Vissen in Noord-Holland

Vissen in Noord-Holland

De beste visstekken van Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft tal van mooie viswateren zoals; Noord-hollandschkanaal, de Zaan bij Zaandam, Alkmaardermeer, de Westeinderplassen, de Beemsterpolder en de Amstel. Voor ieder type visser is er een viswater in Noord-Holland. Van kleine sloten bij Haarlem tot grote meren, bijna alle wateren in Noord-Holland hebben een goed visbestand. Informeer bij de lokale hengelsport of dierenspeciaalzaken naar de visrechten of kijk eenvoudig op de visplanner.

Karpervissen in Noord-Holland

Of je nu op visvakantie bent of er woont, in Noord-Holland heb je fantastische mogelijkheden om op karper te vissen. Voor de grootwater karpervissers zijn het Alkmaardermeer, Sloterplas en het Markermeer ware uitdagingen.

Voor de actievere karpervissers is het hit en run vissen in de Noord-Hollandse polderwateren een super leuke visserij. Je kunt er kleine en grote karpers verwachten, zowel schub-, spiegel en graskarper.

Roofvissen in Noord-Holland

Struinend door de Beemster naast Purmerend, trollend door de vaarten of lekker vissen in het centrum van de grote steden. Noord-Holland heeft het allemaal!

Voor de Streetfishing-liefhebbers zijn Alkmaar en Amsterdam ‘the place to be’, zowel baars, snoekbaars als snoek zijn daar goed te vangen. Vis met creature-, crank- of twitchbaits en je maakt goed kans. Kies voor finesse materiaal want de aanbeten op deze dressuurstekken zijn niet altijd even hard.

Witvissen in Noord-Holland

De kanalen zijn fantastisch om te bevissen met method- of feederhengel. Je kunt er lekker op afstand vissen met de korf en goed brasem, kolblei en voorns vangen.

Kies voor donker en schraal voer want op deze heldere wateren kunnen de scholen witvis voorzichtig azen. Dus wij kiezen het liefst voor het brengen van weinig voer en meer aas in de korf.

Houdt je van een uitdaging, probeer dan eens het Markermeer bij Hoorn of het IJmeer.

Forelvissen in Noord-Holland

Je kunt openbaar forel vangen in Geestmerambacht, prachtige bruine forellen zijn hier uitgezet. Ideaal op dus te vangen op licht materiaal, let wel op; het is catch & release.

Voor het vangen van forel op een put&take vijver moet je even rijden als je in Noord-Holland bent. Ga naar Forelvijver de Ruigenhoek of ga bij Enkhuizen richting Toms Creek in Lelystad. Dit zijn de dichtstbijzijnde forelvijvers voor een dagje forelvissen. Kijk bij onze tips voor de provincie Utrecht of Lelystad voor de tips en gegevens.

Steur vissen in Noord-Holland

Stel je navigatie maar in op Dirkshorn! Hier kun je steur vangen in Noord-Holland, op deze avonturenvijvers kun je ook grote karpers verwachten.

Kies voor het vissen van een dagdeel of dag voor een activiteit vol spanning en avontuur. Heb je tips nodig voor deze visserij? Geen probleem, wij leggen je graag uit wat je nodig hebt.

Visboot huren in Noord-Holland

Visboot verhuur ‘s Graveland dit type visboten is een waar genot voor alle vissers. Een boot met alles erop en eraan, we durven bijna vangstgarantie te geven! Zo compleet zijn deze boten uitgerust met apparatuur.

Even bellen voor de beschikbaarheid en misschien zit je dan al deze week lekker op Noord-Hollandse wateren te trollen.

Ook de boten van de Vlietlanden nabij Medemblik zijn een aanrader.

Verken de rijke viswateren en visplekken in Noord-Holland

Noord-Holland, een provincie omringd door water, biedt een schat aan vismogelijkheden voor vissers. Of je nu een enthousiaste sportvisser bent of gewoon wilt genieten van een dagje ontspanning aan het water, Noord-Holland heeft een verscheidenheid aan veelzijdige visplekken en visstekken om te ontdekken. Van de uitgestrekte meren tot aan de schilderachtige grachten van Amsterdam, biedt Noord-Holland mooie viswateren waar je je vishengel kunt uitwerpen.

Verken de bruisende visstekken langs het IJmeer of geniet van de rustige visplekken in de groene polders van Waterland. Noord-Holland biedt diverse visstekken voor verschillende vistechnieken. Neem je vis gear mee en ontdek de beste visstekken en geniet van het vissen op diverse vissoorten. Noord-Holland heet je van harte welkom met een viservaring die je zal betoveren.

Tips & tricks voor het vissen in Noord-Holland

Geniet van het vissen in Noord-Holland door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken en probeer verschillende aassoorten. Wil je Noord-Holland echt goed aanpakken, boek dan een visvakantie op één van deze top visbestemmingen, zoals het Nautische Kwartier in Huizen.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Noord-Holland? “Visplekken Alkmaar”, “vissen in Hilversum“, “vissen in Den helder” of over “snoeken in de Beverwijk” bijvoorbeeld. Deel deze dan met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Noord-Holland. Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland