VMC

Over VMC

De eerste VMC®-haken Het Franse familiebedrijf Viellard Migeon and Company, opgericht in 1796, begint met de productie van vishaken.

VMC - Hengelsport merk

1910 De eerste VMC®-haken Het Franse familiebedrijf Viellard Migeon and Company, opgericht in 1796, begint met de productie van vishaken. Directeur Charles Viellard herkent al snel dat de expertise in het maken van haken ligt in Redditch, Engeland, en in 1910 worden zo’n tien families uit de Midlands-stad ‘geïmporteerd’ om te helpen bij het opzetten van de nieuwe haakafdeling in het familie-ijzerwerk. Haken worden verkocht onder de merknaam “La Bouée”, wat “reddingsboei” betekent.

1938 De VMC®-haakfabriek De winst groeit en er wordt een nieuwe toegewijde visfabriek geopend in Morvillars, Frankrijk – waar VMC-haken vandaag de dag nog steeds worden vervaardigd.

1950 De gouden tijd van VMC® VMC, dat nu 450 medewerkers in de haakfabriek in dienst heeft, leidt de Franse haakmarkt. De naoorlogse financiële crisis en een ernstige daling van de kwaliteit van grondstoffen en toenemende buitenlandse concurrentie zorgen echter voor een nieuwe uitdaging.

1969 Een visionaire leider Aankomst van de nieuwe directeur Christophe Viellard en zijn dubbele strategie van automatische bewerking en internationale groei, sterk gericht op dreggen. Tegen 1973 heeft het bedrijf een spectaculair herstel doorgemaakt en wordt VMC PECHE opgericht, een onafhankelijk bedrijf dat wordt gecontroleerd door de familieholding.

1970 Technologische revolutie Uitvinding en constructie van unieke automatische machines, geleid door fabrieksdirecteur Norbert Heyer en de inmiddels overleden ingenieur Roger Billet. Tegen 1974 is de dagelijkse productie van dreggen gestegen van 5.000 stuks naar 60.000 stuks.

1980 Internationale groei Extra volume stuwt snel de bloeiende exportactiviteiten van VMC aan, waardoor nieuwe markten worden geopend. Oprichting van de Amerikaanse dochteronderneming, VMC Inc., in 1981, gevolgd door verdere VMC-verkoopbedrijven in Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland en Brazilië.

1981 EFTTA: een nieuwe stem voor de industrie VMC is een van de oprichtende leden van de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) en haar jaarlijkse internationale handelsbeurs EFTTEX.

1990 1990 EN VERDER VMC blijft exclusieve innovaties ontwikkelen en op de markt brengen op het gebied van haakontwerp en productieprocessen. Handelsmerktechnologieën van VMC zijn onder andere CONE CUT®, VANADIUM®, FASTGRIP®, BARBARIAN®, SURESET® (SCORPIC), PERMASTEEL®, SPARK POINT®, SPINSHOT®.

1995 Oprichting van VMC Europe VMC EUROPE, gevestigd in de buurt van de VMC-fabriek, wordt verantwoordelijk voor de Europese distributie, geleid door de heer Norbert Heyer.

2000 Geboorte van de Rapala-VMC Corporation VMC, wereldleider op de markt voor de productie en verkoop van dreggen, bundelt de krachten met RAPALA, ‘s werelds toonaangevende kunstaasmaker.

2010 VMC viert een eeuw van uitmuntendheid De VMC-fabriek, distributeurs en partners over de hele wereld vieren 100 jaar productie van vishaken in Frankrijk. VMC PECHE wordt gecertificeerd als een “Levend Erfgoedbedrijf” onder het prestigieuze EPV Entreprise de Patrimoine Vivant-label van de Franse overheid, erkend voor zijn zeldzame en uitzonderlijke knowhow “made in France”.

Beoordeling VMC

Budget

Is VMC betaalbaar voor iedereen?

Beoordeling
85%

Prijs-Kwaliteit

Hoe is de prijs-kwaliteit van VMC?

Beoordeling
95%

Verkrijgbaarheid

Is VMC goed verkrijgbaar in Nederland?

Beoordeling
65%

Vis Techniek

Biedt VMC visspullen voor iedere vistechniek?

Beoordeling
65%

Hoofdverdeler is Rapala

Gerelateerde merken

Op deze VMC merkenpagina vind je:

  • VMC producten
  • Waar te koop?
  • Over VMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *