Snoekvissen

vissen | Sportvisbrigade.nl

Snoekvissen in Nederland: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om snoek te vangen ben je in Nederland aan het juiste adres. In Nederlandse wateren zwemmen misschien wel de grootste snoeken van Europa. Wij geven je tips over hoe je het beste snoek kunt vangen.

Snoek (esox lucius)

In Nederland komen ze bijna in alle viswateren voor, vijvers, meren, rivieren en kanalen vis met het juiste aas en een aanbeet ligt op de loer. Snoek is één van de grootste roofvissen in Nederland en kan in Nederlandse wateren tot over de 1.40 meter aan lengte bereiken. Voor vele beginnende vissers is een metersnoek vaak het eerste doel.

Hoe vang je snoek?

Snoek kun je op verschillende manieren vangen;

Het beste aas voor snoekvissen?

Een dode voorn. Dit zal het antwoord moeten zijn. “Niks is beter dan het origineel”.

Kunstaas is een imitatie wat vissen of andere waterdieren dus dan kiezen wij het origineel als antwoord op de vraag; “Wat is het beste aas voor snoek?”.

Let wel op, er geldt een gesloten tijd voor snoek.

Het beste kunstaas voor snoek?

Het beste kunstaas is het kunstaas waar jij als snoekvisser het meeste vertrouwen in hebt. Iedere visser zal beamen dat het met vertrouwen vissen, het beste is.

Kunstaas dat wij erg goed vinden voor snoek, ongeacht seizoen zijn:

Kies met name in de maanden met veel wiergroei voor weedless kunstaas zodat je wiervrij kan snoekvissen.

Voordelige roofvis startersets:

Tips en tricks voor het snoekvissen in Nederland

Naast het bovengenoemde kunstaas, zijn er nog heel veel andere aasjes goed om snoek aan te vangen. Denk hierbij aan chatterbaits, twitchbaits, pluggen, swimbaits, spinners en bijvoorbeeld topwater pluggen. 

Wij zullen regelmatig antwoord geven op vragen zoals; “Waarom vang ik geen snoek?“, “Wat heb je nodig om snoek te vangen?”, “Vissen met een reel of molen?” en “Wat is de beste snoekhengel?”.

In onze blogs delen wij regelmatig de nieuwste tips en tricks om snoek te vangen. Heb jij goede tips om snoek te vangen? Deel deze dan met ons, dan nemen wij ze mee in onze snoek updates.

Wil je geen last hebben van de gesloten tijd en lekker verder vissen? Check dan roofvissen in België voor meer tips!

snoekvissen | Sportvisbrigade.nl