Vissen in Groningen

vissen in groningen

De beste visplekken in Groningen

Groningen is één van de mooiste provincies om te vissen in Nederland, met talloze mooie visplekken. Of je nu van wedstrijdvissen, karpervissen, snoekvissen, forel- of witvissen houdt, in Groningen vind je een stek die aan jouw wensen voldoet. Populaire visplekken in Groningen zijn; is het Reitdiep langs het Westerkwartier, Paterswoldsemeer, Winschoterdiep, Eemskanaal en bijvoorbeeld het Zuidlaarder- of Oldambtmeer nabij Winschoten. Er zijn mogelijkheden genoeg zowel voor beginners, recreatievissers of ervaren vissers.

Roofvissen in Groningen

Baars en snoekbaars is goed te vangen in Groningen bijvoorbeeld in het Winschoterdiep. Zoek de plekken met iets meer beschoeiing of een mosselbank. Dit zijn ware hotspots.

Waar kun je het beste snoeken? In Groningen zjin in vrijwel alle wateren de snoeken goed te vangen. Kies in de troebele wateren voor fel gekleurd kunstaas en je maakt goed kans. 

Witvissen in Groningen

Het Paterswoldemeer, Veendam of het Eemskanaal zijn prachtige plekken voor het feedervissen. Je kunt er grote voorns en grote brasems verwachten, voer dus niet te fijntjes. 

Kies voor wat grover voer en een goed gevulde haak met verse maden en je leefnet is al snel te klein.

Op zoek naar andere goede witvis plekken? Informeer lokaal bij de hengelsportzaak naar nog meer visstek tips.

Karpervissen in Groningen

Paterswoldemeeer, Lauwersmeer of één van de vele Groningse kanalen zoals het Stadskanaal of Musselkanaal. De karpers zijn groot, een karper van 15kg+ behoort vaak tot de mogelijkheden als je gaat vissen in Groningen. Kies voor zoete maïs als aas of als je last van witvis hebt voor grotere boilies en/of tijgernoten.

Welke vissen zitten er in het Lauwersmeer?

Brasem, voorn, karper, snoek, snoekbaars, snoek, winde en zeeforel. Het visbestand in het Lauwersmeer is erg goed te noemen, zeker als je kijkt naar de kleuren en het formaat van de vissen.

Grote karpers, grote brasem, grote voorns, metersnoeken, metersnoekbaars… Alles wordt groot op dit water van grote baars tot zeeforel, je vangsten op dit water zullen spraakmakend zijn.

Visboot huren in Groningen

Huur een sloep, grachtenboot of kano en ontdek Groningen vanaf het water. 

Heb jij een visboot verhuur in Groningen en wil jij je linkje > hier < neem dan contact met ons op. 

Wij hebben nog niet de ideale visbootverhuur gevonden in Groningen. Benut deze kans en krijg een vermelding op onze site. 

Alvast bedankt!

Steur vissen in Groningen

De kolk Midwolda, is de plek voor avontuur. Ze bieden zowel forel- als steurvissen aan in Groningen. 

Geen eigen materiaal? Geen probleem. Je kunt hier terecht voor hengelverhuur en het grote voordeel, je hebt voor deze visserij geen vispas nodig.

De steuren zijn catch & release, vang je een mooie forel en wil je deze zelf klaar maken? Kijk dan eens hier voor de lekkerste vis recepten voor eigen gevangen forel.

Verken de prachtige visstekken en visplekken in Groningen

De provincie Groningen is een ware schat voor vissers, met zijn uitgestrekte viswateren en diverse visstekken. Of je nu een fanatieke sportvisser bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen dag aan het water, Groningen biedt een scala aan prachtige visplekken en viswateren om te verkennen. Van de vele meren zoals het Lauwersmeer en het Zuidlaardermeer tot aan de grote kanalen en beken, er is een overvloed aan viswateren waar je je hengel kunt uitwerpen. Ontdek de schilderachtige visstekken en geniet van de rustige omgeving terwijl je wacht op de aanbeten van verschillende vissoorten. Pak je complete hengel setup in, verken de beste visstekken en laat je verrassen door het goede visbestand van Groningen.

Tips en Tricks voor het viswater in Groningen

Wil je echt genieten van het vissen in Groningen en een stek écht goed aanpakken? Boek dan een visvakantie in Groningen en beleef jouw vakantie op één van de beste visbestemmingen in de provincie Groningen.

Geniet van het vissen in Groningen door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken en probeer verschillende aassoorten.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Groningen? Deel deze met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Groningen. Wil je meer weten over Oost-Groningen en het ontdekken van deze omgeving? Kijk dan eens op OostGrunn.nl .

Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland