Vissen in Amsterdam

Vissen in Amsterdam

Vissen in amsterdam

Amsterdam is een unieke stad om te vissen. Met de vele grachten, sloten en meren biedt de stad volop mogelijkheden voor vissers. In deze tekst geven we je tips en tricks voor een succesvolle vissessie in Amsterdam.

Vissen in de grachten van Amsterdam

Vissen in de grachten van Amsterdam is een echte uitdaging. De grachten zitten vol met structuren en obstakels, waardoor vissen zich vaak ophouden in de buurt van bruggen, woonboten en andere onderbrekingen. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de juiste plek te vinden om te vissen. Maar als je de juiste plek gevonden hebt, is het vissen in de grachten van Amsterdam echt een belevenis.

Veelvoorkomende vissoorten in de grachten zijn snoek, snoekbaars en baars. Het is belangrijk om te weten dat de grachten van Amsterdam beschermd gebied zijn. Daarom mag je niet overal vissen en gelden er speciale regels. Controleer daarom altijd van tevoren waar je mag vissen en welke regels er gelden.

Vissen in de Amsterdamse wateren

In de wateren rondom Amsterdam zijn veel verschillende vissoorten te vinden. Denk hierbij aan karper, brasem, voorn, snoek, snoekbaars en baars. Er zijn verschillende locaties waar je kunt vissen, zoals de Gaasperplas, de Sloterplas, de polder aan de kant van Haarlem of midden in het centrum bij het IJ. Deze locaties hebben over het algemeen goede visstanden en zijn goed bereikbaar.

Om te vissen in de Amsterdamse wateren heb je een visvergunning nodig. Deze kun je online of bij de hengelsportwinkel aanschaffen. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de regels en richtlijnen voor het vissen in de Amsterdamse wateren.

Snoekvissen in Amsterdam

Amsterdam heeft ook verschillende wateren waar je snoek kunt vangen, zoals de grachten, het IJ en de Amstel. Elke locatie heeft zijn eigen kenmerken en uitdagingen, dus het is aan te raden om vooraf wat onderzoek te doen.

Als je op zoek bent naar snoek in de grachten, probeer dan de delen met waterplanten en bruggen. Gebruik hier kunstaas zoals een shad, chatterbaits of een jerkbait. Wil je weten wat de dieptes zijn? Gebruik dan een fishfinder en je weet precies waar de interessante dieptes liggen.

Het IJ is een groot water met diepe delen en veel stroming. Probeer verschillende plekken uit en gebruik verschillende soorten aas en kunstaas om te ontdekken wat werkt. Snoekvissen op het IJ kan uitdagend zijn, maar het kan ook heel spannend zijn.

De Amstel is ook een goede locatie om te snoekvissen.

Roofvissen in Amsterdam

Amsterdam heeft verschillende wateren waar je kunt vissen op roofvis, zoals snoek, baars en snoekbaars. De grachten van Amsterdam zijn erg populair om te vissen, vooral voor streetfishing, waarbij je al struinend door de stad vist. De Amstel is ook een goede plek om te vissen op roofvis, vooral in de buurt van bruggen en sluizen.

Voor het vissen op snoek in Amsterdamse wateren, is het aan te raden om te vissen in de delen met waterplanten en de overgangen tussen diep en ondiep water. Als je wilt weten waar de interessante dieptes liggen, check dan de Sonar Chart Viewer.

Voor het vissen op baars en snoekbaars kun je het beste gebruik maken van ultra light apparatuur en creature baits, zoals shads en softbaits. De dropshot montage is een effectieve techniek om deze vissoorten te vangen.

Al met al biedt Amsterdam genoeg uitdaging en variatie voor de roofvisser. Het vissen in de grachten en wateren van Amsterdam is een unieke ervaring die je niet wilt missen.

Karpervissen in Amsterdam

Karpervissen in Amsterdam is fantastisch. Als kanaalvisser kun je je hart ophalen in de grachten van Amsterdam of het Amsterdam-Rijnkanaal. Voer 1 of 2 dagen van tevoren met boilies of tijgernoten voordat je gaat karpervissen.

Maak hit-and-run stekjes en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uren vissen per stek is een goede en bewezen techniek.

Voor beginnende karpervissers zijn de stadswateren en/of de Bosbaan een betere stek om de kans op succes te vergroten.

Streetfishing in Amsterdam

In Amsterdam wordt er ook veel gevist op de populaire “streetfishing” manier. Dit is een hippe en snelle manier van vissen waarbij je geen laarzen nodig hebt, maar gewoon met je sneakers kunt vissen. Tijdens het streetfishing vang je voornamelijk baars en snoekbaars, maar er is ook kans op het vangen van snoek.

Gebruik ultra lichte hengels en creature baits die aan een dropshot montage worden bevestigd. Amsterdam is een uitstekende locatie voor streetfishing in Nederland. Tijdens het struinend vissen door de stad kun je rekenen op veel bekijks en interactie met de mensen, superleuk!

AHV Amsterdam

Baarsvissen in Amsterdam

Baarsvissen is een populaire activiteit in Amsterdam. Je kunt baars vangen in verschillende wateren, zoals de grachten, het IJ en de Amstel. Baars kan gevangen worden met verschillende soorten aas, zoals wormen, shads, spinners, creature baits en/of crankbaits.

Als je gaat vissen op baars in de grachten van Amsterdam, zoek dan naar ondiepere plekken bij bruggen en duikers. Gebruik hier kleine kunstaas zoals een kleine plug of een spinner. In het IJ en de Amstel kun je baars vangen langs de begroeiing en onder de bruggen. Gebruik hier kleine plugjes of een dropshot montage met wormen.

Witvissen in Amsterdam

De grachten van Amsterdam bieden een prachtige locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en brasem zijn de meest voorkomende vissoorten die je hier kunt vangen. Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent, is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief. Probeer te vissen op de overgangen tussen diep en ondiep water en vergeet niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om te brasem vissen in Amsterdam is het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier kun je ook goed vissen met de feederhengel, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De waterkant langs de Amsterdamse kanalen is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Steur vissen in Amsterdam

Steur vissen in Amsterdam doe je op 35 kilometer afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op steur, meerval of karper ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende vijvers.

Wil je tips voor de juiste steur hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Amsterdam

Forelvissen in Amsterdam doe je op 35 kilometer afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op forel of zalmforel ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende forellen. Ook is het mogelijk om je forel zelf schoon te maken en deze vervolgens te roken. Ook is het mogelijk om deze forelvijvers te boeken voor een groep.

Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Visboot huren in Amsterdam

Als je wilt vissen op de grotere wateren rondom Amsterdam, is het huren van een visboot een goede optie. Er zijn verschillende bedrijven die boten verhuren, waaronder Mokumbootverhuur, clickandboat en boaty bootverhuur.

Vraag vooraf even naar de actuele vangsten en je hebt een leuke visdag vol actie in het vooruitzicht.

Kies voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

De beste visstekken van Amsterdam; Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Amsterdam echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Amsterdam dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende roofvissers zijn de vaarten en stadsgrachten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de grote plassen in het Amsterdamse. Liever in alle rust vissen? Ontdek dan met je vishengel de Beemster polder.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Amsterdam? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

In Amsterdam mag je in nagenoeg alle wateren vissen. Bekijk goed de looprechten, wellicht mag je wél vissen in het water alleen niet vanaf die plek. Goede plekken zijn; de grachten, bosbaan, sloterplas en het IJ.

Snoek, baars, karper, snoekbaars, brasem, voorn, kolblei, winde en paling komen allemaal voor in de grachten van Amsterdam. Wil je er op vissen? Lees dan onze tips!

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Amsterdam?

