De 3 beste visrecepten voor op de BBQ

De 3 beste visrecepten voor op de BBQ

De winter komt er weer aan, wat betekent dat je de barbecue fantastisch kunt gebruiken voor warm en koud roken. Met name voor vis is dit echt heel erg interessant. Aangezien we bij de Sportvisbrigade niet alleen van het vangen houden maar zo nu en dan ook een lekker stukje vis kunnen waarderen hebben we onderstaande recepten voor jou uitgeschreven. Doe er lekker je voordeel mee!

Sportvisbrigade
Sportvisbrigade
Auteur

Recept 1: Warm gerookte zeebaars

Ingrediënten:

  • 2 hele zeebaarzen, schoongemaakt en geschubd
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 rookchunks (bijvoorbeeld beuken of appelhout)

Instructies:

  • Meng het zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookt paprikapoeder in een kom.
  • Dep de zeebaarzen droog met keukenpapier en wrijf ze in met het kruidenmengsel.
  • Plaats de zeebaarzen in de koelkast en laat ze minstens 4 uur marineren.
  • Bereid je barbecue voor op indirecte hitte op ongeveer 100°C. 
  • Leg de rookchunks in de houtskool om rook te produceren.
  • Plaats de zeebaarzen op het rooster van de barbecue, weg van de directe hittebron.
  • Rook de zeebaarzen ongeveer 1-2 uur, of totdat ze gaar zijn en een heerlijke rooksmaak hebben.

Recept 2: Zalmpakketjes van de BBQ

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroenpartjes
  • Verse dille

Instructies:

  • Scheur vier grote stukken aluminiumfolie af en leg ze op een plat oppervlak.
  • Verdeel daarop de zalmfilets.
  • Verdeel de rode ui en knoflook over de zalm.
  • Besprenkel de olijfolie over de vis, en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw de foliepakketjes dicht en zorg ervoor dat ze goed zijn afgesloten.
  • Verhit je barbecue op middelhoog vuur en leg de pakketjes op het rooster.
  • Grill de pakketjes 10-15 minuten, of tot de zalm gaar is en de groenten zacht zijn.
  • Serveer de zalmpakketjes met citroenpartjes en verse kruiden.

Recept 3: Zalm Bacon Bites

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten, in kleine blokjes gesneden
  • 12 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Houten prikkers, geweekt in water

Instructies:

  • Marineer de zalmblokjes in olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper gedurende 15 minuten.
  • Wikkel elk zalmblokje in een plakje bacon en steek ze vast met een houten prikker.
  • Verhit je barbecue op middelhoog vuur en vet het rooster in om kleven te voorkomen.
  • Gril de zalm bacon bites 3-4 minuten per kant, of totdat de bacon knapperig is en de zalm gaar.
  • Serveer ze direct als de perfecte barbecue snack!
zalmforel op de bbq

Met deze drie heerlijke vis barbecue recepten in je arsenaal, ben je klaar om indruk te maken op je gasten tijdens je volgende barbecue meeting! Het maakt daarbij ook helemaal niet uit welke je van bovenstaande recepten kiest, ze zijn namelijk stuk voor stuk hartstikke lekker! Ga er gewoon van genieten! Ben jij nu meer van vlees? Kijk dan eens naar dit pulled pork recept van Turn Don’t Burn of hun uitgebreide BBQ blog. Ook echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *