Gelderland

Vissen in Gelderland

vissen in gelderland

De beste visstekken in Gelderland

Ben je een weekendje weg of ga je een dagje vissen? Gelderland biedt veel vismogelijkheden voor ieder type visser en vistechniek. Van kleine sloten in de achterhoek tot grote rivieren bij Arnhem, Zutphen en Nijmegen, bijna alle viswateren in Gelderland hebben een goed visbestand. Informeer bij de lokale hengelsport of dierenspeciaalzaken naar de visrechten en goede visstekken in de buurt of kijk eenvoudig op de visplanner.

Karpervissen in Gelderland

Riviervissen op karper is de uitdaging in Gelderland. Ga bezig op de volle stroom van de Waal bij Zaltbommel of Nederrijn en/of start een voercampagne op één van de vele grindgaten als je dol bent op een uitdaging. Let op onze woorden, “de moeite loont, echt waar”. 

Liever instant op karpervissen? Kies dan voor een visvijver in de woonwijk en/of sessie aan één van de vele weteringen. Met boilies, tijgernoten en/of smikkelmix ben je erg kansrijk op deze wateren. Ook tijdens dagsessies.

Roofvissen in Gelderland

Grote baars wil je vangen op één van de Gelderse grindgaten. De populatie is erg goed en als je gaat vissen met creature baits dan ben je verre van kansloos.

Liever wat actie van snoekbaars? Vis dan op dezelfde grindgaten met twitchbaits of op de volle stroom van de rivier met loodkop en shad.

Voor snoek ga je lekker struinend de sloten of kanalen zoals de Linge af met streamers, jerkbaits of andere snoek-magneten.

Witvissen in Gelderland

Met de vele rivieren zoals de IJssel en grote meren zoals het Nuldernauw kan iedere fervent witvissers zijn/haar hart ophalen. Barbeel is de grote uitdaging om te vangen op de rivieren! Ga op pad met een sterke feederhengel, ankerkorven, schraal voer en blokjes kaas en je maakt goede kans.

Liever een simpelere visserij, kies dan voor de oude IJssel, Arkervaart, ander kanaal of andere wetering voor een dagje met brasems, voorn en grote zeelt.

De visstand in Gelderland is goed te noemen, dus kies het juiste viswater en de kans op mooie vangsten is groot.

Steur vissen in Gelderland

Visdorado de Kool en de Berenkuil zijn de beste stekken om steur, karper en meerval te vangen. Zowel het vissen met eigen visspullen als hengelhuur is mogelijk. Liever de hele vijver afhuren? Neem dan van te voren even contact op met één van de eigenaren.

Check ons blog als je wil weten wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

Visboot huren in Gelderland

Heb je een goede visboot ter huur en wil je op deze plek komen te staan? Neem contact met ons op voor een vermelding.

Onze eigen keuze zal zijn om contact op te nemen met het veluwemeerpension. Hier huur je kwalitatief goede visboten tegen een lage prijs. Let wel op, ze varen niet het gehele jaar uit vanwege de waterstand. Neem dus van te voren even contact op met Cees en Ingrid.

Tips nodig voor je visvakantie in Gelderland? Boek een visvakantie bij één van deze aanbieders en ontdek de beste stekken tijdens jouw visvakantie op de Gelderse wateren.

Gelderland heeft tal van mooie viswateren om meerdere dagen achter elkaar te gaan vissen. Ook de diversiteit van viswateren maakt Gelderland een ideale visbestemming voor jouw vakantie.

Kampeerwereld Hendriks

Forelvissen in Gelderland bij de Berenkuil

De Berenkuil in Nijkerk is een prachtige visvijver waar menig sportvisser zijn hart kan ophalen. Hier kun je genieten van de rust en de prachtige omgeving terwijl je bezig bent met het vangen van de lekkerste forellen. Het personeel van de Berenkuil is zeer deskundig en staat altijd klaar om je te voorzien van goede tips en uitleg over het forelvissen. Ze weten als geen ander hoe je de gevangen vis kunt klaarmaken en fileren, waardoor je na een dagje vissen ook nog kunt genieten van een heerlijke verse vismaaltijd.

Naast het aanbieden van deskundige begeleiding, organiseert de Berenkuil ook speciale evenementen, zoals de Kika-visdagen. Hiermee dragen ze bij aan sociale initiatieven en dragen ze bij aan een verbeterde mentale gezondheid. Dit sluit helemaal aan bij onze visie over het uitdragen van de hengelsport en het belang van maatschappelijke betrokkenheid.

Als je op zoek bent naar een plek om te vissen in de buurt van Nijkerk, dan is de Berenkuil zeker een aanrader. Met een grote forelvijver en professionele begeleiding is dit de ideale plek om een dagje door te brengen met vrienden en familie. Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op de website van de Berenkuil in Nijkerk.

Forelvissen in Gelderland bij 't Smallert

Op zoek naar een dagje uit voor het hele gezin? Dan is Gezinspark ’t Smallert in Emst een fantastische keuze! Dit recreatiepark, gelegen naast Apeldoorn in de prachtige natuur van de Veluwe, biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.

Een van de populairste activiteiten bij ’t Smallert is het vissen op forel. In de forellenvijvers van de viskwekerij van ’t Smallert kun je naar hartenlust vissen op deze lekkere vis. De forellenvijvers van ’t Smallert zijn goed gevuld, dus je hebt een grote kans om een mooie vangst te doen. Of je nu een ervaren visser bent of voor het eerst gaat vissen, bij ’t Smallert ben je aan het juiste adres.

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit met het gezin? Ook dan ben je bij ’t Smallert aan het juiste adres. Het speelpark biedt volop speelplezier voor kinderen van alle leeftijden, terwijl ouders kunnen genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast kun je bij ’t Smallert ook terecht voor andere activiteiten, zoals kaarsen maken in de kaarsenmakerij.

Wil je weten wanneer je het beste terecht kunt bij ’t Smallert? Bekijk dan de website voor de openingstijden. Ook kun je hier foto’s bekijken van het park en de forellenvijvers, en vind je informatie over geplande evenementen, zoals het kanjerweekend op 31 augustus.

Kortom, als je op zoek bent naar een dagje uit in de natuur, dan is ’t Smallert de perfecte keuze. Met de forellenvijvers, het speelpark en de kaarsenmakerij biedt dit gezinspark voor elk wat wils. Kom genieten van de prachtige omgeving en de gezellige sfeer van ’t Smallert in Emst.

Tips & tricks voor het vissen in Gelderland

Geniet van het vissen in Gelderland door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken en probeer verschillende aassoorten.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Gelderland? “De beste visplekken Harderwijk”, “Vissen in Arnhem“, Wijchen of over “snoeken in de oude IJssel” bijvoorbeeld. Deel deze dan met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Gelderland. Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland