Limburg

Vissen in Limburg

Vissen in Limburg

De beste visstekken in Limburg

De provincie Limburg zit bomvol met mooie viswateren zoals; Ga vissen in het Leukermeer, rivier de Geul nabij Valkenburg, het Kanaal Wessem-Nederweert, de Maasplassen of de Maas. Voor ieder type visser is er een viswater in Limburg. Van kleine sloten tot grote meren, bijna alle wateren in Limburg hebben een goed visbestand. Informeer bij de lokale hengelsport of dierenspeciaalzaken naar de visrechten of kijk eenvoudig op de visplanner.

Karpervissen in Limburg

De Maas en de maasplassen zoals de Boschmolenplas bij Roermond zijn bij uitstek de uitdaging voor vele karpervissers. Investeer tijd, geld en moeite en vangsten zijn er zeker te behalen.

In het heldere water van de Boschmolenplas zijn grote karpers te vinden. Door de afwisseling van ondiepe en diepere gedeeltes, scherpe taluds en grote plantenvelden is de Boschmolenplas een perfecte plek voor een karpervisvakantie in Limburg.

Het vakantiepark Boschmolenplas is dé ultieme plek voor een karper visvakantie in Nederland! Als je groot fan bent van karpervissen, moet een karper visvakantie bij dit waterrijke vakantiepark zeker op je bucketlist staan. De benodigde visvergunning gemakkelijk bij de receptie verkrijgen.

Liever minder moeite doen? Kies dan één van de visvijvers in de buurt die limburg rijk is, ook smalle beken en kanalen bevatten een goed karperbestand. Ga op pad met boilies, maïs en/ of tijgernoten en je maakt goede kans op een aanbeet.

Roofvissen in Limburg

De grindgaten naast de Maas zijn fantastische wateren om baars en snoekbaars te vangen. Ga op pad met licht materiaal en je kan een dag vol actie verwachten. Ook op de volle stroom bij de diepere kuilen, zijn goede baars en snoekbaarsstekken te vinden.

Voor snoeken in Limburg kun je in de gehele provincie terecht, ga op pad met een suspending jerkbait van 10-14cm en je gaat gegarandeerd beet krijgen in de vijvers en sloten van Limburg.

Witvissen in Limburg

Voor feedervissers is de Maas de mooiste uitdaging! Kies een stevige feederhengel en vis met korven die in de stroming blijven liggen. De onderlijn mag gerust een 100cm lang zijn zodat je aasaanbod in de stroming ook goed blijft. 

Met de vaste stok zijn wateren zoals Kanaal Wessem-Nederweert, het Julianakanaal en de Groote Molenbeek ideaal. Kies voor een 1,5 grams dobber en maden als aas en je kunt overal je visje wel vangen.

Forelvissen in Limburg

Forel rivier Reuver, Forelvisvijver Heioord, Forellenkwekerij de Keijzersberg en/of de Geulhof zijn allemaal prachtige vijvers om forel te vissen in Limburg. Kies voor wasmotlarven, meelwormen of powerbait als aas en je gaat je visje kunnen vangen.

Geen eigen vishengel? Geen probleem, ook hengelhuur is mogelijk.

Wil je weten wat je nodig hebt? Wij helpen je graag op weg met het forelvissen.

Steurvissen in Limburg

Heb je een visvijver waar je kunt steur vissen in Limburg? Laat het ons weten! Volgens informatie is namelijk de visvijver in Someren, de dichtsbijzijnde vijver om steur te vissen voor Limburgers.

Wil je weten wat je nodig hebt voor het steur vissen op avonturenvijvers? Wij helpen je op weg.

Visboot huren in Limburg

Ga lekker op pad met en Yellow boot. Ideaal om je eigen elektromotor op de spiegel te monteren en Limburg vanaf het water te ontdekkken.

Ga lekker een dagje trollen met de fireball of crankbaits en je kunt mooie formaten baars, snoekbaars en/of snoek verwachten. 

Nieuw 728x90

Tips en tricks voor het vissen in Limburg

Wil je echt genieten van het vissen in Limburg? Ga dan op visvakantie in Limburg en geniet van een betaalbare vakantie in eigen land.

Geniet van het vissen in Limburg door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken bij visvijvers in de buurt en probeer verschillende aassoorten.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Limburg het vissen in Heerlen, Venlo, Sittard-Geleen of bijvoorbeeld het vissen in Maastricht? Deel deze met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Limburg. Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland