Vissen in Zuid-Holland

Vissen in Zuid-Holland

De beste viswateren in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een prachtige provincie met talloze mooie visplekken. Of je nu van karpervissen, snoekvissen, forel- of witvissen houdt, in Zuid-holland vind je een stek die aan jouw wensen voldoet. Populaire visplekken in Zuid-Holland zijn; de Reeuwijkse Plassen naast Gouda, de Krimpenerwaard, de Biesbosch, Rijn-Schiekanaal, het Brielse Meer, de Oude Maas, de Merwede, de Hoeksche Waard en bijvoorbeeld het Haringvliet, Hollands diep of het Oostvoornse Meer. Er zijn mogelijkheden genoeg en genoeg goede viswateren in de buurt voor zowel beginners, recreatievissers als ervaren vissers.

Karpervissen in Zuid-Holland

Karpervissers, de keuze is reuze in Zuid-Holland. De Reeuwijkse Plassen, Braassemermeer, de Kagerplassen of Nieuwkoopse Plassen zijn de wateren voor de echte cracks. Hier kun je goed vis vangen, mits je ook echt weet wat je doet. 

Liever wat meer actie en aanbeten? Ga dan lekker op pad om hit-en-run te vissen langs de vele vaarten, weteringen in de polders van Zuid-Holland. Mix wat maïs met hennep, maak een lekker smikkelmix en je komt vast en zeker een karper tegen op je visdag.

Roofvissen in Zuid-Holland

Grote baars, grote snoekbaars en grote snoek! Alle roofvissen in deze provincie lijken het goed te doen, want alle soorten bereiken hier spraakmakende lengtes. 

Kies voor groot kunstaas om selectief te vissen op de grotere vissen of voor crankbaits voor een dagje vol actie.

Hollands diep en Haringvliet zijn fantastisch als je met de boot op pad gaat, vanaf de kant zijn de polderwateren rondom Rotterdam of Dordrecht ook écht aan te raden. Kies voor een echt idyllische setting en kies voor Kinderdijk als stek.

Steur vissen in Zuid-Holland

Het is weliswaar net over de grens met Noord-Brabant maar voor het is ook voor de vissers van Zuid-Holland de beste plek om te gaan steurvissen, Werkendam.

Wil je weten wat je nodig hebt op deze avonturenvijvers? Lees ons blog en ga vertrouwd op pad.

Witvissen in Zuid-Holland

Met name vaste stok vissers komen goed aan hun trekken. De verschillende vaarten en vijvers hebben goed onderhouden stekken waar je stevig met je zitkist kan zitten. Ga bijvoorbeeld lekker eens een dag met de vaste stok vissen in de Woudwetering in Alphen aan den Rijn.

Liever op stap met de feederhengel? Dan zijn het Hollandschdiep, de Nieuwe Maas of één van de andere grote wateren een mooie uitdaging. Vis je met maden, dan kun je een brede variëteit aan vissen verwachten.

Forel vissen in Zuid-Holland

Wederom op het randje, maar wederom de beste stek voor forelvissen als je in Zuid-Holland bent, Meerkerk!

Neem je vangst vers-gerookt mee, of kies voor een lekker zalmforel. De Zederik forel visvijvers bieden beide opties aan. Ook hengelhuur en het kopen van aas is ter plekke mogelijk. 

Houdt je van een uitdaging? Ga dan eens forelvissen op het Oostvoornse Meer!

Visboot huren in Zuid-Holland

De merenburger is één van de vele visboot verhuurders in Zuid-Holland. Zeker in de omgeving van Leiden is de Merenburger aan te raden! Kies voor een vis tourboot met/zonder motor of een elektrische sloep en je kunt een dagje op het water genieten.

Met name het trollen van crankbaits in de wateren van Leiden is aan te raden voor de roofvissers onder ons.

Verken de bruisende visstekken en visplekken in Zuid-Holland

Zuid-Holland, een provincie doorkruist door talrijke waterwegen, biedt spannende viswateren voor vissers. Zuid-Holland heeft een levendige mix van visplekken en visstekken om te ontdekken. Van de bruisende havens van Rotterdam tot aan de rustige plassen en kanalen in het Groene Hart, biedt Zuid-Holland een diversiteit aan viswateren waar je je hengel kunt uitwerpen.

Ontdek de visstekken in de omgeving van de Biesbosch of geniet van de visplekken in de Hoekse Waard. Neem je gehele visuitrusting mee, en ga vissen op de beste visstekken. Zuid-Holland staat klaar om je een viservaring te geven om nooit te vergeten.

Tips en Tricks voor het vissen in Zuid-Holland

Geniet van het vissen in Zuid-Holland door de juiste visspullen te gebruiken en in te spelen op het weer en de tijd van het jaar. Zoek de juiste visplekken en probeer verschillende aassoorten.

De beste stek voor je visvakantie in Zuid-Holland? Check deze natuurhuisjes in Zuid-Holland aan het water.

Heb jij tips en tricks voor het vissen in Gorinchem, Den Haag, Recreatiegebied Vlietland, Gemeente Nissewaard of andere stekken in Zuid-Holland? Deel deze met ons en wij nemen deze mee in de informatie over het vissen in Zuid-Holland. Alvast bedankt namens alle andere vissers.

De beste stekken per provincie lees je hier:

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland