Vissen in Goes

Vissen in Goes

Zin om te vissen in de omgeving van Goes? Dan ben je op de juiste plek. Goes biedt namelijk verschillende viswateren waar je zowel in het centrum als in de natuur terecht kan voor een dagje vissen. Denk bijvoorbeeld aan de Oostvest en Westvest, maar ook aan de Bananenveste en de Hertenkamp in Goes-Zuid. Wij vertellen je meer over de verschillende viswateren en de soorten vis die je er kunt vangen. Lees onze informatie en weet meer over het vissen in Goes.

Karpervissen in Goes

Maak hit en run stekjes op de vijvers in Goes en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op het Havenkanaal. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Goes

Vele vijvers, vele stekken. Zowel struinend als het bootvissen zijn goede technieken in de wateren van Goes. 

Ga op vanaf de kant op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten en andere potentiële hotspots.

Ga je met de rubberboot het Havenkanaal op, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis trollend met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Witvissen in Goes

Het Havenkanaal en het Goese Meer bieden veel mogelijkheden voor witvissen, met name voorn en brasems zijn veelvoorkomende vissoorten.

Witvissen doe je met de vaste stok op 10 meter net achter de talud rand, vis met schraal voer en een dobber van 1 – 2,5 gram afhankelijk van de stroming en je maakt goede kans op een leuk dag vol vangsten van voorn tot grote brasem.

Feedervissen op het Havenkanaal kan het beste met de korf strak tegen de overkant of tegen het talud aan van de overkant. Door te vissen met pelletvoer of schraalvoer en mini-boilies of pieren maak je goede kans op grote brasem. Wil je liever voorns, kolblei en kleinere witvis vangen kies dan voor het vissen met maden.

Steur vissen in Goes

Volgens onze informatie is Werkendam de dichtsbijzijnde plek om op steur te vissen in Zeeland.

Help jij ons aan een steurvijver die dichtbij is? Wij houden onze informatie graag actueel, dus laat een reactie achter als vissers dichterbij Middelburg kunnen steurvissen.

Tips voor avonturenvijvers hebben we wel alvast voor je.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

Vissen in Goes

Forel vissen in Goes

Slechts een paar kilometer verderop kun je forel vissen in regio Goes. Toch is het 50 minuten rijden met de auto, naar Oostburg. De Henricushoeve is een goed onderhouden vijver met dagelijkse forel uitzet.

Geen eigen hengel? Geen probleem, ook hengelhuur en het kopen van aas op locatie is mogelijk. Kijk even op de site voor actuele openingstijden, deze wisselen per visseizoen.

Liever op het open water forelvissen? Je kunt forellen ook vangen op het Veerse meer! Haal je aas bij de lokale hengelsportzaak, vraag naar de actuele vangsten en dan beleef jij zeker een goede dag in Zeeland.

Visboot huren in Goes

Huur een elektrische boot bij Bootverhuur Goes en je kunt lekker vissen en of touren over het Havenkanaal naar het Goese meer.

Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op het Goese meer het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

De beste visstekken van Goes: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Goes echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zeeland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Goes dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende roofvissers is het Havenkanaal een goede stek, voor de serieuze karpervissers zijn het Havenkanaal en Goese Meer interessant.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Goes? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Goes?

Lijst van viswateren HSV Goes :

 1. Alle wateren binnen de bebouwde kom van Goes.
  Zoals onder andere de Goese Vesten, de wateren in Goes Zuid. De wateren in de Goese Polder en de wateren in Goes Noord. In het water langs de Nansenbaan en de Grote Leiding in Goes Zuid mag niet worden gevist.
 2. Het Havenkanaal van Goes.
  Dit Havenkanaal loopt van de Ringbrug in Goes tot aan het Goese Sas. Het gehele kanaal mag worden bevist behalve de laatste 100 meter voor de schutsluis.
  Vanaf de oostelijke oever tussen Wilhelminadorp en het Goese Meer mag er tussen zonsondergang en zonsopkomst niet worden gevist wegens een verblijfsverbod.
 3. Het Goese Meer.
  Er mag worden gevist vanaf de boot en vanaf alle oevers voor zover deze niet in particulier eigendom zijn. Vanaf een aantal met borden aangegeven oevers mag er niet worden gevist van zonsondergang tot zonsopkomst wegens een verblijfsverbod.

Voorwaarden en bepalingen:

– Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
– De sportvisser is verplicht om alle gevangen vis in hetzelfde water terug te zetten, ook paling en aal.
– Er mag gevist worden vanaf 1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang.
– Nachtvissen is alleen toegestaan in de maanden juni, juli en augustus en alleen voor de leden van de E.G.H.V.- Goes. Met uitzondering van de West Veste, hier is nachtvissen verboden en mag er alleen gevist worden tussen 08:00 en 22:00 uur. Voor sommige met borden aangegeven gebieden geldt een verblijfsverbod tussen zonsondergang en zonsopkomst.
– Met drie hengels vissen is niet toegestaan op de wateren van de E.G.H.V.- Goes. De landelijke 3e hengelvergunning is hier dus niet geldig.
– Er mag worden gevist vanaf de boot en vanaf alle oevers voor zover niet in particulier eigendom.
– De sportvisser dient de gesloten tijd in acht te nemen.

Het is verboden:
– Geluidsoverlast te veroorzaken op welke manier dan ook.
– Om overmatig te voeren.
– Te vissen vanaf de openbare weg (brug).
– Afval op de visplek achter te laten.
– De natuur te verstoren.
– Hinder voor anderen te veroorzaken.
– Gekleurde maden te gebruiken.
– De gevangen vis te verkopen.
– Op de wedstrijdavonden als niet deelnemer te vissen op het wedstrijdparcours.

Indien men één van deze bepalingen overtreed, wordt men geacht zonder toestemming te vissen.
Meldpunt stroperij: 0800-0488- NVWA
Meldpunt vissterfte: 0118-621000- Waterschap

Aanvullende bepalingen:
Vanaf de oostelijke oever tussen Wilhelminadorp en het Goese Meer mag tussen zonsondergang en zonsopkomst niet worden gevist wegens een verblijfsverbod.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *