Vissen in het Goese Meer
Vissen in het Goese Meer

Veel vakantiegangers die verblijven op Center Parcs Port Zélande of een van de nabijgelegen vakantieparken komen graag een dagje vissen op het Goese Meer. Geef elkaar de ruimte en geniet van het vissen op deze mooie locatie in Goes. Wij delen per vistechniek en seizoen handige tips en tricks om succesvol te zijn op het Goese Meer.
Karpervissen op het Goese Meer
Karpervissen op het Goese Meer is zeer succesvol tussen de maanden Mei en Oktober.
Voer 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten en je kansen nemen direct al toe. De karpers zijn gewend om grote afstanden af te leggen, dus breng genoeg voer om ze vast te houden op de stek. Heb je er één gevonden, blijf dan nog even zitten. De kans op nòg een aanbeet is groot, zowel overdag als in de nacht zijn de karper goed te vangen.
Roofvissen op het Goese Meer
Het pelagic vissen is erg populair op het Goese Meer, helaas ben je bij de pelagische vistechniek wel afhankelijk van dure apparatuur als je succesvol wilt zijn.
Gelukkig is er ook vanaf de kant en ook vanaf de boot zonder dure apparatuur goed roofvis te vangen. Zoek de diepere stekken of stekken met veel waterplanten en je kunt al snel baars en snoek vangen. Doe je huiswerk goed met de Genisis map en je beleeft een goede visdag als je wilt baarsvissen of snoekbaarsvissen op het Goese Meer.
Witvissen op het Goese Meer
Tijdens het witvissen op het Goese Meer heb je de kans om grote hoeveelheden vis te vangen, waaronder grote brasems en windes en dikke voorns.
Vis met schraal voer en veel aas. Er is vaak voldoende aanvoer van aas en lokvoer nodig, waardoor de vis snel kan worden gevonden en als er een school brasems over de voerplek komt, kun je ze een tijdje vasthouden op de stek.
Het is afhankelijk van het seizoen, waarbij in het verleden Mei een goede vangstmaand was, is tegenwoordig augustus en september vaak een top maand om te vissen op het Goese Meer.
Snoekvissen op het Goese Meer
Snoekvissen kan zeer succesvol zijn op het Goese Meer maar niet zozeer gemakkelijk. De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de rand van het kanttalud. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaits, weedless shads en/of snoekstreamers. Dit zijn de betere aasjes voor het actief werpen op snoek.
Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud te wachten op de witvis die de ondiepte op- en afzwemt. Ook het trollen met de fireball in de vaargeul kan zeer effectief zijn. Vergeet niet de kanten van de steenstort voor de windmolens uit te werpen, dit zijn vaak ook goede stekken nabij interessante diepteverlopen.

Visboot huren op het Goese Meer
Huur een elektrische boot bij Bootverhuur Goes en je kunt lekker vissen en of touren over het Havenkanaal naar het Goese meer.
Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.
Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op het Goese meer het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden.
Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.
Dieptekaart Goese Meer
De dieptekaart van het Goese Meer vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Goese Meer?. Richt je voornamelijk op de interessante dieptes kort bij de kant zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.
Heb je de eerste keer niet wat gevangen? Kom dan zeker vaker terug, want als je het eenmaal doorkrijgt wat de goede momenten in het jaar zijn dan kun je iedere sessie vis vangen op het Goese Meer ongeacht welke visserij of techniek je voor ogen hebt.
Vissen op het Goese Meer: Alles wat je moet weten
Tips voor je visvakantie? Boek bijvoorbeeld een visvakantie in Zeeland en ontdek in jouw vakantie het vissen op het Goese Meer.
De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de waterplanten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de vaargeul en steenstort onder eigen kant.
Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor het Goese Meer? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.
Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Visvergunning Goese Meer
- Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
- De sportvisser is verplicht om alle gevangen vis in hetzelfde water terug te zetten, ook paling en aal.
- Er mag gevist worden vanaf 1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang.
- Nachtvissen is alleen toegestaan in de maanden juni, juli en augustus en alleen voor de leden van de E.G.H.V.- Goes. Met uitzondering van de West Veste, hier is nachtvissen verboden en mag er alleen gevist worden tussen 08:00 en 22:00 uur. Voor sommige met borden aangegeven gebieden geldt een verblijfsverbod tussen zonsondergang en zonsopkomst.
- Met drie hengels vissen is niet toegestaan op de wateren van de E.G.H.V.- Goes. De landelijke 3e hengelvergunning is hier dus niet geldig.
- Er mag worden gevist vanaf de boot en vanaf alle oevers voor zover niet in particulier eigendom.
- De sportvisser dient de gesloten tijd in acht te nemen.
Het is verboden:
- Geluidsoverlast te veroorzaken op welke manier dan ook.
- Om overmatig te voeren.
- Te vissen vanaf de openbare weg (brug).
- Afval op de visplek achter te laten.
- De natuur te verstoren.
- Hinder voor anderen te veroorzaken.
- Gekleurde maden te gebruiken.
- De gevangen vis te verkopen.
- Op de wedstrijdavonden als niet deelnemer te vissen op het wedstrijdparcours.
Indien men één van deze bepalingen overtreed, wordt men geacht zonder toestemming te vissen.
Meldpunt stroperij: 0800-0488- NVWA
Meldpunt vissterfte: 0118-621000- Waterschap
Aanvullende bepalingen:
Er mag worden gevist van de boot en vanaf alle oevers voor zover niet in particulier eigendom.
Vanaf een aantal met borden aangegeven oevers mag tussen zonsondergang en zonsopkomst niet worden gevist wegens een verblijfsverbod.