Vissen in Breda
Vissen in Breda
Of je nu gaat zeeltvissen, karpervissen of snoekvissen, Breda is in Noord-Brabant de place-to-be, Breda en omgeving hebben veel vismogelijkheden. Een populaire stek is de Bredase haven en haar singels, die door het oude stadscentrum van Breda loopt. Deze haven is bekend om zijn rijke visbestand, met onder andere baars, snoek en snoekbaars. Ook witvis is er goed te vangen.
Ook de Mark en de Aa zijn een goede optie. Zeker in de zomer kun je er goed snoek, brasem, karper en baars vangen. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, Breda heeft voor iedere visser zat mogelijkheden.
Wil je overal kunnen vissen? Regel dan de HSV Breda vergunning bij één van de verdeelpunten.
Karpervissen in Breda
Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Mark of bijvoorbeeld de Asterdplas en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.
Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon.
Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Breda.
Roofvissen in Breda
De singels zijn in het najaar en winter ideale stekken voor roofvissers die graag in een urban setting willen vissen. De witvis trekt de binnenstad in en de roofvis trekt met ze mee. Zowel snoek, snoekbaars als baars zijn er te vangen.
In de zomer vis je vooral rondom obstakels met creature baits en twitchbaits. Kies voor stijle taluds, duikers of dukdalven in de Mark.
Snoekvissen in Breda doe je in de zomer in de singels en vijvers, vis met spinnerbaits, snoekstreamers of andere weedless kunstaasjes.
Witvissen in Breda
De AA, de Mark en diverse de Bredase singels zijn populaire viswateren voor de vissers in en om Breda. Ga lekker op pad met de feeder of winkle picker en je beleefd een dag vol actie. Witvissen in Breda is juist leuk vanwege het goede visbestand.
Kies zeker in de zomer voor donker voer, het water kan juist dan erg helder zijn. Kies voor maïs, maden of mestpieren als aas en je maakt goede kans op grote brasems!
Forelvissen in Breda
Kies voor de forelvijvers van Dre Leenaerts of de noordelijker gelegen Port de pêche forelvijvers. Beide vijvers bieden een mooi bestand aan goed vangbare forellen. Wil je weten wat je nodig hebt voor het forelvissen? Wij helpen je graag op weg.
Hengelhuur en aanschaffen van aas is ter plekke ook mogelijk. Ideaal als je een dagje wil vissen met familie of vrienden in de buurt van Breda.
Steurvissen in Breda
Steurvissen doe je bij Port de Pêche. Vang grote steuren, graskarpers of één van de grote zalmforellen die ze in het hoogseizoen uitzetten.
Wil jij een dag vol actie en vermaak? Ga dan steurvissen!
Wij helpen je alvast met tips en tricks voor het vissen op avonturenvijvers.
Visboot huren in Breda
Ontdek Breda vanaf het water met de sloepen van Visboot verhuur Breda.
Het zijn prachtige tourboten, maar ook ideaal om een stukje kunstaas zoals crankbaits of swimbaits mee door de singels heen te trollen. Afhankelijk van het formaat kunstaas en snelheid van varen maak je kans op roofblei, baars, snoekbaars en grote snoek.
De beste visstekken van Breda: Alles wat je moet weten
De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Breda dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de singels, vaarten en stadsgrachten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Mark of de Asterdplas
Wil je de beste visbestemming voor jouw vakantie? Boek dan jouw visvakantie in Noord-Brabant, bij één van deze top bestemmingen. Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Breda, Tilburg of Noord-Brabant? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.
Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda als buitengenieter zijnde, check dan Welkom in Breda en ontdek meer!
Lijst met viswateren HSV Breda
HSV De Baroniesche Hengelaars te Breda:
De Roode Vaart Vanaf de rivier de Mark tot ongeveer aan de kop van de oude strekdam buiten de Sluis. Het vissen is uitsluitend toegestaan vanuit bootjes, vanaf visstoepen, vanaf kademuren en vanaf taluds naar het maaiveld, die met betonstenen of andere bouwmaterialen zijn bedekt, mits daarvoor geen rietberm aanwezig is.
- Er mag met 2 hengels gevist worden.
- Voor nachtvissen en het vissen met een 3e hengel is een schriftelijke toestemming van De Baroniesche Hengelaars nodig.
- Per visdag mag niet meer dan 1 snoekbaars meegenomen worden. Snoek dient onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
- Het is verboden te vissen en aas te presenteren:
- Binnen een afstand van 25m benedenstrooms en 25m bovenstrooms van stuwen.
- Binnen een afstand van 25m van gemalen.
- In vispassages en binnen een afstand van 50m van de uitstroomopening en 25m van de instroomopening van vispassages.
De Mark Vanaf de singels van Breda tot de instroom van de Halsche Vliet
- Er mag met 2 hengels gevist worden.
- Voor nachtvissen en het vissen met een 3e hengel is een schriftelijke toestemming van De Baroniesche Hengelaars nodig.
- Per visdag mag niet meer dan 1 snoekbaars meegenomen worden. Snoek dient onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
- Het is verboden te vissen en aas te presenteren:
- Binnen een afstand van 25m benedenstrooms en 25m bovenstrooms van
- stuwen.
- Binnen een afstand van 25m van gemalen.
- In vispassages en binnen een afstand van 50m van de uitstroomopening
- en 25m van de instroomopening van vispassages.
Viswateren in Breda
Aanvullende bepalingen:
Voor de onderstaande wateren gelden voor de nummers 1 t/m 28 de volgende aanvullende bepalingen:
• Vissen is uitsluitend toegestaan vanaf de openbaar toegankelijke oevers die eigendom zijn van de Gemeente Breda.
• Het gebruik van bootjes of andere vaartuigen die ten behoeve van vissen zijn ingericht voor het vervoeren van personen, zijn uitsluitend toegestaan in de Kuil, Asterdplas, Singels en de Mark. Daarnaast zijn op de wateren niet gemotoriseerde bootjes of bootjes aangedreven door een elektromotor en niet ingericht voor het vervoeren van personen toegestaan. Het gebruik van telegeleide voerbootjes is dus toegestaan. De maximumsnelheid bedraagt 5 km/per uur.
• Op de Singels is vissen vanaf opstapplaatsen voor boten toegestaan maar booteigenaren behouden het recht om de opstapplaatsen te gebruiken.
1. Vijver in Park Hooghout (niet vanaf de eilandjes).
2. De Zaart, inclusief de vijvers in het Zaartpark m.u.v. het gedeelte ten zuiden van en parallel aan de Graaf Engelbertlaan en de vijver onderlangs de heuvel ten noorden van de Ruitersboslaan.
3. Vijver in het Van Sonbeeckpark m.u.v. de noordoever van het gedeelte ten oosten van het bruggetje.
4. Water langs het Bloemenblauwtje.
5. De zuid- en oostoever van de Westertuinvijver.
6. De singels van Breda inclusief Spanjaardsgat.
7. De Veilinghaven langs de Belcrumweg en de Veilingkade
8. De Linievijver.
9. De Krouwelaar.
10. De Vijver langs de Kapittelweg en de Nieuwe Kadijk.
11. Wateren aan het park Hoge Vucht. De Zwarte dijk, de C. Jooststraat, de Tilman Suysstraat, de O. van Rijsselberghstraat, de Ph. Lammekensstraat, de D. ‘t Kindstraat, de Diepenbeekstraat, de Stabroekstraat, de Groene Dijk, de Westzijde van de Wisselaar, de MoesKroenstraat, Petegemstraat en de Hobokenstraat.
12. Vijver ten zuidoosten van de kruising Terheijdenseweg/ Groene Dijk.
13. Wateren in de Haagse Beemden. De Vliet van de Achter-Emer tot aan de Mark. De Nieuwe Kievitsloop, de Compeereloop m.u.v. het water rond het eiland ten noorden van de bochtmoeren, de Moerenloop, de Clingeloop incl. zijtakken aan de Ganzerik, de Paradijslaan, en aan beide kanten van de Papegaai, de Moskesloop, de Burgtseloop van de Paradijslaan tot aan de Burgtsedreef. Het water rondom de Kroeten van de Waterweegbree t/m Hoog Zand/ Groot Zand incl. het water langs de Water violier, het Sterrekroos, Bosveen/ Heksenwiellaan, Donkslagen, Zes Bunder en Heksenring. Het water tussen de Kromme Dijk/ Emmer parklaan en de Wijk Astred tot aan de Dwarsdijk. Het water van de Dwarsdijk tot aan de Rietdijk (alleen de Oost– en Noordoevers). Het water langs de zuidkant van de wijk Asterd van de Rietdijk tot aan de Asterdse Sluis incl. het door de wijk lopende gedeelte te zuiden van Asterdkraag. De sloot vanaf het gemaal Achter-Emer langs de Markdijk naar het noorden vzv deze direct langs de Markdijk loopt. De westoever van de Asterdplas langs Asterddijk en Asterdkraag. Het strand aan de noordwestzijde van de Asterdplas, buiten het strandseizoen.
14. De oostoever van de Emerput.
15. De Kuil met uitzondering van het zwemgedeelte.
16. De Bosloop langs de Haverdijk en de grote vijver park Overbos (ten zuiden van de Valdijk).
17. 4 vijvers nabij Antwerpenstraat (tussen flats).
18. De retentievijver in Nieuw Wolfslaar nabij de BavelseLeij Prinses van Lotharingenstraat. (Niet vanaf de Westkant).
19. Wilhelmina vijvers, behalve de westoever van de grote vijver.
20. De voorberging (=zuidplas) van de Waterakkers (niet langs de helofytenfilters en niet op het eiland).
21. Het water op bedrijventerrein Hoogeind (Minervum).
22. Water aan de Grenssteen.
23. Water tussen Kolderhofpad en veiling (niet vanaf eiland).
24. Water vanaf Kruisvoort tot aan de Leurse Baan.
25. Vijver Liesbospark.
26. De westoever (Blokdijk) van het water tussen Blokdijk en de Lange Weide.
27. De haven en Nieuwe Mark in Breda centrum.
28. Water aan kruising Ettensebaan Westerparklaan.
Aanvullende bepalingen
Voor de onderstaande wateren gelden voor de nummers 29 t/m 35 de volgende aanvullende bepalingen:
• Het is verboden te vissen en aas te presenteren:
• Binnen een afstand van 25 m benedenstrooms en 25m bovenstrooms van stuwen.
• Binnen een afstand van 25 m van gemalen.
• In vispassages en binnen een afstand van 50m van de uitstroomopening en 25m van de instroomopening.
• Gebruik van bootjes is toegestaan in de vorm die ook toegestaan is voor overige recreatieve gebruikers.
• Vissen is toegestaan vanaf visstoepen en vanaf openbare wegen in de zin van de wegenwet.
• Het is verboden te vissen in meanders en in de wateren die leiden naar en van vistrappen.
• Het is verboden te vissen vanaf aanlegsteigers voor kano’s.
• Het is op de Bovenmark verboden te vissen vanaf terreinen van Staatsbosbeheer. Zijnde de westzijde van het water vanaf de fietsbrug over het water tussen de Duivelsbruglaan tot de brug bij Bieberglaan en oostzijde + westzijde van het water vanaf de brug bij de Bierberglaan tot de Reeptiend.
• Langs de Aa of Weerijs en de Kleine Beek heeft het waterschap op diverse locaties bij onderhoudspaden borden geplaatst met de tekst “verboden toegang voor onbevoegden” Dit verbod is niet van toepassing voor de sportvissers die vissen met een geldige schriftelijke toestemming van De Baroniesche Hengelaars. De uitzondering hierbij zijn de delen die tijdens de ontwikkeling van het inrichtingsproject Weerijs zuid fysiek met een hekwerk afgesloten zijn.
29. De Bovenmark, vanaf de grens met België tot aan de Julianabrug in Breda.
30. De Roode Vaart vanaf rivier de Mark tot ongeveer aan de kop van de oude strekdam buiten de Sluis.
31. De hoofdvlieten met zijvlieten in de polder Kraaiennest tot aan de duiker onder de weg Rietdijk.
32. Vlieten in polder Strijpen en Halle. De wateren zijn gelegen ten noorden van de Elshoutseweg en ten westen van Halseweg.
33. De Mark stroomafwaarts vanaf Breda tot het voormalige Witte Huisje op het eind van de Goudsbloem onder de Gemeente Standdaarbuiten.
34. De Aa of Weerijs, vanaf de grens met België tot aan Bernhardbrug in Breda.
35. De Kleine beek vanaf Voorste Schaapsdijk tot Rucphenseweg.
36. De haven van Terheijden. Vissen is toegestaan vanaf openbare wegen in de zin van de wegenwet.
37. Halsche vliet en oostzijde vliet. Halsche vliet lopende van af de Strijpenseweg tot 25m vanaf gemaal Halle en Oostzijde vliet lopende van gemaal Halle tot aan de Mark Dit water is van De Kleine Voorn op de visplanner staan de speciale voorwaarden voor o.a. nachtvissen en het maximaal aantal hengels.
De federatie van Hengelsportverenigingen “Terheijden”
(Hierna te noemen de vereniging), huurster van het visrecht van de hieronder omschreven wateren, verleent onder hierna te noemen voorwaarden en met inachtneming van de in de Visserijwet vervatte bepalingen, aan de leden van De Baroniesche Hengelaars, die in het bezit zijn van een geldige VISpas met bijbehorende Lijst van Viswateren, toestemming om met maximaal 3 hengels te vissen in de hierna genoemde wateren:
1. Zandwinput Kerkstraat te Wagenberg. Nachtvissen is alleen toegestaan in de Zandwinput.
2. Schansgracht te Terheijden
3. Vlaswiel te Terheijden
4. Jachthaven te Terheijden vanaf de steigers vanaf 15 oktober tot en met 14 april.
Ik wil graag karper vissen in de wisselaar maar woon in Rijn wat voor vergunningen hebbik nodig ik ga wel de grote vergunningen halen
Hi Flip,
bedankt voor je vraag.
Je mag ik in de wijk “Wisselaar” alleen vissen als je één van deze vergunningen hebet: VISpas van De Baroniesche Hengelaars (BREDA) of VISpas van HSV G.I.V.U. (TERHEIJDEN).
Met de grote vispas mag je wel vissen in de kortbij gelegen “Mark”.
Met vriendelijke groet,
Sportvisbrigade