Vissen in Flevoland

vissen in flevoland

De beste visstekken in Flevoland

In Flevoland is het zeker de moeite waard om te gaan vissen. Flevoland heeft veel mooie plassen, de randmeren, vaarten en polderwateren waar je kunt vissen. Wat voor vissen in de polder? In deze wateren kun je onder andere voorn, baars, karper, snoek, snoekbaars, zeelt en brasem vangen.

Forelvissen doe je bij bij één van de forelvijvers in Flevoland. Toms Creek bijvoorbeeld, ook kun je hier bijvoorbeeld een dagje steur vissen, zonder vergunning. Een andere optie voor een leuk dag vissen in Flevoland, is door een visboot te huren bij één van de vele visbootverhuurders in de provincie. Zo kun je op een comfortabele manier de mooiste plekjes van Flevoland ontdekken en tegelijkertijd lekker vissen.

Vissen op de Randmeren in Flevoland

De Veluwerandmeren bestaan uit; IJmeer, Gooimeer, Eemmeer, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer, Drontermeer, Vossemeer, Ketelmeer en het Ramsdiep.

Het visbestand op de meren is erg goed, zowel roofvis, karper als witvis is met de juiste techniek goed te vangen in deze wateren.

Steurvissen in Flevoland

Tom’s Creek in Lelystad is de place-to-be als het gaat om steur en meervalvissen. Er zwemmen héle grote formaten in de vijvers. Ga wel op pad met het juiste materiaal want als je met een forelhengel op de Big-game vijver gaat vissen ben je nergens.

Wil je weten wat je nodig hebt, lees dan: catch & release avonturenvijvers!

Visboot huren op het Veluwemeer

Het Veluwemeerpension is de ideale plek om een visboot te huren. Er is een actuele beschikbaarheid beschikbaar op de website en het is een super goed contact om een betaalbare visboot te huren voor een dagje vissen op de randmeren.

Voor de liefhebbers van vroeg uitvaren, je kunt zelfs overnachten in de bed & breakfast van Cees en Ingrid.

Karpervissen in Flevoland

Ben je op zoek naar echte polderkarpers? Dan ben je in Flevoland aan het juiste adres, polderliefhebbers “eat your heart out”. 

De Hoge Vaart, Larservaart en Lage Vaart doorkruizen de provincie met een breed en interessant polderstelsel eraan vast. Ga vissen bij één van de vele kruisingen, duikers of andere hotspots en je maakt goede kans.

Heb je meer tijd? Start eens een voersessie een grote plas of randmeren. Of ga op zoek naar een echte Hoge Vaart karper!

Roofvissen in Flevoland

Ga je een dag struinend vissen, ga dan werpend de polder door. Kies voor bijvoorbeeld voor een swimbait met een maximale zwemdiepte van 1.20m en je bent goed op pad voor een snoek aanbeet. 

Wil je het liever het serieuze werk, kies dan voor het huren van een visboot en ga een dagje trollen of werpen met groot kunstaas. Dit doen wij ook regelmatig en niet geheel zonder succes! Op zoek naar de ideale reel en hengel hiervoor, check dan beide linkjes even.

Voor baars en snoekbaars ga je op zoek naar de mosselbanken in Flevoland, nabij steen-/ rotsafwerkingen van de kanalen of meren maak je goede kans. Met name in de schemering is het erg goed vissen op grote baars en mooie snoekbaars.

Ontdek de viswateren van Flevoland: Ideaal voor een dagje vissen

Als sportvisser is Flevoland een waar paradijs. Met zijn uitgestrekte randmeren, vaarten en polderwateren in de Noordoostpolder nabij Emmeloord biedt Flevoland een overvloed aan prachtige viswateren. Of je nu graag langs rustige viswateren zit of de uitdaging zoekt van levendige visstekken, Flevoland heeft voor elk wat wils. Van de bekende viswateren zoals het Veluwemeer en het IJsselmeer tot aan de vele kleine plassen en sloten, er is altijd een geschikte visstek te vinden. Geniet van de serene omgeving, terwijl je geduldig wacht op de beten van verschillende vissoorten.

Wil je de viswateren in Flevoland echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Flevoland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Dronten, Almere, Zeewolde, Lelystad of andere stekken in Flevoland? Deel deze met ons en wij vullen onze informatie graag aan. Alvast bedankt!

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland