Vissen in Purmerend
Vissen in Purmerend
Purmerend biedt verschillende viswateren voor elke visser. Eén van de populairste viswateren in Purmerend is de Purmerringvaart. Deze vaart loopt door de stad heen en kent een goed visbestand met verschillende vissoorten die goed vangbaar zijn, waaronder snoek, snoekbaars en karper.
Een andere goede optie is het Noordhollandsch Kanaal, dat langs Purmerend en de Beemster stroomt. Hier vind je een breed scala aan vissoorten, waaronder roofvis en witvis. Als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Beemster Ringvaart ook de moeite waard om te verkennen.
Wij geven je graag tips voor verschillende vistechnieken en seizoenen, zodat je het meeste uit je vissessie in Purmerend kunt halen. Onze tips helpen je om de beste visstekken te vinden en de juiste visspullen te gebruiken voor een succesvolle visdag in Gemeente Purmerend.
Karpervissen in Purmerend
Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op Purmerringvaart, Noordhollandsch Kanaal of bijvoorbeeld Het Twiske. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.
Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon.
Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Purmerend.
Roofvissen in Purmerend
De polderwateren zijn, op de Gesloten Tijd na, het hele jaar door ideaal voor snoekvissers die graag struinend willen vissen. Vis met spinnerbaits, snoekstreamers of andere weedless kunstaasjes.
In de zomer vis je vooral rondom obstakels met creature baits en twitchbaits. Kies voor stijle taluds, duikers of dukdalven in één van de kanaaltjes.
Snoekbaars- en baarsvissen in Purmerend doe je bij de diepere stekken op de kanalen in de binnenstad.
Witvissen in Purmerend
Purmerend is een mekka voor witvissers! Zowel het Noordhollandsch Kanaal als de Purmerringvaart zijn prachtige witvisstekken. Ga naar het Noordhollandsch Kanaal met de winkle picker en/of feederhengel. Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Purmerend.
Vis met de vaste stok gericht op voorns. Als er weinig tot geen stroming is, is het aan te raden om in het midden van het Noordhollandsch Kanaal te vissen, op 1 tot 2 centimeter van de bodem. Het is belangrijk om je aas veel te bewegen door het regelmatig op te tillen en terug te trekken, dit is vaak effectief om te vangen.
Voor het de vijvers en singels in Purmerend wil je de methodfeeder hengel mee hebben. Hier kun je zeelt en grote brasem verwachten, dus ideaal om te oefenen met de commercial visserij.
Steur vissen in Purmerend
Steur vissen in Purmerend doe je op 45 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op steur, meerval of karper ga dan naar Utrecht.
Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende vijvers.
Wil je tips voor de juiste steur hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.
Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.
Forel vissen in Purmerend
Forelvissen in Purmerend doe je ook op 45 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op forel of zalmforel ga dan naar Utrecht.
Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende forellen. Ook is het mogelijk om je forel zelf schoon te maken en deze vervolgens te roken. Ook is het mogelijk om deze forelvijvers te boeken voor een groep.
Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.
Visboot huren in Purmerend
De beste visboot in Puremerend huur je bij “Greenjoy“. Zij hebben fijne tour/visboten die je voor een betaalbare prijs kunt huren.
Ga slepend met kunstaas de Purmerringvaart en andere vaarten af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.
Kies zeker in het najaar voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.
De beste visstekken van Purmerend: Alles wat je moet weten
Wil je de viswateren in Purmerend echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.
De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Purmerend dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de struinende roofvissers zijn de polderwateren goede stekken, voor de serieuze karpervissers is het Noordhollandsch Kanaal super interessant.
Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Purmerend? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.
Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.
Waar mag je vissen in Purmerend?
Lijst van viswateren HSV Purmerend:
Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV):
- De Purmerlander Polder te Purmerend begrenst door de voormalige grens van Purmerend, de Wijde Wormerringvaart en Het Twiske, De Oostzanerrijweg, het Elzenveld en het Noordhollandsch Kanaal.
• Het is verboden te vissen van 1 april tot en met 31 mei.
HSV Afdeling XI-Purmerend te Purmerend:
- De wateren liggend binnen de begrenzing van: Rijksweg N244 vanaf de Purmerringvaart tot de Beemsterringvaart, de Westerdraai, Overwheerse Polderdijk, Beemster Burgwal, Kanaalschans, Jaagweg, Jan Blankenlaan.
- De Purmerringvaart uitgezonderd de Noordelijke helft van het Zeddegat. N.B.: Van 1 april tot 31 mei is het vissen in de Purmerringvaart vanaf de Ilpendam- merzijde, gelegen tussen Ilpendam en het Stinkevuil, verboden (broedgebied bijzondere vogelsoorten).
- Purmerpolder binnen de Purmerringvaart daar waar openbaar looprecht is uitgezonderd Het natuurpark ‘De Vurige Staart’ (bij de Jan Blankenlaan).
- De vijver voor het Gemeentehuis aan de Purmersteenweg.
- Wateren, grenzen aan spoor- en rijkswegen.
- De wateren rond het park van de Stichting De Kadijkerkoog.
Met uitzondering van:
Het natuurpark ‘De Vurige Staart’ (bij de Jan Blankenlaan).- De vijver voor het Gemeentehuis aan de Purmersteenweg.- Wateren, grenzend aan spoor- en rijkswegen.- De wateren rond het park van de Stichting De Kadijkerkoog.
Voorwaarden en bepalingen:
Bijzondere bepalingen:
Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!