Zo maak je method feeder voer!

Method feeder voer maken, waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een goed method voertje, kun je overweldigd worden door de vele recepten. Wij helpen je bij het kiezen van het juiste method feeder voer, geven je tips voor het zelf maken en geven je drie beste keuzes; voordelig, standaard en specialist voor het kopen van kant-en-klaar method voer voor het pellet vissen.

Method feeder voer maken:

Kan ik zelf mijn Method feeder voer maken?

Ja, zeker weten! We kunnen absoluut ons eigen method feeder voer maken, en dit kan een zeer effectief zijn. Zeker bij viswedstrijden. Het stelt ons in staat om precies de ingrediënten en hoeveelheden te kiezen die passen bij de visomstandigheden, seizoenen en -soorten die we willen vangen.

Bij het maken van method feeder voer, is de consistentie van het voer cruciaal. Het moet vochtig genoeg zijn om in de method korf te blijven of compact genoeg om er een voerbal van te kneden.

Voor het mengen van ons voer hebben we een voeremmer, grove zeef en indien gewenst een mixer nodig.

Verschil tussen method feeder voer en pellet voer

Het is belangrijk om het verschil te snappen tussen method “feeder” voer en pellet voer. Pellet voer bestaat alleen uit pellets of gemalen pellets en is bedoelt om aan een pellet waggler of in een pellet korf te klemmen.

Method feeder voer, is op basis van vismeel en kan ook pellets als ingrediënt bevatten. Het voordel van method feeder voer is vaak dat het meerdere witvissen aanspreekt en ook eenvoudig met een normale voerkorf gevoerd kan worden. Het wordt vaak gebruikt voor het specifiek vissen op grote brasems, zeelt en/of barbeel.

Naast het method voer kunnen we dus ook, kiezen voor kant-en-klare vismeel pellets. Deze 2 of 4mm pellets zijn direct klaar voor gebruik zonder enige voorbereiding! Ze zijn perfect om te voeren via een pole pot of in een PVA stick.

Als we pellets om onze method feeder korf en rig willen vormen, dan kiezen we voor speciale micro pellets. We kiezen meestal voor 4mm pellets, maar 2mm zal ook prima werken. Bij het kiezen van een zak pellets is het belangrijk om te checken of je deze kunt voorweken. Als ze zacht worden na het weken, dan kunnen ze in een method feeder of aan de pellet waggler gekneed worden als zijnde “pellet voer”. Als de pellets te hard zijn of uit elkaar vallen zijn ze niet geschikt voor het enkel met pellet voer vissen. Ze kunnen dan alleen nog als ingrediënt in een ander method feeder voer gebruikt worden, pole pot of pva-stick.

Het hebben van een eigen (geheim) recept is ideaal als wedstrijdvisser om de concurrentie mee gek te maken, zeker als jij de wedstrijden wint.

Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen, zijn er een paar ingrediënten en materialen die je nodig hebt:

 • Vismeel: Dit is een van de belangrijkste ingrediënten van elk method feeder voer. Het geeft het voer een sterke visgeur die vissen aantrekt.
 • Broodkruimels: Deze helpen om het voer licht en wolkachtig te maken, wat vissen aantrekt.
 • Maïsmeel: Dit geeft het voer een aantrekkelijke gele kleur en helpt ook om het bij elkaar te houden.
 • Hennepzaad: Dit is een geweldig ingrediënt om toe te voegen omdat vissen het heerlijk vinden.
 • Zoetstof of melasse: Dit helpt om het voer zoeter te maken en kan helpen om meer vissen aan te trekken.
 • Een grote mengkom en een lepel of mixer voor het mengen.

Hoe maak je het method feeder voer?

 1. Meng altijd eerste de droge ingrediënten: Begin met het mengen van het vismeel, de broodkruimels en het maïsmeel in een grote kom. De exacte verhoudingen mogen variëren, maar een goede start is een derde van elk ingrediënt.
 2. Voeg de gekookte hennep toe: Voeg een handvol hennepzaad toe aan het mengsel. Dit hoeft niet te worden gemalen of verwerkt – je kunt het gewoon zoals het is toevoegen of bijvoorbeeld even crunchen.
 3. Voeg de zoetstof toe: Voeg een scheutje Copra Melasse of een andere zoetstof toe. Dit moet voorzichtig worden gedaan, want je wil je voer niet té zoet.
 4. Meng alles goed: Gebruik je handen, een lepel of voermixer om alles goed te mengen. Je wilt dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
 5. Voeg water toe: Voeg langzaam water toe aan het mengsel terwijl je blijft roeren. Je wilt dat het voer vochtig is, maar niet doorweekt. Het moet aan elkaar blijven plakken als je het in je hand knijpt, maar het mag niet uit elkaar vallen en niet aan je hand blijven plakken.
 6. Laat het rusten: Laat het voer 1 uur rusten voor je het gebruikt. Dit geeft de ingrediënten de kans om het water op te nemen en de smaken zich te laten vermengen.

En daar heb je het – je eigen zelfgemaakte method feeder voer! Door dit zelf te maken, kun je experimenteren met verschillende ingrediënten en verhoudingen om het perfecte wedstrijdvoer voor jouw specifieke visomstandigheden en seizoen te creëren.

Waar moet ik op letten?

 1. Attractiviteit: Denk na over wat vissen aantrekkelijk vinden. Dit kan variëren van bepaalde geuren (zoals vismeel of toegevoegde geuren) tot visuele aantrekkelijkheid (zoals helder gekleurde maïs).

 2. Seizoensgebonden verschillen: Wat in het ene seizoen werkt, werkt mogelijk niet in het andere seizoen. Bijvoorbeeld, in de winter, wanneer het water kouder is en de vis minder actief is, wil je misschien een lichter, meer oplosbaar voer gebruiken dat gemakkelijker te verteren is. Gebruik in het voorjaar zoet en in het najaar kruidig voer. Probeer in het najaar een sumak toe te voegen! 

 3. De regels van de vislocatie: Sommige viswateren of verenigingen hebben specifieke regels over wat je wel en niet mag gebruiken in je voer. Zorg ervoor dat je deze regels controleert voordat je gaat vissen.

Tips voor het winnende method feeder voer:

Als je op zoek bent naar het winnende recept voor method feeder voer, zijn hier enkele tips die je kunt overwegen:

 • Gebruik hoogwaardige en unieke ingrediënten: De kwaliteit van je voer kan een groot verschil maken in je vangsten. Gebruik de beste en meest verse ingrediënten die je kunt vinden. Dit kan onder andere kwaliteitspellets, vismeel, en vers brood bevatten. Maar ook bijzondere kruiden uit de toko’s of andere culturen.
 • Maak je mix attractief: De toevoeging van aantrekkelijke ingrediënten zoals tonijn, zoete maïs en ansjovis kan helpen om vissen naar jouw plek te lokken. Experimenteer met verschillende attractors om te zien wat het beste werkt tijdens jouw viswedstrijden. Het gaat erom dat je meer vangt dan je directe buren! Als dat lukt, dan win je vanzelf wedstrijden met jouw voermix.
 • Experimenteer en leer: De beste mix voor jou zal afhangen van een aantal factoren, waaronder de specifieke viswateren en de soort vis die je probeert te vangen. Experimenteer met verschillende ingrediënten, hoeveelheden en technieken, en leer van elke vissessie. Schrijf de resultaten op of noteer je bevindingen in een Excel sheet. Meten is weten!

Onthoud dat het doel is om meer dan je directe buurman te vangen. De kopstekken zijn altijd in het voordeel, maar als jouw voordeel in het midden van het wedstrijd parcour meer vangt dan jouw buren? Dan is het ook goed genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen als je een keer een goede stek loot.

4 top recepten method feeder voer:

Basis method feeder voer recept

 1. twee delen vismeel 72%
 2. twee delen brasemvoer
 3. 10% 2mm pellets

Per kilo voer:

 • 400ml water
 • 30ml CornSteepLiquor
 • 20ml minamino

Goedkope method feeder voer

 1. 2 kg droge muesli
 2. Twee blikjes zoete maïs
 3. Twee blikjes tonijn op water
 4. Witbrood, middelgrote sneden
 5. Ansjovis uit blik

Per kilo voer:

 • 450ml water
 • 20ml minamino

Pellet voer recept 1

 1. twee cups micro pellets
 2. 1 cup pelletvoer
 3. 1 cup water
 4. 0,5 cup gemalen hennep

Pellet voer recept 2

 1. 2 cups micro pellets 2mm
 2. 2 cups green betaine pellets 3mm
 3. zet de pellets 1mm onderwater
 4. voeg een scheut minamino toe

Aankoop advies:

4.8/5

Er zijn bepaalde method voertjes altijd goed, en goed om als basis te gebruiken voor jouw eigen method feeder voer. Onthoud dat het kiezen van de juiste method voer bestandsdelen afhangt van jouw specifieke behoeften en seizoen. Neem de tijd om te onderzoeken en te vergelijken qua vangsten, en je zult zeker een winnend method feeder voer recept vinden!

Aankoop advies; Voordelig

Supercrush Krill grondvoer is zeer eenvoudig te mengen en kan perfect als basis ingredient worden gebruikt. Het heeft een opvallend scherp aroma. Zeer effectieve en goedkope grondvoer voor karper, zeelt en grote brasem.

 • Gemengde vismeel, geplette korrels en krillmeel
 • Eenvoudig te mengen
 • Feeder en vaste stok
 • Geleverd in een zak van 2 kg
Method feeder voer

Aankoop advies; Standaard

Mainline High Impact Grondvoer kan worden gebruikt als basis ingredient voor method feeder voer of voor stick-mixen.

Mainline High Impact Grondvoer maakt gebruik van een combinatie van gemalen partikels, verschillende zaden en een selectie van actieve versterkers en stimulerende attractors.

pellet voer maken

Aankoop advies; Specialist:

Pak een specifieke basismix van Dynamite Baits Big Fish en bepaal helemaal zelf de richting die jij op wil. Wil je meer richting heilbot of Green Lipped Mussel als basis?

Verpakt met hoogwaardige ingrediënten en een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. De beste vis attractors, veelzijdige grondaasmixen en ideaal voor de specialist!

Dynamite baits Pellet voer - Method feeder voer

Vergeet niet om onze website regelmatig te bezoeken voor meer handige hengelsport tips en adviezen. Op onze pagina “goedkoop vissen” vind je betrouwbare hengelsport aanbieders met toffe kortingen, zo kun je altijd genieten van het vissen, zonder je portemonnee leeg te hoeven trekken.

Veelgestelde vragen over method feeder voer

Voor de method feeder korf kies je pelletvoer of method feeder voer met een hoog vismeel gehalte. Kies altijd een mix of recept waar jij vertrouwen in hebt en de beste resultaten mee haalt. De mate van succes zit hm in de details, zoals hoeveelheid water en/of de werkende bestandsdelen. Des te attractiever, is niet altijd beter! Zeker niet in de winter.

Wedstrijd pellet visvoer is pas goed als je meer vangt dan je directe buren in de wedstrijd. Kies voor verse en goede kwaliteit ingrediënten, plakt de verpakking al in de winkel? Koop het dan niet! Ga voor vers en goed, alleen dan win je wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *