Vissen in Noord-Brabant

Vissen in Noord-Brabant

De beste viswateren in Noord-Brabant

In Noord-Brabant is het zeker de moeite waard om te gaan vissen. Noord-Brabant heeft veel mooie kanalen(Wilhelminakanaal), vaarten(De Zuid-Willemsvaart), rivieren en plassen waar je kunt vissen. Wat voor vissen kun je verwachten in Noord-Brabant? In deze wateren kun je onder andere voorn, zeelt, baars, karper, snoek, snoekbaars, zeelt, brasem en andere zoetwatere soorten goed vangen. Wil je de provincie echt goed ervaren? Boek dan een visvakantie op Kraaijenbergse Plassen of één van de andere  visbestemmingen van Noord-Brabant en kom helemaal tot rust.

Karpervissen in Noord-Brabant

Zeg je Noord-Brabant, zeg je karper. De karpers die er zwemmen zijn mooi, sterk en groot. De waterkwaliteit is fantastisch te noemen en daar profiteert de karper van.

Lekker een dagje vissen op één van de vele vijvers in de woonwijken of voor het serieuzere werk richting het ruime sop. Met een beetje moeite kun je op de vaarten, kanalen en rivieren goed karpers vangen. 

Start een 2-3 daagse voercampagne of ga met single hookbait op pad als je al weet waar je goede kans maakt.

Forel vissen in Noord-Brabant

Forelvissen is erg populair in Noord-Brabant en doe je bij bij één van de forelvijvers in de buurt. Kies bijvoorbeeld een forelvijver in:

Wil je weten wat je nodig hebt, een lekker visrecept of hoe ze je moet fileren? We leggen het je graag uit.

Steurvissen in Noord-Brabant

Diverse forelvijvers bieden het steurvissen aan in Noord-Brabant, de vijvers in Werkendam en Someren hebben onze voorkeur qua avontuur. De formaten vissen die hier te vangen zijn, doen zelfs ons hart sneller kloppen.

Wil je weten wat je nodig hebt op avonturenvijvers? Check dan ons blog die we erover schreven.

Visboot huren in Noord-Brabant

In de jachthaven van Drimmelen kun je fantastische visboten huren. Zo kun je op een comfortabele manier de mooiste plekjes van Noord-Brabant ontdekken en tegelijkertijd lekker vissen.

Heb jij zelf een visboot te huur en wil je hier ook genoemd worden? Neem dan contact met ons op, wij helpen onze lezers graag aan goede adressen.

Witvissen in Noord-Brabant

De Maas en Merwede zijn twee prachtige wateren vol uitdaging voor fervent witvissers. Ideaal om lekker met de feederhengel of winckle picker een dag te gaan vissen. Wil je helemaal lekker zitten, zoek dan de Biesbosch op met je witvis uitrusiting.

Liever een smalle kanaal/vaart? Kies dan voor de Dieze nabij Den Bosch of de Mark in de buurt van Breda en ga met de vaste stok op pad. Kies voor een allround lokvoer met zoete smaakmakers en je vangsten gaan goed komen, zeker in de warmere maanden van het jaar.

Tips & Tricks

De vangsten in Noord-Brabant zijn erg divers en stek afhankelijk. Per jaargetijde wisselen de succes verhalen zich per stek af. Zoek in de zomermaanden de waterplanten en in de wintermaanden stekken die meer in de luwte van de koude noorden wind liggen en over het algemeen moet je goed kunnen vangen in Noord-Brabant.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Eindhoven, Roosendaal, Waalwijk, Tilburg, Helmond of één van de andere populaire visstekken in Noord-Brabant, of weet jij het antwoord op; “waar kun je goed vissen in Brabant?” Deel deze tips met ons en wij vullen onze informatie graag aan. Alvast bedankt!

Roofvissen in Noord-Brabant

Ga je een dag struinend vissen, ga dan werpend langs de vele weteringen. Kies voor bijvoorbeeld voor een swimbait met een maximale zwemdiepte van 1.20m en je bent goed op pad voor een snoek aanbeet. 

Wil je het liever het serieuze werk, kies dan voor het huren van een visboot en ga een dagje trollen of werpen met groot kunstaas. Dit doen wij ook regelmatig en niet geheel zonder succes! Op zoek naar de ideale reel en hengel hiervoor, check dan beide linkjes even.

Voor baars en snoekbaars ga je op zoek naar de mosselbanken in Noord-Brabant, nabij steen-/ rotsafwerkingen van de kanalen of rivieren maak je goede kans. Met name in de schemering is het erg goed vissen op grote baars en mooie snoekbaars.

Laat je verrassen door de schoonheid van visstekken en visplekken in Noord-Brabant

Noord-Brabant, een provincie met een gevarieerd landschap en waterrijke gebieden, biedt diverse vismogelijkheden voor vissers. Noord-Brabant heeft een veelzijdig aanbod aan visplekken en visstekken om te ontdekken. Van de schilderachtige rivieren zoals de Maas en de Dommel tot aan de rustige kanalen en meren, biedt Noord-Brabant een diversiteit aan viswateren waar je je vishengel kunt uitwerpen. Verken de idyllische visstekken in de groene omgeving van de Biesbosch of geniet van de visplekken langs de vele plassen in de regio. Noord-Brabant biedt voor ieder wat wils.

Neem je visuitrusting mee, ontdek de beste visstekken en geniet van het vissen op verschillende vissoorten. Noord-Brabant wacht op je met een viservaring die je zal verrassen.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland