Vissen in Drenthe

vissen in drenthe

De beste visstekken van Drenthe

Het kan leuk zijn om in Drenthe te gaan vissen. Drenthe heeft een aantal mooie plassen, meren en kanalen waar je kunt vissen, zoals de rietplas bij Emmen, Oude Vaart, de Hoogeveense Vaart tussen Meppel en Hoogeveen, de Drentsche hoofdvaart en bij Coevorden het Coevorden-Vechtkanaal. In deze wateren kun je onder andere voorn, baars, karper, snoek, snoekbaars, zeelt en brasem vangen. Ook is het mogelijk om in Drenthe naar de rivier de Drentsche Aa te gaan vissen.

Huur eens een visboot bij één van de vele visboot verhuurders in Drenthe. Zo kun je op een comfortabele manier de mooiste plekjes van Drenthe ontdekken en tegelijkertijd lekker vissen op de goede visplekken in de buurt. Wil je niet afhankelijk zijn van een verhuurder of trailerhelling? Ga dan eens trollen met je rubberboot en fireball-techniek op het Noord-Willemskanaal!

Karper vissen in Drenthe

Drenthe heeft een goed visbestand aan karper. Bijna alle vijvers, kanalen, sloten en andere viswateren bevatten mooie karpers. Informeer lokaal naar de visrechten en vergunningen. Zo kun je op een comfortabele manier de mooiste plekjes van Drenthe ontdekken en tegelijkertijd lekker karper vissen. Neem altijd de juiste carp-care artikelen mee zodat je op een verantwoorde manier kunt vissen, denk bijvoorbeeld aan een onthaakmat.

Snoek vissen in Drenthe

Met name de smalle drentse kanalen lenen zich goed voor het snoekvissen. Er is een goed visbestand aanwezig en de snoekplekken zijn eindeloos, ideaal om lekker struinend af te werpen met kunstaas. Liever bootvissen? Probeer dan de bredere drentse kanalen en ga eens met crankbaits of fireball trollend de taluds af te varen. De vangsten zullen spraakmakend zijn, van echte veensnoeken tot metersnoek. Zeker bij het vissen in midden Drenthe kun je van alles verwachten. 

Roofvissen in Drenthe

De Drentse viswateren bieden uitstekende mogelijkheden voor fanatieke roofvissers die op zoek zijn naar baars en snoekbaars. Met een divers visbestand en een overvloed aan visstekken is dit de ideale plek om je roofvishengel uit te werpen en te genieten van spannende visavonturen. Of je nu kiest voor het werpen met kunstaas langs de waterkant of liever vanaf een boot de kanalen verkent, Drenthe heeft voor elke roofvisser iets te bieden. Vaar langs de steile oevers en beproef je geluk met crankbaits, softbaits of verticaal vissen met dropshot-technieken. De vangsten zullen je verrassen, van prachtige baarzen tot snoekbaarzen van indrukwekkend formaat. Ontdek de schoonheid van Drenthe.

Brasem vissen in Drenthe

Groot! Grote brasem vind je in Drenthe, het is tekenend voor de gezonde status van de viswateren. De Drentse plassen en kanalen zitten vol met kolossale brasem, tot grote spijt van veel karpervissers.

Ideaal voor bijvoorbeeld een fervent witvisser die lekker op visvakantie is in Drenthe. Ga lekker op pad met de methodfeeder of vaste stok, maak een mooie voerplek aan en vangen maar! Blijf niet op je vakantiepark hangen maar ga eens een lekker dagje vissen aan de Hoogeveense Vaart of het Noord-willemskanaal.

Forel vissen in Drenthe

Forel, zalmforel en zalm vang je met name bij de verschillende Drentse forellenkwekerijen. De woldstek is misschien wel de bekendste. Huur een hengel of neem je eigen visuitrusting mee om je avondmaaltje bij mekaar te vangen.

Kies voor powerbait, meelwormen of wasmotlarven als aas… Vis met dobber of slepend en het is bijna succes gegarandeerd. Tref je een lastige dag qua vangsten? Vraag dan bijvoorbeeld de één van de eigenaren of andere vissers om tips. 

Vissers onderling helpen elkaar graag. Wil je op een groot waterreservoir forelvissen? Ga dan forelvissen op de Baggelhuizerplas in Assen!

Steur vissen in Drenthe

Oetz in Valthermond of de Woldstek in Ruinerwold zijn de beste plekken om steur te vangen in Drenthe. Op de avonturenvijvers zetten ze met regelmaat grote steuren en meervallen uit, ideaal dus om eens een dagje met vrienden heen te gaan.

Geen eigen hengel? Geen probleem, ter plekke kun je vaak een vishengel huren om onbezorgd te kunnen vissen. Ook aas en klein-materiaal is ter plekke te koop.

Visboot huren in Drenthe

De Drentse wateren zijn niet overal evengoed bereikbaar, des te interessanter is het om een visboot te huren. Kilometers trollen of secuur de kantjes uitwerpen, geen probleem. 

Huur een sloep of fluisterboot en neem je hengels mee aan boord. Kies voor toegankelijk kunstaas van 10cm en je maakt kans op grote baars, snoekbaars, roofblei en snoek! Check wel even in welke periode je gaat vissen, in Nederland geldt er een gesloten tijd voor bepaalde vissoorten.

Ontdek de viswateren van Drenthe: Ideaal voor een dagje vissen

Drenthe is niet alleen bekend om zijn prachtige natuur en wandelpaden, maar biedt ook talloze visplekken en visstekken voor sportvissers. Verken de diverse viswateren van Drenthe en ontdek de beste visplek om te genieten van een ontspannen dagje vissen aan jouw geliefde viswater. Geniet van de rust en stilte terwijl je je hengel uitwerpt op de beste visstekken waar de vis zich graag ophoudt. Iedere visser vind in Drenthe een visstek die geschikt is om verschillende vissoorten te vangen. Trek eropuit, geniet van de prachtige natuur en beleef een onvergetelijke visdag aan Drents viswater. Ontdek de verborgen visplekken en visstekken en ervaar de opwinding van het vissen in deze unieke provincie.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland