Snoekbaars vissen

Snoekbaarsvissen

Eerlijke viskennis online | Sportvisbrigade.nl

Snoekbaarsvissen in Nederland: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om te gaan snoekbaars vissen, dan ben je in Nederland aan het juiste adres. In Nederlandse wateren zwemmen misschien wel de grootste snoekbaarzen van Europa. Wij geven je tips over hoe je het beste snoekbaars kunt vangen.

Snoekbaars (Sander lucioperca)

Snoekbaars kan in Nederlandse wateren tot over de 1.10 meter aan lengte bereiken. Voor vele beginnende vissers is een 80 centimeter snoekbaars vaak het eerste doel.

Belangrijk voor de snoekbaars visstand in Nederland is catch & release. Zet de vis daarom altijd terug in het water waar het gevangen is

Hoe vang je snoekbaars?

Snoekbaars kun je op verschillende manieren vangen;

Populaire snoekbaars sets:

Het beste aas voor snoekbaarsvissen?

Een dode alver. Dit zal het antwoord moeten zijn. “Niks is beter dan het origineel”.

Kunstaas is een imitatie van wat snoekbaarzen of andere vissen dus dan kiezen wij het origineel als antwoord op de vraag; “Wat is het beste aas voor snoekbaars?”.

Let wel op, er geldt een gesloten tijd voor snoekbaars.

Het beste kunstaas voor snoekbaars?

Het beste kunstaas is het kunstaas waar jij als snoekbaarsvisser het meeste vertrouwen in hebt. Iedere snoekbaarsvisser zal beamen dat het met vertrouwen vissen, het beste is.

Snoekbaars vissen met kunstaas, ongeacht seizoen zijn dit goede aasjes:

Tips en tricks voor het snoekbaarsvissen in Nederland

Naast het bovengenoemde kunstaas, zijn er nog heel veel andere aasjes goed om snoekbaars aan te vangen. Denk hierbij aan chatterbaits, pluggen, swimbaits, spinners en bijvoorbeeld streamers. Snoekbaars vissen met spiering is ook erg populair bij veel snoekbaarsvissers. Heb je genoeg van alle tips en wil jij je eens meten aan de echte toppers? Doe dan mee aan de NKS snoekbaars wedstrijd.

Wij zullen regelmatig antwoord geven op vragen zoals; “Waarom vang ik geen snoekbaars?“, “Wat heb je nodig om snoekbaars te vangen?”, “Hoe vang je riviersnoekbaars vanaf de kant?“, “Wat is een goede twitchbait hengel?” en “Wat is de beste snoekbaars vishengel?”.

In onze blogs delen wij regelmatig de nieuwste tips en tricks om snoekbaars te vangen. Heb jij goede tips om snoekbaars te vangen? Deel deze dan met ons, dan nemen wij ze mee in onze snoekbaars updates.

Wil je geen last hebben van de gesloten tijd en lekker verder vissen op snoekbaars? Check dan roofvissen in België voor meer tips!

snoekbaarsvissen | roofvissen