Visvijvers

Vissen in commerciële visvijvers

Het vissen in commerciële vijvers kan een leuke activiteit zijn voor mensen van alle leeftijden. Of het nu gaat om Forelkwekerijen, Wild vijvers, Avonturenvijvers of Big game vijvers, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je een leuke dag beleeft en de vissen op een verantwoorde manier kunt vangen.

Forelkwekerijen

Forellenkwekerijen kweken ter plekke ook de eigen forellen en zalmforel. Forelvijvers zijn vijvers waar je forel, zalmforel en zalm gevangen kan worden.

Forellenkwekerijen en vijvers zijn populair onder recreatieve vissers omdat de forellen vaak goed te vangen zijn, zelf te fileren en klaar te maken zijn.

Bekijk onze top 5 forelvijvers in Nederland om de beste locatie te vinden.

Wild vijvers

Wild vijvers zijn vijvers waarin vissen voorkomen die een uitdaging zijn om te vangen. Bij het vissen in wild vijvers kun je steur, meerval, striped bass, karpers, snoekbaars, beekridders en andere uitdagende vissen verwachten.

Check bij jouw vijver welke vissen zij uitzetten in de Wild vijver.

Karper betaalwateren in Nederland

Je hoeft niet ver te reizen naar het buitenland voor een geweldig karperavontuur. Nederland heeft diverse betaalwateren die speciaal zijn ingericht voor het vissen op karper en waar je super goed kunt vangen.

Je hoeft dus geen uren meer in de auto te zitten voor een op en top karpervisvakantie.

Bekijk onze top 5 karper betaalwateren in Nederland om de beste locatie te vinden. Zoek niet verder en ontdek de beste locaties voor een onvergetelijke karperavontuur in Nederland.

Meervalvijvers

Voor de avontuurlijke vissers zijn er ook diverse meervalvijvers in Nederland. Hier kun je terecht voor het vissen op deze indrukwekkende vissoort. Bekijk onze top 5 meervalvijvers om de beste locatie te vinden.

Steurvijvers

Het vissen op steur is een bijzondere ervaring en daarom zijn er in Nederland diverse steurvijvers te vinden. Bekijk onze top 5 steurvijvers om de beste locatie te vinden.

Catch & release avonturenvijvers

Op avonturenvijvers zwemt er vaak een mix van grote en héle grote steuren, meervallen en karpers. Je materiaal moet erop gekozen zijn want een simpele spinhengel set is waarschijnlijk al niet genoeg. 

Wil je beginnen met steurvissen? Wij helpen je graag verder of de eigenaar van de vijver wat qua materiaal aangeraden wordt.

Big game vijvers

Héle grote en héle héle grote exemplaren vang je in deze vijvers. De naam zegt het al het “grote spel” speelt zeker op deze vijvers. Zwaarder materiaal voor zwaardere vissen en zwaardere drills, stroop je mouwen maar alvast op. Als je op deze vijvers beet krijgt moet je echt aan de bak!

De vangsten bestaan uit steuren en meervallen van groot formaat.

Tips en tricks, voor een succesvolle dag op commerciële visvijvers in Nederland

Er zijn een aantal tips en tricks voor het vissen op commerciële vijvers:

  1. Gebruik het juiste materiaal: zorg ervoor dat je het juiste materiaal gebruikt voor het soort vis die je wilt vangen. 
  2. Kies de juiste aas: Kies aas dat onderscheidend is ten opzicht van de rest, in het geval van steur aas bijvoorbeeld; is zure haring als aas een aanrader.
  3. Maak gebruik van de juiste techniek: Vis passief in de winter om de vis de tijd te geven om je aas te ontdekken. Vis en voer in de zomer wat actiever. PS. Op forel vissen na, is het vissen op steur, meerval en karper op commerciële vijvers altijd weerhaakloos!
  4. Wees respectvol: zorg ervoor dat je de vissen op een verantwoorde manier vangt en weer terugzet, en laat de visstek net zo achter als je het aantrof. Wees ook beleeft naar andere vissers toe, afgunst is niks voor vissers onderling.
  5. Vraag om advies: als je niet zeker bent van de juiste techniek, kun je het beste even advies vragen aan de medewerkers van de vijver of aan andere ervaren vissers.

Heb jij nog mee tips voor het vissen op commerciële vijvers, deel deze met ons. Wij vullen deze pagina aan zodat anderen ze ook kunnen lezen. Zo helpen we elkaar, bedankt alvast namens andere lezers.

visvijvers