Top 5 meervalvijvers in Nederland

Als sportvisbrigade hebben wij door de jaren heen heel wat meervalvijvers in Nederland bezocht en hebben wij heel wat ervaring opgedaan. Na vele bezoeken kunnen wij met zekerheid zeggen dat dit onze top 5 meervalvijvers is.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Wij geven onze persoonlijke top 5, daarbij staat er niet uitgesproken op nummer 1. Wij kunnen je enkel verzekeren dat de faciliteiten, kennis van personeel en het viscomfort op deze vijvers perfect geregeld is. Wij hebben hier meerdere keren succesvolle visdagen beleefd, en dat bevestigd een goed visstandbeheer.

Outdoorpark Friesland, St. Nicolaasga

Naast geweldige outdooractiviteiten biedt Outdoorpark Friesland in St. Nicolaasga ook een meervalvijver waar je kunt genieten van een leuke viservaring. Het park heeft goed verzorgde visplekken waar je kunt ontspannen, plezier kunt hebben en meerval kunt vangen.

In de Big-Game-vijver zwemmen meervallen van meer dan 2 meter lang. Daarnaast vind je hier ook karpers die zwaarder zijn dan 20 kilo! Als je op dit moment niet over de benodigde uitrusting beschikt, is dat geen probleem. Je kunt deze namelijk huren. Houd er wel rekening mee dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn om op deze vijver te mogen vissen, vanwege de krachtige vissen die hier zwemmen.

De Woldstek, Ruinerwold

oor het vissen op meerval is De Woldstek in Ruinerwold een geweldige locatie. Hier kun je genieten van een prachtige omgeving en een ontspannen sfeer, terwijl je jezelf uitdaagt met het vangen van verschillende soorten meerval. De Big Game-vijver is uniek in Nederland en biedt een uitdaging voor ervaren sportvissers. Deze vijver herbergt de grootste en sterkste vissen, zoals enorme karpers en meervallen tot wel 65 kilo. Om hier te vissen moet je je eigen professionele uitrusting meenemen en minimaal 16 jaar zijn.

Visvijver de Biesbosch, Werkendam

Visvijver de Biesbosch in Werkendam is een prachtige locatie voor het vissen op meerval. Omringd door natuurlijke schoonheid, biedt deze vijver rust en ontspanning tijdens je viservaring. Bij het vissen op meerval hanteert men het ‘catch and release’-principe, waarbij de gevangen vissen na het onthaken en eventueel fotograferen weer worden teruggezet in de vijver. In vijver 1, 2, 4 en 5 zwemmen diverse soorten meerval, zoals Siberische meerval, diamantmeerval, Russische meerval en witte meerval. Voor deze sterke vis wordt het gebruik van een werphengel aanbevolen. De meervallen variëren in grootte van circa 70 tot 200 cm.

Toms Creek, Lelystad

Voor een spannende visdag kun je terecht bij Toms Creek in Lelystad, een bekende meervalvijver. Hier geniet je van geweldige faciliteiten, zoals comfortabele visplekken en professionele begeleiding. De Big Game-vijver is de grootste vijver met indrukwekkend grote vissen. Je vindt hier enorme meervallen en krachtige meervallen van minimaal 1 tot ruim 1,80 meter en 120 pond. Ook zwemmen er prachtige grote karpers. Deze visserij vraagt om ervaren sportvissers die de uitdaging van de aanbeet, dril en landing aankunnen.

Wild Bijzonder Vissen, Reutum

Ervaar een onvergetelijke viservaring bij Wild Bijzonder Vissen in Reutum. Deze prachtige vijver biedt uitstekende faciliteiten en vriendelijk personeel. Hier kun je verschillende soorten meerval vangen, en de vangsten zijn vaak succesvol. Dankzij de goede visstand en het comfortabele viscomfort is deze plek erg geliefd onder vissers.

Dit zijn enkele van de beste meervalvijvers in Nederland waar je kunt genieten van een geweldige viservaring. We hopen dat je hier veel plezier zult beleven en succes zult hebben bij het vangen van meerval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *