Voornvissen

vissen | Sportvisbrigade.nl

Voornvissen in Nederland: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om grote voorn te vangen ben je in Nederland aan het juiste adres. In Nederlandse wateren zwemmen hele grote voorns, deze kun je vangen met de vaste hengel, feederhengel en/of matchhengel. Wij geven je tips over hoe je het beste voorn kunt vangen.

Ook wel rietvoorn genoemd is misschien wel de meeste gewenste vangst voor voorn vissers. Deze prachtige sportvis heeft super mooie felgekleurde vinnen en geeft aan licht materiaal een fantastische sport.

We hebben een speciale voorn FAQ gemaakt met vragen zoals:

Je eerste voorn vangen?

Het beste aas voor voornvissen?

Verse maden en pinkies zijn het beste voorn aas. Deze kleine kriebelende beestjes zijn onweerstaanbaar voor voorns.

Ook vers de vase(muggenlarve) en hennep zijn favoriet voedsel van voorns.

Vissen met een voorn?

Wil je voorn vangen om er mee te gaan vissen? Ook dan heb je wat aan onze tips, voorntjes zijn namelijk uitstekend aas voor bij het baarsvissen, snoekbaarsvissen en snoekvissen.

Zeker de wintertips voor voorns is interessant, want in deze periode is het moeilijk om onbetaald aan doodaas te komen.

Tips en tricks voor het voornvissen in Nederland

Koop een keer geen kant-en-klaar lokvoer maar losse lokvoer ingrediënten. Door losse ingrediënten te combineren, kun je je lokvoer aanpassen aan de specifieke eisen van je visstek, viswateren de vissoorten die je wilt vangen. Dit geeft jou de vrijheid om je voer compleet naar wens te tunen en je eigen geheime recept creëren.

Het vangen van voorns is erg leuk om te doen en goed om mee te beginnen als je wilt leren vissen. Begin met een vaste stok en wat brood, dobber onder? Dan zit er waarschijnlijk een voorn aan.

Wij zullen regelmatig antwoord geven op vragen zoals; “Waarom vang ik geen voorn?“, “Welke witvis soorten zijn er in Nederland?” en “Wat is de beste voorn vishengel?”.

In onze blogs delen wij regelmatig de nieuwste tips en tricks om voorn te vangen. Heb jij goede tips om voorn te vangen? Deel deze dan met ons, dan nemen wij ze mee in onze voorn updates.

voornvissen | voorns | Sportvisbrigade.nl