Vissen in Overijssel

De beste visstekken van Overijssel

De provincie overijssel zit bomvol met mooie viswateren zoals; de Overijsselse Vecht bij Hardenberg, Twentekanaal, IJssel, Overijssels Kanaal, Regge, Kalenberg, Mastenbroekenpolder, de Lolee of ga vissen aan de Berkel. Voor ieder type visser is er een viswater in Overijssel. Van kleine sloten tot grote meren, bijna alle wateren in Overijssel hebben een goed visbestand. Informeer bij de lokale hengelsport of dierenspeciaal zaken naar de visrechten of kijk eenvoudig op de visplanner.

Karper vissen in Overijssel

Het Twentekanaal nabij Hengelo is van oudsher één van de populairste karper wateren met landelijke bekendheid. Tegenwoordig zijn er veel meer interessante wateren om te bevissen in Overijssel. Lokale vijvers in dorpen, grindgaten langs de IJssel en/of één van de vele beken in Overijssel bevatten een mooi bestand aan schub- en spiegelkarpers! 

Wil je specifiek op zoek naar grote graskarper? Kijk dan zomers uit naar heldere sloten en kanalen in de regio, deze zitten vol met graskarpers. Wees voorzichtig want de graskarpers zijn erg schuw in deze wateren.

Snoek vissen in Overijssel

Zwolle en Deventer in Salland, Ommen in het Vechtdal, Enschede en Almelo in Twente of Elburg en Kampen als Hanzesteden. In alle steden, dorpen en regio’s in Overijssel is snoek goed te vangen. Struin zomers en in het najaar de sloten werpend met kunstaas af op zoek naar mooie snoeken, of huur een visbootje en ga snoeken op de Vecht of ga het Zwarte Water op om te trollen op snoek. Het Vechtdal zit vol goede snoekstekken.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies in de winter voor één van de havens of andere beschutte plekken om dikke snoek te vangen. Als het water koud is kies je voor traag kunstaas of doodaas om de meeste kans te maken.

Brasem vissen in Overijssel

IJssel is de place-to-be voor de witvissers vanwege de sterke brasem en de kans op barbeel. Vis met een trosje maden en je maakt goede kans. 

Wil je echt grote brasem vangen? Kies dan voor één van de Overijsselse kanalen of grindgaten. Vis met wormen of mais en de kans op een nieuw persoonlijk record is aanwezig. Een brasem van 70cm+ wordt regelmatig gevangen op deze wateren.

Forel vissen in Overijssel

Forellenkwekerij de Tipbosch in Hellendoorn of de forelvijvers van Diepenheim of Geesteren zijn de plekken om forel, zalmforel en zalm te vangen! Vissen met eigen materiaal, een hengel huren of de forelvijver afhuren? Alles is mogelijk bij deze vijvers. Vis met foreldeeg, wasmotten of wasmotlarven en wellicht eet jij de avond van je visdag je eigen gevangen vis!

Wil je tips voor het bereiden van je eigen vangst? Wij geven je graag tips, eet smakelijk alvast.

Steur vissen in Overijssel

Toms Creek in Zwolle of de Wild avonturenvijvers in Reutum zijn de plek om steuren en meervallen te vangen in Overijssel. Kies voor een halve dag of hele dag vissen en je krijgt bijna vangstgarantie. Zowel het vissen met eigen hengel of een hengel huren is mogelijk! Tips nodig? Wij helpen je graag op weg bij het vissen op avonturenvijvers!

Visboot huren in Overijssel

Huur een visboot in Overijssel en je kunt kilometers trollen of secuur de kantjes uitwerpen vanaf de boot, geen probleem. 

Huur een visboot, sloep of fluisterboot en neem je hengels mee aan boord. Kies voor toegankelijk kunstaas van 15cm en je maakt kans op grote baars, snoekbaars, roofblei en snoek! Check wel even in welke periode je gaat vissen, ook in Overijssel geldt er een gesloten tijd voor bepaalde vissoorten.

Verken de adembenemende viswateren en visplekken in Overijssel

Overijssel, een provincie met een gevarieerd landschap en talloze wateren, biedt prachtige mogelijkheden voor vissers. Overijssel heeft een overvloed aan adembenemende visplekken en visstekken om te ontdekken. Van de schilderachtige rivieren zoals de Overijsselse Vecht en de IJssel tot aan de rustige kanalen en meren.

Verken de idyllische visstekken in de schitterende natuur van de Sallandse Heuvelrug, Giethoorn of geniet van de visplekken langs de waterrijke Weerribben-Wieden in de buurt van Steenwijk. Overijssel biedt een verscheidenheid aan viswateren waar je je hengel prima kunt uitwerpen. Neem je complete visuitrusting mee. Overijssel met haar Noaberschap staat klaar om je een onvergetelijke vissessie te bieden.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland

Hof van Salland: Luxe en Wellness