Vissen in Gemeente Nissewaard

Vissen in Gemeente Nissewaard

De gemeente Nissewaard staat bekend om zijn prachtige vismogelijkheden. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder het Brielse Meer, het Spui en de Bernisse, is er voor elke visser een ideale stek te vinden.

Het Brielse Meer is een populaire visplek in de regio. Hier kun je verschillende vissoorten tegenkomen, zoals snoekbaars, brasem en karper. Het Spui stroomt door de gemeente en biedt ook uitstekende vismogelijkheden, vooral voor roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustigere viservaring, dan is de Bernisse zeker de moeite waard om te verkennen. De Bernisse biedt een gevarieerde vispopulatie en is geliefd bij vissers in de omgeving.

Naast vissen biedt de gemeente Nissewaard ook andere activiteiten, zoals prachtige natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, en historische bezienswaardigheden. Geniet van een ontspannen dagje vissen in deze mooie omgeving en ontdek al het moois dat de gemeente Nissewaard te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn volop mogelijkheden in de gemeente Nissewaard om een geweldige visdag te beleven.

Karpervissen in Gemeente Nissewaard

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op Bernisse of het Voedingskanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de wateren met karper in Gemeente Nissewaard.

Voor de beginnende karpervissers zijn de singels en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Gemeente Nissewaard

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in het Kanaal door Voorne of het Voedingskanaal.

Ga je met de rubberboot trollen op het Voedingskanaal, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Snoekbaars en baars vind je in Gemeente Nissewaard in de Bernisse. Vis met lichte loodkoppen en shads en je zult met name in de schemering succesvol zijn.

Vissen in gemeente Nissewaard

Witvissen in Gemeente Nissewaard

Het Kanaal door Voorne en het Voedingskanaal zijn een uitstekende locaties voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. Het Voedingskanaal bij Spijkenisse is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Visboot huren in Gemeente Nissewaard

Visboot huren doe je bij Watersport Centrum Brielle.

Het Watersportcentrum Brielle is centraal gelegen aan de noordoever van het Brielse Meer, zodra je wegvaart ervaar je dat heerlijke vrije gevoel van op het water zijn. Je kunt genieten van de natuur, eilandjes verkennen en lekker vissen. Op de kaart die je meekrijgt, staan alle herkenningspunten aangegeven.

De kanalen kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

Het Voedingskanaal is ook ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Gemeente Nissewaard

Forelvissen in Rotterdam doe je bij de Zederik. Deze forellen zijn van extreem hoge kwaliteit mede vanwege de huisregels.

De forellen in de Meerkerkse kwekerij zwemmen in uitzonderlijk schoon water. Er wordt geen kunstaas en Powerbait gebruikt waardoor het water vervuild zou kunnen raken.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers, je vangt dus forellen met een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram! Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Houdt je van een uitdaging? Ga dan eens forelvissen op het Oostvoornse Meer!

Steur vissen in Gemeente Nissewaard

Steurvissen in Gemeente Nissewaard doe je in de regio bij Visvijver de Biesbosch. Op nog geen uurtje rijden vang je de mooiste steuren, karpers en meervallen. Visvijver de Biesbosch is heerlijk rustig gelegen midden in Nationaal park de Brabantse Biesbosch.

Zowel hengelhuur als het vissen met eigen hengel is mogelijk. Ga je een dagje met vriendin vissen of begin je net? Geen probleem, wij geven ook vistips, lees; steurvissen voor beginners.

De beste visstekken van Gemeente Nissewaard: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Gemeente Nissewaard echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Gemeente Nissewaard dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gemeente Nissewaard? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Gemeente Nissewaard?

Lijst van viswateren HSV Gemeente Nissewaard:

  • Voedingskanaal: Begint bij de Oude Maas in Spijkenisse en eindigt in de Brielse Maas bij Zwartewaal. Meest voorkomende vissoorten: voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars. Beste maanden om te vissen: juni tot en met augustus. 
  • Spui: Verbinding tussen de Oude Maas en het Haringvliet. Breed en diepte varieert tussen 3 en 15 meter. Meest voorkomende vissoorten: voorn, brasem, baars, paling en snoekbaars. 
  • Bernisse: Bestaat uit (surf)plassen en verbindt het Spui met het Voedingskanaal. Lengte van ongeveer 10 km en breedte van gemiddeld 35 meter met een diepte van 1 tot 2,5 meter. Meest voorkomende vissoorten: voorn, brasem, karper, paling, snoek en snoekbaars. 
  • Kanaal door Voorne: Smal kanaal van 35 meter breed en 9 km lang. Diepte varieert tussen 3 en 6 meter. Meest voorkomende vissoorten: voorn, brasem, snoek en baars. Beste maanden om te vissen: april tot oktober. 
  • Brielse Meer: Breed meer aan het eind van het Voedingskanaal, ongeveer 15 km lang. Diepte varieert tussen 2 en 8 meter, met diverse mooie visstekken. Populair voor snoeken en karpervissen. Beste periode om te vissen op voorn en brasem: juni tot oktober.

Voorwaarden en bepalingen:

  • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Toestemming om gedurende het gehele jaar in deze wateren te vissen met ten hoogste twee hengels, zulks met inachtneming van de bij
en krachtens de Visserijwet 1963 gestelde bepalingen.

Deze toestemming geldt uitsluitend indien
het lid tevens is voorzien van een namens één van genoemde rechthebbenden uitgegeven en op
zijn/haar naam gestelde VISPAS of JEUGDVISPAS.

Onverlet ieders verantwoording voor de wet wordt deze toestemming slechts verleend onder de
volgende bijzondere voorwaarden en bepalingen:

  1. Alle vereiste visdocumenten dienen op eerste vordering ter inzage te worden afgegeven aan
    de door de rechthebbenden aangewezen controleurs die zich als zodanig kunnen legitimeren.
  2. Het is verboden deze controleurs in hun werkzaamheden te hinderen of anderszins onheus
    te bejegenen.
  3. Aanwijzingen van controleurs en de bij of krachtens de Visserijwet 1963 aangewezen
    opsporingsambtenaren dienen stipt en onmiddellijk te worden opgevolgd en nageleefd.
  4. Het is verboden viswedstrijden te houden of hieraan deel te nemen, zonder dat door de
    rechthebbende hiervoor schriftelijk toestemming is verleend.
  5. Vissen vanaf kunstwerken en andere waterstaatswerken is verboden.
  6. Het gebruik van aas of lokvoer dat voor de gezondheid van mens of dier schadelijke kleur- of
    andere stoffen bevat, zoals rode maden, is verboden.
  7. Het is verboden om vanuit een boot te vissen, te voeren en lijnen uit te varen.
  8. Het is de toestemmingshouder verboden een door hem/haar te water gebrachte of gehouden
    beaasde hengel onbeheerd achter te laten.
  9. Het is verboden gevangen vis aanwezig te hebben in metalen leefnetten of andere
    bewaarmiddelen die de vis onnodig kunnen verwonden of beschadigen.
  10.  Het is verboden karper, graskarper, snoek, snoekbaars of aal in bezit of aanwezig te hebben.
    Deze dienen onmiddellijk na de vangst in hetzelfde water te worden teruggezet.
  11. Tijdens viswedstrijden, gehouden met toestemming van de rechthebbende, is het voor nietdeelnemers
    aan deze wedstrijd verboden te vissen op het uitgezette parcours en binnen 100
    meter links en rechts hiervan, alsmede vanaf de tegenover liggende oever. Voor aanvang reeds
    aanwezige niet-deelnemers dienen zich terstond te verwijderen.

