Vissen in Zeeland

Vissen in Zeeland

De beste viswateren in Zeeland

Zeeland is een prachtige provincie met veel water. Of je nu van karpervissen, snoekvissen, forel- of witvissen houdt, in Zeeland vind je een stek die aan jouw wensen voldoet. Populaire zoetwater visplekken in Zeeland zijn; Het Goese Meer, Kaaskenswater in Zierikzee, Kanaal Zuid-Beveland, het Schelde-Rijnkanaal, Groote en Kleine Kreek, kanaal Gent-Terneuzen en bijvoorbeeld het Grevelingen. Laatst genoemde is weliswaar brak water omdat er zoutwater aan toegevoegd wordt. Er zijn mogelijkheden genoeg zowel voor beginners, recreatievissers of ervaren vissers in Zeeland.

Roofvissen in Zeeland

Kies voor ondiep kunstaas zoals streamers en swimbaits en werp de ondiepe sloten af. Deze hebben een goed snoek bestand en zijn eenvoudig struinend af te werpen.

Heb je een boot tot je beschikking, ga dan het grote water op! Zoek naar stromings- en diepteverschillen nabij waterplanten. Dit zijn vaak de stekken waar zowel baars, snoekbaars en snoek samenscholen. Vis met crankbaits en je maakt kans op alle drie rovers.

Houdt je van finesse vissen en een uitdaging? Probeer dan eens forelvissen met kunstaas op het Veerse Meer.

Karpervissen in Zeeland

Lekker instant aan de gang op de plaatselijke vijvers, polder Walcheren en/of andere tochten in de provincie Zeeland. 

Heb je wat meer tijd, kies dan voor de zelfde wateren en voer 2-3 dagen wat stekjes aan om deze achtereenvolgens af te vissen. 

Je zult zien dat beide technieken extreem succesvol kunnen zijn, ideaal dus als je slechts enkele dagen in Zeeland op vakantie bent. Liever een speciale karpervisvakantie in Zeeland? Kies dan voor de Stelleplas.

Witvissen in Zeeland

Het Veerse Meer, de grote uitdaging voor feedervissers. Prachtige stekken en mooie vangsten zittend aan deze grote slok water. De vangsten zullen platvissen zijn, maar deze visserij wil je zeker eens gedaan hebben als je in Zeeland gaat witvissen. 

Liever wat simpeler vissen met de winkle picker of vaste stok? Kies dan voor een smalle polderwateren, de Veerse kreek of bijvoorbeeld het kanaal Gent-Terneuzen.

Forelvissen in Zeeland

Dat zijn de vijvers waar je heen wil in Zeeland om forel te vissen. Hengelhuur, aas kopen en vis mee nemen zijn allemaal opties. Beide adressen zijn ideaal om eens lekker een dagje te vissen op een visvijver in de buurt. 

Steurvissen in Zeeland

Heb jij een steurvijver in Zeeland? Tip ons dan voor een vermelding. 

Volgens informatie is Werkendam de dichtsbijzijnde optie om een dag te gaan steurvissen in Zeeland. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor deze avonturenvijvers? Wij leggen je graag uit wat de juiste visspullen zijn voor het vissen op steur.

Visboot huren in Zeeland

Een visboot voor het zoete water zit er helaas in Zeeland volgens onze informatie niet in. Wel zijn er diverse vis charters waar je zo op kan stappen om een lekker dagje te vissen.

Kies bijvoorbeeld voor de Barracuda, en ga er lekker een dagje op uit. 

Heb jij een visboot of een goed adres om het zoete water mee op te gaan? Tip ons dan want dan delen wij deze informatie met onze lezers. Alvast bedankt namens alle andere vissers.

Duik in de schoonheid van visstekken en visplekken in Zeeland

Zeeland, een provincie omringd door de zee, biedt een waar paradijs voor sportvissers. Zeeland heeft een overvloed aan adembenemende zoetwater visplekken en visstekken om te verkennen. Van de polder in Walcheren tot aan de schilderachtige wateren van Hulst.

Verken de prachtige visstekken langs de Zeeuwse stranden of geniet van de visplekken in de beschutte kreekjes van de Oosterschelde. Zeeland heeft voor elk wat wils. Neem je visuitrusting mee, ontdek de beste visstekken en geniet van het vissen op verschillende vissoorten. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, Zeeland verwelkomt je met open armen en biedt een viservaring die je niet snel zult vergeten.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland