Zeeltvissen

Zeelt vissen Sportvisbrigade
Zeelt vissen

Zeelt kalender

Jouw one-stop bron voor het zeelt vissen.

Eerlijke viskennis online | Sportvisbrigade.nl

Zeeltvissen in Nederland: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om zeelt te vangen ben je in Nederland aan het juiste adres. Het Nederlanse viswater is van dusdanige kwaliteit dat de “doktersvis”, de zeelt, het uitstekend doet in onze wateren. Wij geven je tips over hoe je het beste zeelt kunt vangen. Zeelt is één van de witvissen die witvissers graag willen vangen, niet alleen omdat de zeelt mooi is. Maar ook omdat de zeelt sterk is en daarmee een mooie sportvis.

In Nederland komen ze bijna in alle viswateren voor; vijvers, meren, rivieren en kanalen vis met het juiste zeelt aas en een aanbeet ligt op de loer. Zeelt kan in Nederlandse wateren tot over de 60 centimeter aan lengte bereiken. Voor vele beginnende vissers is een grote zeelt vaak een wens om te vangen.

Hoe vang je zeelt?

Zeelt kun je met verschillende technieken vangen;

Zoek je een zeelt hengel?

Het beste aas voor zeelt vissen?

Een zeelt kun je het beste vangen aan een dikke mestpier. De zeelt is er gek op en als je bijvangst hebt, dan is het waarschijnlijk een grote brasem. Is dat erg?

Mini pellets zijn het beste grondvoer voor zeelt. Wil je weten hoe je method feeder voer maakt? Wij geven je voer tips!

Voor de zeelt-beginners raden we aan om te starten met zoete maïs, dit is altijd voor handen in de supermarkt en goed te vissen en te voeren in combinatie met een dobbermontage.

Populaire aassoorten voor zeelt?

De populairste aassoorten voor zeelt, ongeacht seizoen zijn:

  • Mestpieren
  • Zoete maïs
  • Mini boilies
  • Brood
  • Maden en casters
  • Soft hook pellets

Tips en tricks voor het zeeltvissen in Nederland

Wij zullen regelmatig antwoord geven op vragen zoals; “Waarom vang ik geen zeelt?“, “Wat is het beste lokvoer voor zeelt?“, “Wat heb je nodig om zeelt te vangen?” en “Wat is de beste zeelt vishengel?”.

Koop een keer geen kant-en-klaar lokvoer maar losse lokvoer ingrediënten. Door losse ingrediënten te combineren, kun je je lokvoer aanpassen aan de specifieke eisen van je visstek, viswateren de vissoorten die je wilt vangen. Dit geeft jou de vrijheid om je voer compleet naar wens te tunen en je eigen geheime recept creëren.

In onze blogs, over onder andere succesvol wintervissen op zeelt, delen wij regelmatig de nieuwste tips en tricks om zeelt te vangen. Heb jij goede tips om zeelt te vangen? Deel deze dan met ons, dan nemen wij ze mee in onze zeelt updates.

Check onze complete Zeelt Kalender om per maand, de beste stek, techniek en aas te lezen.

zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl