Spiderwire

Over Spiderwire

Heb je ooit gehoord van Superman die sterker is dan staal? Dit is superlijn, ook sterker dan staal!

Spiderwire - Pure Fishing

Om te begrijpen waarom SpiderWire vislijn de top “superlijn” op de markt en op het water is, helpt het om het verhaal van de productie te kennen. Heb je ooit gehoord van Superman die sterker is dan staal? Dit is superlijn, ook sterker dan staal!

De uitvinding van een nieuwe vezel

“De geschiedenis van de gevlochten superlijn begon met de uitvinding van een nieuwe vezel met indrukwekkende sterkte bij extreem laag gewicht,” zegt Ron Kliegl van SpiderWire. “Het heet Ultra-Hoge Moleculaire Gewicht Polyethyleen (UHMWPE), wat een mondvol is. Wat belangrijk is, is dat de structuur van dit materiaal het enkele verbazingwekkende eigenschappen geeft. Het is zo sterk dat zeer dunne strengen bijna onbreekbaar zijn, en toch is het zo licht dat het op water kan drijven. Deze combinatie van eigenschappen maakt het een echt uniek materiaal, ideaal voor kogelwerende vesten en helmen, en voor prestatie vislijn.”

DSM Dyneema®, de Nederlandse uitvinder van UHMWPE vezel, zegt dat het tot 15 keer sterker is dan kwaliteitsstaal en anderhalf keer sterker dan andere hoogwaardige vezels. DSM heeft de vezel als Dyneema gedeponeerd en het product gelicentieerd aan SpiderWire voor het maken van vislijn. Deze samenwerking tussen vezel- en visexperts resulteerde in de enorme vooruitgang waar vissers wereldwijd vandaag op vertrouwen.

Van dyneema vezel naar vislijn

“Om Dyneema vezel tot vislijn te maken, begin je met bijna onzichtbare vezelstrengen met diameters die slechts microns meten – dit is vergelijkbaar met de breedte van een fijn mensenhaar,” merkt Kliegl op. “Dan neem je al deze kleine filamenten en bundel je ze samen om een multi-streng garen te maken. Vervolgens worden een aantal van deze multi-streng garens, 4, 6, 8, of zelfs 12 of 16 garens, samen gevlochten om een sterke, duurzame structuur te maken met de flexibiliteit en sterkte die nodig is.”

Een superlijnvlecht zoals SpiderWire 20-pond UltraCast, die wordt gemaakt met 8 dragers van garen, kan wel 400 individuele filamenten hebben, terwijl 100-pond Stealth er wel 1000 kan hebben. Dit varieert van lijn tot lijn. Wat niet varieert, is dat omdat je begint met zulke kleine vezels, je eindigt met een vislijn van zeer kleine diameter met een zeer hoge breeksterkte voor zijn formaat. Het eindresultaat is een vislijn met een kleine diameter die een treksterkte heeft die sterker is dan staal, zonder rek, vanwege zijn hoge oriëntatie. “Het maakt een geweldige vislijn vergeleken met monofilament of fluorocarbon lijnen,” zegt Kliegl. “De nulrek-eigenschappen stellen vissers in staat om alles aan het einde van de lijn te voelen. Het is sterk en dun, maar toch soepel, zonder geheugen, dus spoelen gaat gemakkelijk. Het is zo licht dat het van het einde van je hengel vliegt, waardoor vissers meer afstand aan hun worpen kunnen toevoegen.”

Duurzaamheid en speciale coatings

Natuurlijk wit Dyneema vezel is bestand tegen UV-licht, chemicaliën en vocht, wat het extreem duurzaam maakt. Het gladde oppervlak van de vezel kan het moeilijk maken om coatings en kleuren toe te voegen; echter, SpiderWire ingenieurs hebben speciale coatings ontwikkeld die deze uitdaging aangaan. Deze coatings bieden ook speciale eigenschappen om de viservaring te verbeteren, zoals kleur voor zichtbaarheid, body voor werpprestaties en weerstand tegen windknopen, en verminderde wrijving voor sneller, stiller werpen.

De beroemde SpiderWire sterkte

Als het gaat om het creëren van meer maten van de beroemde SpiderWire sterkte, is het gewoon een kwestie van meer van de ongelooflijk sterke Dyneema vezels toevoegen.

Beoordeling Spiderwire

Budget

Is Spiderwire betaalbaar voor iedereen?

Beoordeling
85%

Prijs-Kwaliteit

Hoe is de prijs-kwaliteit van Spiderwire?

Beoordeling
95%

Verkrijgbaarheid

Is Spiderwire goed verkrijgbaar in Nederland?

Beoordeling
90%

Vis Techniek

Biedt Spiderwire visspullen voor iedere vistechniek?

Beoordeling
70%

Hoofdverdeler is Pure Fishing

Gerelateerde merken

Alles over Spiderwire

Op deze Spiderwire merkenpagina vind je:

  • Spiderwire visspullen
  • Waar te koop?
  • Over Spiderwire

 

Als Sportvisbrigade staan we klaar om vissers te voorzien van waardevolle informatie en advies over Spiderwire en andere topmerken in de viswereld. We delen graag onze kennis en expertise, zodat jij als visser de juiste keuzes kunt maken voor je uitrusting en je visavonturen naar een hoger niveau kunt tillen. Spiderwire kopen is de eerste stap naar een geweldige dag aan het water, en wij zijn hier om je te helpen bij elke stap van je visreis. 

Heb je vragen over Spiderwire producten? Stel ons jouw vraag over het Spiderwire assortiment en wij helpen jou zo goed mogelijk met het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *