Baars vissen

Veelgestelde vragen over creature baits

Veelgestelde vragen over creature baits

Alles wat je moet weten over creature baits

Wat is een creature bait?

Een creature bait is een imitatie van een kikker, insect, kreeft of ander dier wat onderwater voorkomt. Deze kunstaasvormen zijn vaak iets groter om grotere vissen aan te trekken. 

Hoe vis je met een creature bait?

Een creature bait vis je vaak in combinatie met een lichte jigkop of met een carolina rig. Door het aas zo licht mogelijk aan te bieden verleng je het zweef moment. Dit is vaak het moment dat grote baars toe hapt.

Welke soorten creature baits zijn er?

Westin Crecraw, Behr Tortuga, SPRO InstaCraw, Berkley Sick bug, Hart Clarki, Keitech Crazy flapper en de Z-man shrunk zijn de toppers. Ze imiteren kreeftjes, wormen, garnalen, kevers, kikkers en andere waterdieren die op het menu staan van roofvissen zoals baars, snoekbaars en snoek.

Welke vissen kun je vangen met een creature bait?

Grote baarzen, snoekbaars en snoek zijn de voornaamste vissen die je vangt met creature baits. Is er veel snoek aanwezig op jouw viswater, houdt hier dan rekening mee doormiddel van sterker fluorocarbon of stalen onderlijn.

Wat zijn de beste situaties om een creature bait te gebruiken?

Tijdens de schemering van de vroege ochtend of in de avonduren. Het liefst vissend in riviermondingen, zandafgravingen, grindgaten, kanalen en andere visplekken waar je grote baars mag verwachten. 

Hoe kies ik de beste creature bait?

Kies een kleur en vorm waar jij het meeste vertrouwen in hebt. Vertrouwen vangt vis! Weet je welke waterdieren er veel op jouw viswater voorkomen? Kies dan een creature bait die qua vorm het meest overeenkomt. 

creature baits

Informatie over het vissen met creature baits

Haakmaat en creature bait

Qua haakmaat raden we het aan om dit af te stemmen op het kunstaas zelf. Kies voor een offset-hook, steek deze door de kop van het kunstaas heen en zet de haak achterin het lichaampje terug. 

Zo kun je weedless vissen en ben je verzekerd van een goede inhaking.

Vis een creature bait bij voorkeur aan een lichte spinhengel of reel hengel in combinatie met een baitfinesse reel.

Rig en creature bait

Maakt altijd gebruik van fluorocarbon als je gaat vissen met creature baits. Kies voor een simpele cheburaska-jig, carolina rig of texas rig. 

Liever een klassiekere manier van vissen die je al kent, een creature bait aan de dropshot levert zeker weten ook aanbeten op.

Durf traag te vissen met korte schokjes, dit is vaak meest effectief.

Heb jij nog tips voor het vissen met creature baits? Deel deze met ons in de reacties en wij nemen ze op in een lijst op deze pagina. 

Alvast bedankt namens alle andere vissers.

baarsvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.