Visvergunning Amsterdam

  • 4. Nieuwe Meer
  • 23. Recreatiegebied Gaasperplas
  • 24. De wateren gelegen in de volgende recreatiegebieden van het Groengebied Amstelland:
    Het is verboden te vissen vanaf de zwemplekken of in het water van de zwemplekken welke zijn gemarkeerd.
    • Het is verboden om bij het vissen gebruikt te maken van een (vis)tent.
    • Uitsluitend een paraplu zonder zijflappen is toegestaan.
    • De Hoge Dijk
    • De Gaasperzoom
    • De Middelpolder inclusief Elsenhove
    • Penbos
    • Duivendrechtsepolder onder Amsterdam en Ouder-Amstel
  • 27. Weespertrekvaart en de daarmee in verbinding staande wateren van Amsterdam tot Diemen en van Diemen tot aan de Gaasp.
  • 30. De Volgermeerpolder te Amsterdam Landelijk Noord.
  • 31. De Purmerlander Polder te Purmerend begrens door de voormalige grens van Purmerend, de Wijde Wormerringvaart en Het Twiske, De Oostzanerrijweg, het Elzenveld en het Noordhollandsch Kanaal. Bijzondere bepalingen perceel 31.: Het is verboden te vissen van 1 april tot en met 31 mei.
  • 32. De Noorder IJ Polder Plassen te Amsterdam-Noord.
  • 33. Wateren Stadsdeel Amsterdam-Noord uitgezonderd Kadoelen en Buiksloot (Tuindorp Oostzaan / Oostzanerwerf / Nieuwendam / Buikslotermeer / Schellingwoude).
  • 34. Wateren Stadsdeel Amsterdam-Centrum (Binnenstad / Grachtengordel / Plantagebuurt / Westelijke en Oostelijke eilanden inclusief het water van Het IJ).
  • 35. Wateren Stadsdeel Amsterdam-Oost (Weesperzijde / Oosterparkbuurt / Dapperbuurt / Transvaalbuurt / Watergraafsmeer / Indische Buurt / Oostelijk havengebied / IJburg).
  • 36. Wateren Stadsdeel Amsterdam-Zuid (De Pijp / Museumkwartier / Duivelseiland / Willemspark / Apollobuurt / Stadionbuurt / Schinkelbuurt / Hoofddorppleinbuurt / Rivierenbuurt / Buitenveldert / Prinses Irenebuurt / Zuidas).
  • 37. Wateren Stadsdeel Amsterdam-West (Spaarndammerbuurt / Staatslieden- buurt / Frederik Hendrikbuurt / Kinkerbuurt / Overtoom / Admiralenbuurt / Hoofdwegen Mercatorbuurt / Surinameplein / Bos en Lommer / Dorp oud Sloterdijk inclusief de vijver in het Westerpark).
  • 38. Wateren Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West (Slotermeer / Geuzenveld / De Eendracht / Slotervaart /Overtoomse Veld / Nieuw Sloten / Osdorp / De Aker / Inclusief de Osdorper Polder en de Brettenzone).
  • 41. Neptunushaven de Oostoever van de Mercuriushaven, de Minervahaven, Nieuwe houthaven en beide delen van de Coenhaven.
 
 

Voorwaarden en bepalingen:

Voor alle wateren van de AHV geldt: De nummers bij de wateren corresponderen met de nummers op de AHV waterkaart. In alle in deze vergunning genoemde wateren geldt:

  • Tijdens viswedstrijden die door de AHV zijn georganiseerd of waarvoor door de AHV een wedstrijdvergunning is afgegeven, mag op het daartoe uitgezette parcours uitsluitend worden gevist door de deelnemende wedstrijdvissers.
  • Meeneem verbod van snoekbaars in alle AHV wateren tenzij tussen de minimum maat van 55 cm en een maximum maat van 70 cm.

    En het is verboden:

  • Met motorvoertuigen parken, voet en /of fietspaden te berijden, tenzij hiervoor ontheffing is verleend op enigerlei wijze.
  • Niet haaks (recht vooruit) op / vanaf de oever te vissen.
  • Lijnen verder uit te varen dan de werpafstand van de hengel / molen combinatie toelaat.
  • Aanwijzingen van visserijwetcontroleurs en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van de AHV niet op te volgen.
  • Een elektronische beetverklikker te gebruiken binnen een straal 100 meter vanaf de bebouwing.
  • Om op enigerlei wijze in de wateren waar de AHV visrechthebbende is het visrecht economisch te benutten (bijvoorbeeld als visgids).
  • Hiervan kan worden afgeweken indien een ontheffing is verleend door het AHV bestuur (voorwaarden verkrijgbaar bij de AHV).
  • Een ontheffing heeft een geldigheidsduur van maximaal 1 jaar en hier zijn voorwaarden aan verbonden.
  • De verbodsbepalingen te overtreden die bij individuele benoemde wateren zijn genoemd.
    “Het vissen met een drijvende broodkorst is toegestaan. Voorkom echter te allen tijde dat (water)vogels uw aas oppakken en zich vasthaken. Wie op onverantwoorde wijze handelt, vist onsportief”.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *