Baars vissen

Baarsvissen

vissen in de regio

Baarsvissen in Nederland: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om grote baars te vangen ben je in Nederland aan het juiste adres. In Nederlandse wateren zwemmen misschien wel de grootste baarzen van Europa. Wij geven je tips over hoe je het beste baars kunt vangen.

Baars (Perca fluviatilis)

In Nederland hebben we een uitstekende waterkwaliteit en daar profiteert de baars populatie flink van. Baars kan in Nederlandse wateren tot over de 50 centimeter aan lengte bereiken. Voor vele beginnende vissers is een 30 centimeter baars vaak het eerste doel.

Hoe vang je baars?

Baars kun je op verschillende manieren vangen;

  • Kunstaas vissen met de lichte spinhengel
  • Kunstaas vissen met de bait finesse reel
  • Doodaas aan een sleepje
  • Trollend vissen met crankbaits
  • Werpend met crankbaits vanuit de boot

Populaire baars hengels:

Het beste aas voor baars vissen?

Wormen. Dit zal het antwoord moeten zijn. “Niks is beter dan levend aas”.

Kunstaas is een imitatie wat vissen of andere waterdieren dus dan kiezen wij een origineel goed aas als antwoord op de vraag; “Wat is het beste aas voor baars?”.

Belangrijker nog is het vertrouwen in je aas. Iedere visser zal beamen dat het met vertrouwen vissen, het beste is.

Let wel op, er geldt een gesloten tijd voor aasoorten.

Het beste kunstaas voor baars?

Het beste kunstaas voor baars zijn aasjes zoals creature baits, tubes en crankbaits.

Baars vissen met pluggen is onwijs populairs, kunstaas dat wij erg goed vinden voor baars, ongeacht seizoen zijn:

Tips en tricks voor het baarsvissen in Nederland

Naast het bovengenoemde kunstaas, is het gaaf om eens met topwater pluggen op baars te vissen, dit is met name in de zomer erg succesvol en een vistechniek vol actie. Blijf zoeken naar de baars, baars is een scholenvis dus als je er één vindt liggen er waarschijnlijk meer in de buurt. Wil je beginnen met baarsvissen? Wij delen speciale informatie over baarsvissen voor beginners!

Wij zullen regelmatig antwoord geven op vragen zoals; “Hoe vang je grote baars in het najaar?” , “Waarom vang ik geen baars?“, “Wat heb je nodig om baars te vangen?” en “Wat is de beste baars vishengel?”.

Tips baars vissen: In onze blogs delen wij regelmatig de nieuwste tips en tricks om baars te vangen. Heb jij goede tips om baars te vangen? Deel deze dan met ons, dan nemen wij ze mee in onze baars updates.

Wil je geen last hebben van de gesloten tijd en lekker verder baarsvissen? Check dan roofvissen in België voor meer tips!

baarsvissen | Sportvisbrigade.nl

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.