Utrecht

Vissen in Utrecht

vissen in utrecht

De beste visstekken in Utrecht

Utrecht heeft een aantal mooie plassen, meren en kanalen waar je kunt vissen, zoals de Vinkeveense plassen, Loosdrechtse plassen, Gooimeer, de Eem bij Amersfoort, het Eemmeer en de Lek In deze wateren kun je onder andere voorn, zeelt, baars, karper, snoek, snoekbaars, zeelt en brasem vangen.

Als je wilt gaan vissen in Utrecht, kun je bijvoorbeeld een visboot huren bij één van de vele visboot verhuurders in de provincie. Zo kun je op een comfortabele manier de mooiste plekjes van Utrecht ontdekken en tegelijkertijd lekker vissen op de goede visplekken in de buurt.

Karpervissen in Utrecht

Jarenlang zwom de grootste karper van Nederland op de Vinkeveense plassen, of dat tegenwoordig nog steeds zo is… Is nog maar de vraag.

De provincie Utrecht biedt genoeg mogelijkheden voor karpervissers. De mooiste manier om Utrecht karpervissend te ontdekken is misschien wel met de pen. Lekker met de hit en run techniek stekken voeren en afvissen.

Witvissen in Utrecht

Amsterdam-Rijnkanaal die door stad Utrecht heen stroomt is de grote uitdaging voor feedervissers. Prachtige stekken en mooie vangsten zittend aan deze grote slok water. 

Liever wat simpeler vissen met de winkle picker of vaste stok? Kies dan voor het Valleikanaal bij Leusden, de Kromme rijn of bijvoorbeeld de Vecht.

Forel vissen in Utrecht

Forelvissen doe je in provincie Utrecht bij de Ruigenhoek of één van de andere forelvijvers.

Bij de Ruigenhoek kun je een hengel huren, aas kopen en ze serveren zelfs een ruimte menu kaart. 

Wil je lekkere forel recepten voor thuis of zelf fileren? Wij helpen je graag aan tips.

Roofvissen in Utrecht

Trollen, werpen, doodazen het kan allemaal in Utrecht. Met name de polder bij Kockengen behoort tot de beste snoekplekken van Utrecht en is prachtig om te ontdekken met spinhengel of baitcaster. 

Kies voor een felgekleurde ondieplopende swimbait en je kunt veel actie verwachten. Blijf zoeken in de polder want de aasvis en dus ook de roofvis liggen vaak in hetzelfde gebied. Baarsvissen, snoekbaarzen maar ook zeker snoeken, blijft zoeken!

Steur vissen in Utrecht

Steur vissen kan onder andere Bij de Ruigenhoek, ook voor karper en meerval ben je hier aan het juiste adres.

Wil je weten wat je nodig hebt op avonturenvijvers of heb je andere tips nodig? Lees dan onze tips, wij helpen je graag.

Visboot huren in Utrecht

Je kunt op verschillende plekken goede visboten huren, bijvoorbeeld bij VVP verhuur op de Vinkeveense plassen. Om een lekker dagje te varen of lekker trollend met kunstaas de plas af te varen en te genieten op het water.

Reserveer wel even van te voren en moet je van ver komen? Een overnachting is ook mogelijk aan de de Baambrugse Zuwe.

Tips & tricks voor het vissen in Utrecht

Geniet van het vissen in Utrecht door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken en probeer verschillende aassoorten. Heb jij tips en tricks voor het vissen in Utrechtse polderwateren? “Visplekken Utrecht” of over “snoeken Gooimeer” bijvoorbeeld. Deel deze dan met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Utrecht.
 
Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland