgegeven nachtvisvergunning. Het gebruik van tenten met een maximum afmeting van 2,80 m bij 2,20 m is toegestaan.
- Tenten en fietskarren moeten zo worden geplaatst dat verder liggende visstekken voor andere vissers, ook met een fietskar of kruiwagen, goed bereikbaar zijn.
- Tussen zonsondergang en zonsopkomst mogen alleen op dat moment actief vissende leden zich langs de waterkant bevinden.
- Er mag niet worden gebarbecued en/of een open vuur worden gemaakt. Het gebruik van kooktoestellen is wel toegestaan.
- Er geldt een meeneemverbod voor alle vissoorten.
- Het is niet toegestaan om bomen, struiken, oever- en waterplanten, oevers en aangebrachte voorzieningen op enige wijze te beschadigen.
- Het is verboden om overlast te veroorzaken in welke vorm dan ook. De sportvisser is persoonlijk aansprakelijk voor zijn/haar handelingen. De visstek dient schoon achter gelaten te worden. Klein afval, met uitzondering van overgebleven voerresten, mag in de daarvoor bestemde afvalbakken gedeponeerd worden. Etenswaren, voerresten en overig afval dient men mee naar huis te nemen.
- Het is verboden zich met boten op het water te begeven. Het gebruik van radiografisch bestuurde voerboten is wel toegestaan.
- Er mag maximaal 5 meter links en rechts van de eigen visstek gevist worden zodat andere vissers geen hinder ondervinden.
- Gevlochten lijnen inclusief voorslag, haken met weerhaken en vastlood systemen zijn verboden.
- Voor snoek, snoekbaars en baars geldt een gesloten tijd van 1 maart tot 1 september, Er mag slechts met één hengel worden gevist indien die be-aast is met een dode vis, stukjes vis, of kunstaas groter dan 2 1/2 cm. Vissen op snoek en snoekbaars met levend aas is verboden.
- Voor het vissen op karper is men verplicht een onthaakmat en een fijnmazig schepnet te gebruiken. Het gebruik van een bewaarzak is verboden.
- Er mag alleen worden gevist met wormen, maden, brood, deeg en pellets/boilies. Het gebruik van gekleurde maden, alle soorten noten en ongekookte mais als voer of als aas is verboden.
- Vis overzetten naar een andere put is niet toegestaan tenzij dit met uitdrukkelijke toestemming van het bestuur gebeurt.
- Een nieuw lid dient bij controle zijn/haar geprinte voorlopig bewijs van lidmaatschap te kunnen tonen.
- Diegene die zich niet aan de bovengenoemde regels houdt, wordt geacht zonder vergunning te vissen (artikel 21 van de Visserijwet) en in strijd met de toegangsregels aanwezig te zijn (Artikel 461 Wetboek Van Strafrecht). Hij/zij zal per kalenderjaar bij een eerste overtreding mondeling gewaarschuwd worden, bij een tweede overtreding een schriftelijke waarschuwing ontvangen, bij een derde overtreding geschorst worden voor een periode van vier weken, ingaande de dag na vaststelling van de overtreding en bij een vierde overtreding definitief geroyeerd worden. Een eventuele schorsing en/of royement wordt per e-mail en per aangetekende brief bevestigd.
- H.S.V de Waalkanters stelt zich niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook.
– In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur.
– Een ieder die lid is van H.S.V. de Waalkanters behoort de verenigingsbepalingen te kennen en zich hier naar te gedragen.
- Er mag worden gevist conform de Nederlandse Visserijwetgeving met uitzondering van de navolgende verenigingsbepalingen:
– er kan op geen enkele wijze gebruikgemaakt worden van de mee vis toestemming op onze verenigingswateren.
– een sticker op de vispas voor de derde hengelvergunning en/of nachtvisvergunning is niet van toepassing voor de wateren van H.S.V. de Waalkanters - Het is verboden om, met uitzondering van een fiets met een fietskar, gemotoriseerde voertuigen en fietsen langs het water mee te nemen. (Brom)fietsen behoren in of bij de fietsstalling geparkeerd te worden. Gemotoriseerde voertuigen moeten op de parkeerplaats of langs de Van Heemstraweg geparkeerd worden.
- Huisdieren zijn te allen tijde verboden.
- Er mag gevist worden van zonsopkomst tot zonsondergang. Nachtvissen is dus niet toegestaan.
- Tijdens wedstrijden mag er niet gevist worden, tenzij men zich heeft aangemeld als deelnemer van de wedstrijden.
- Er geldt een meeneemverbod voor alle vissoorten.
- Het is niet toegestaan om bomen, struiken, oever- en waterplanten, oevers en aangebrachte voorzieningen op enige wijze te beschadigen.
- Er mag niet worden gebarbecued en/of een open vuur worden gemaakt.
- Het is verboden om overlast te veroorzaken in welke vorm dan ook. De sportvisser is persoonlijk aansprakelijk voor zijn/haar handelingen. De visstek dient schoon achter gelaten te worden. Klein afval, met uitzondering van overgebleven voerresten, mag in de daarvoor bestemde afvalbakken gedeponeerd worden. Etenswaren, voerresten en overig afval dient men mee naar huis te nemen.
- Het is verboden zich met boten op het water te begeven of gebruik te maken van radiografisch bestuurde voerboten.
- Er moet rechtuit gevist worden zodat andere vissers geen hinder ondervinden.
- Vissen met meer dan twee hengels is verboden.
- Het is verboden om met welke hengelsoort dan ook verder dan 20 meter van de oever te vissen.
- Er mag alleen gevist worden met nylon draad met een maximale dikte van 0,25mm en een maximale haakmaat 10. Gevlochten lijnen, haken met weerhaken en vastlood systemen zijn verboden.
- Er mag nooit op baars, snoek of snoekbaars gevist worden.
- Paraplu systemen met één centrale steel en een maximale doorsnede van 250 cm zijn toegestaan. Het gebruik van tenten of shelters met meer dan één steel is verboden.
- Paraplu’s en fietskarren moeten zo worden geplaatst dat verder liggende visstekken voor andere vissers, ook met een fietskar, goed bereikbaar zijn.
- Voor het vissen op karper is men verplicht een onthaakmat en een fijnmazig schepnet te gebruiken. Het gebruik van een bewaarzak is verboden.
- Er mag alleen worden gevist met wormen, maden, brood, deeg en pellets/boilies met een maximale doorsnede van 10mm. Het gebruik van gekleurde maden, noten, pinda’s en ongekookte mais als voer of als aas is verboden.
- Vis overzetten naar een andere put is niet toegestaan tenzij dit met uitdrukkelijke toestemming van het bestuur gebeurt.
- Een jeugdlid onder de 14 jaar moet onder begeleiding van een volwassen lid samen op dezelfde visstek vissen.
- Een nieuw lid dient bij controle zijn/haar geprinte voorlopig bewijs van lidmaatschap te kunnen tonen.
- Diegene die zich niet aan de bovengenoemde regels houdt, wordt geacht zonder vergunning te vissen (artikel 21 van de Visserijwet) en in strijd met de toegangsregels aanwezig te zijn (Artikel 461 Wetboek Van Strafrecht). Hij/zij zal per kalenderjaar bij een eerste overtreding mondeling gewaarschuwd worden, bij een tweede overtreding een schriftelijke waarschuwing ontvangen, bij een derde overtreding geschorst worden voor een periode van vier weken, ingaande de dag na vaststelling van de overtreding en bij een vierde overtreding definitief geroyeerd worden. Een eventuele schorsing en/of royement wordt per e-mail en per aangetekende brief bevestigd.
- H.S.V de Waalkanters stelt zich niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook.
– in gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur.
– Een ieder die lid is van H.S.V. de Waalkanters behoort de verenigingsbepalingen te kennen en zich hier naar te gedragen.