Zalmforel op de bbq
Eigen gevangen zalmforel op de bbq
Zalmforel op de bbq, in aluminiumfolie
Ingrediënten:
- 1 eigen gevangen zalmforel
- 1 citroen, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de barbecue op middelhoog vuur.
- Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht of werkblad en leg hierop de schoongemaakte zalmforel.
- Leg de citroenplakjes, knoflook, tijm en rozemarijn op en rondom de zalmforel.
- Bestrijk de vis met wat olijfolie en wrijf de zalmforel in met zout en peper.
- Vouw de aluminiumfolie dicht en plaats het pakketje op de barbecue.
- Grill de vis gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis, totdat deze gaar is.
- Serveer de vis met een salade of gegrilde groenten van de bbq.
Eigen vangst is goedkoop en super gezond
Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen zalmforel? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.
Niks is zo lekker als een eigen gevangen vis aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forelvissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.
Ben je nou een echte bbq en visfanaat? Probeer dan eens een cold smoke generator op de bbq om je eigen vis te roken! Paar lekkere bbq rubs voor je vleesgerechten erbij en je bent verzendkosten vrij.
Eet smakelijk alvast!