Over ons

Over ons

Wie zijn wij? Wij, zijn jij en ik! Ik vis al vanaf mijn 6e levensjaar en heb al 30 jaar een passie voor vissen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de hengelsport branche, bied ik samen met jou hoogwaardige blog artikelen, stek informatie en reviews aan onze lezers.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Ik geloof dat vissen en het aan de waterkant zijn, bijdraagt aan een betere mentale gezondheid. Ik werk er samen met jou aan om ervoor te zorgen dat er meer mensen enthousiast worden om te gaan vissen.

Bedankt voor jouw bezoek aan de website. Tip anderen over ons en deel de website, zodat ook jouw vrienden en vriendinnen enthousiast worden.

“Vissen bood mij in een moeilijke periode rust en positieve energie”

Ken je dat gevoel, heerlijk met je hengel langs de waterkant, met volledige rust om je heen? Niet? Dan moet je het zeker eens proberen. Althans, dat vind ik . Ik geloof namelijk sterk in de positieve impact van vissen op onze mentale gezondheid en wil anderen inspireren om ook aan deze prachtige hobby te beginnen of ze op weg helpen met de juiste informatie. Daarom heeft heb ik Sportvisbrigade.nl opgezet. 

Ik groeide letterlijk en figuurlijk op met een hengel in zijn hand. Ik noemde het vroeger gekscherend zijn ‘aangeboren afwijking’. Inmiddels is het mijn grootste trots en levenswerk geworden om mensen enthousiast maken voor de hengelsport.

“De bamboehengel hing vroeger bij mijn opa aan de dakgoot en waarschijnlijk is daar voor mij de passie begonnen. Hoewel ik niet vaak met hem viste, deed ik dat wel regelmatig met mijn broer. Hij is waarschijnlijk, naast mijzelf, de grootste katalysator geweest van mijn passie.”

Vissen brengt rust

Naast het plezier wat ik in vissen beleeft, heeft de sport mij door een moeilijke tijd gesleept. “Het is me allemaal niet aan komen waaien”. “Naast een lastige jeugd op school, kwam ik voor een belangrijke keuze te staan; of op zondag blijven voetballen of verder met het vissen. 

Het begin

Uiteindelijk heb ik voor dat laatste gekozen en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Op mijn 18e had ik namelijk alsnog noodgedwongen de beslissing moeten nemen om te stoppen met voetballen. Dat had te maken met een kwaadaardig gezwel in mijn knie. Ik ben in totaal negentien chemo’s ondergaan en loop inmiddels met een inwendige knieprothese in mijn rechterknie. In die tijd zorgden mijn vrienden ervoor dat ik hoe dan ook naar de waterkant kon blijven gaan. Het vissen heeft me er in die periode echt doorheen gesleept. Het bracht mij rust en positieve energie. Ik kon mijn gedachten even opzij zetten en alles om me heen vergeten.

Nederlands PR karper

Inmiddels ben ik volwassen en gaat het gelukkig stukken beter. Tevens ben ik de trotse vader van twee kinderen met een prachtige vrouw. Zij begrijpt hoe belangrijk het vissen voor mij is en wat dit mentaal voor me betekent.

Vissen is veel meer dan even een hengel uitwerpen en een vis binnenhalen.”

Hengelsport staat onder druk

Ik baal dan ook stevig van de negatieve geluiden die hij de laatste jaren hoort omtrent het vissen. “Ik voel nu meer dan ooit de behoefte om mijn stem te laten horen, want de hengelsport staat behoorlijk onder druk. Sinds 2006 ben ik actief in de hengelsport, zowel professioneel als vrijwillig. Tegenwoordig lees je veel over de negatieve aspecten van de visserij, maar ik wil laten zien dat er ook heel veel positieve kanten zitten aan vissen. Daarbij staat dierenliefde ook bij mij en alle andere sportvissers voorop.

En dat plezier, die dierenliefde, kan pas ontstaan als er kennisoverdracht plaatsvindt”. Daar heb ik jullie als lezer van deze website ook bij nodig. Samen zorgen wij ervoor dat het vissen in een positief daglicht blijft staan.

Kennisoverdracht is belangrijk

Maar waarom is die kennisoverdracht dan zo belangrijk? “Het is in Nederland heel eenvoudig om je bij een hengelsportvereniging aan te sluiten en een VISpas aan te schaffen, maar dat betekent nog niet dat je daadwerkelijk (verantwoord) kunt vissen. Het is goed om te weten wat je doet, zowel voor de vis, als voor een stukje succesbeleving. Door nieuwe vissers enthousiast te maken en te helpen bij het goed omgaan met de vis, wil ik meehelpen aan een goede visstand en een toekomst voor de hengelsport.

Dàt is de reden dat ik Sportvisbrigade.nl heb opgericht. Een centraal punt, waar je als lokale visser terecht kunt voor concrete informatie en advies van mij en andere lokale vissers.” 

De behoefte is groot

Het blijkt wel dat er behoefte is aan een dergelijke website, want inmiddels verwelkomt Sportvisbrigade dagelijks zo’n 1000 bezoekers op Sportbrigade. nl. “En het aantal weergaven loopt zelfs op tot 20.000 per dag. Het geeft aan dat vissers, zeker lokaal, willen weten hoe en waar ze vis kunnen vangen. Welke vissen zwemmen er bijvoorbeeld bij jou in de buurt? Hoe diep kun je daar dan het beste vissen en welk aas kun je het beste gebruiken.

Ivo_Nijboer_Sportvisbrigade

Uiteindelijk wil je de beginnende vissers met name een stukje vertrouwen meegeven, want anders blijft het misschien bij ‘één keer en nooit weer’. Dat zou zonde zijn, omdat ik uit ervaring weet voor hoeveel ontspanning het kan zorgen.”

Deel je kennis

Ik hoop dat hengelsportverenigingen en lokale vissers de handen ineen willen slaan samen met mij. “Ik jou als lokale visser en lokale hengelsportverenigingen op kennis te delen met de Sportvisbrigade, zodat we nog concreter en behulpzamer kunnen zijn voor nieuwe vissers.

Al zou er door onze gezamenlijke inspanning maar één persoon zijn die meer rust ervaart en zich mentaal beter gaat voelen dankzij het vissen, dan is mijn missie geslaagd!” Kennis delen met Sportvisbrigade.nl kan via een reactie in het lokale blog.

“Nieuwe ideeen of specifieke lokale informatie mag je ook mailen naar sportvisbrigade@gmail.com.”

Contact

Voor al je vragen en tips zijn wij per mail bereikbaar

sportvisbrigade@gmail.com

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.