Voor de wateren van Hsv “Het Voornse Kanaal” gelden nog de volgende aanvullende cq afwijkende
bijzondere voorwaarden en bepalingen:

  1. Het is gedurende het gehele jaar verboden te vissen op tijdstippen, gelegen tussen twee uur
    na zonsondergang en één uur voor zonsopgang (nachtvissen), tenzij men is voorzien van
    een door Hsv “Het Voornse Kanaal” uitgegeven VISpas met daarop de sticker
    “nachtvistoestemming”.
  2. Voor het bepaalde onder 7. geldt als uitzondering het gebruik van radiografisch bestuurde
    voerboten, waarin de hengelaar niet zelf plaats kan nemen.
  3. In de vestinggrachten van Hellevoetsluis is vissen vanaf de vestingwallen slechts toegestaan
    met één hengel.
  4. Het gebruik van kampeermiddelen is uitsluitend toegestaan voor houders van een
    nachtvistoestemming in de daartoe bij besluit van B & W aangewezen zones.
  5. Voor alle wateren geldt een algeheel meeneemverbod voor alle vissoorten. Gevangen vis
    dient zo spoedig mogelijk in hetzelfde water te worden teruggezet.

Voor de wateren van Hsv “Ons Genoegen” gelden nog de volgende aanvullende cq afwijkende
bijzondere voorwaarden en bepalingen:

  1. Binnen de bebouwde kom van Spijkenisse is vissen gedurende het gehele jaar verboden
    op tijdstippen gelegen tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor
    zonsopgang (nachtvissen).
  2. Nachtvissen is uitsluitend toegestaan in de wateren gelegen op industrieterrein Halfweg en
    in de Lange Vliet/Boezem westelijk van de brug aan de Malledijk (parkzijde) gedurende
    de maanden oktober tot en met april en in de overige wateren buiten de bebouwde kom
    van Spijkenisse gedurende het gehele jaar indien men is voorzien van een afzonderlijk door
    de vereniging afgegeven nachtviskaart.
  3. Deze toestemming geldt niet voor de wateren, omgeven door de Copernicuslaan,
    C. Huijgenslaan en Hydrapad in de wijk Sterrenkwartier te Spijkenisse, voor deze wateren
    geldt een algeheel visverbod.

Voor de wateren van HV “De Watergeus” gelden nog de volgende aanvullende cq afwijkende
bijzondere voorwaarden en bepalingen:

  1. Voor alle wateren geldt een ALGEHEEL MEENEEMVERBOD, m.u.v. het genoemde in
    sub f.
  2. Vliegvissen vanaf bruggen, kades en steigers direct aan de openbare weg is verboden
  3. Bij het vissen op afstand met een werphengel is het verboden meer dan 20 meter links en
    rechts van de visplaats te vissen en te voeren, alsmede binnen 20 meter van de tegenoverliggende
    oever als deze bevisbaar is en dient overigens wederzijds ongenoegen met
    medesportvissers voorkomen te worden.
  4. Het is verboden looppaden af te sluiten door het oprichten van tenten of andere bouwsels.
  5. In de wateren van HV “De Watergeus” is vissen gedurende het gehele jaar verboden op
    tijdstippen, gelegen tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang
    (nachtvissen), tenzij men is voorzien van een afzonderlijk door de vereniging afgegeven
    nachtviskaart.
  6. Het is verboden vis mee te nemen uit de Brielse haven, met uitzondering van ten hoogste
    15 blankvoorns kleiner dan 15 centimeter.
  7. Het is verboden in de Brielse Haven om te vissen vanuit kleine afgemeerde of varende boten
    ( zie artikel 7).
  8. In de gemeente Westvoorne is NACHTVISSEN VERBODEN.
  9. In de gemeente Westvoorne is het verboden te vissen vanaf de Algemene begraafplaats
    Oostvoone, in het Voornse duingebied, langs de Burcht van Oostvoorne, en in de wateren
    eigendom van het Zuid-Hollands Landschap

Bij handelen in strijd met deze bijzondere voorwaarden en bepalingen wordt men geacht zonder
schriftelijke toestemming te vissen of te hebben gevist.

Naast blootstelling aan strafrechtelijke vervolging riskeert men ingevolge de Statuten en het
Huishoudelijk Reglement van de verenigingen maatregelen als intrekking van de toestemming,
schorsing of royement.

Dit laatste geldt tevens bij overtreding van de bepalingen gesteld bij of krachtens de Visserijwet 1963 en overige wettelijke bepalingen, voor zover deze tijdens en/of in samenhang met het vissen worden gepleegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *