Berkley

Over Berkley

Het verhaal van Berkley is diepgeworteld in het idee van de Amerikaanse droom. Het gaat over bescheiden begin, onverwacht succes, hard werken, tegenslagen en moeilijke tijden. En het gaat over het opbouwen van partnerschappen om doelen te bereiken. Toch is het verhaal van Berkley veel meer dan alleen het verhaal van Berkley Bedell. Het is ook het verhaal van toegewijde collega’s en trouwe klanten die even bereid waren om risico’s te nemen.

Berkley - Pure Fishing

Het begon allemaal in Spirit Lake, Iowa, in juni 1937, toen de 16-jarige Berkley Bedell $50,00 van zijn krantenwijkverdiensten nam om een bedrijf te starten dat zijn handgebonden vliegen verkocht aan hengelsportwinkels en vakantievissers. In zijn slaapkamer op de bovenverdieping, met haar geknipt van de familiehond, Stubby, en veren van de kippen in de achtertuin, maakte de jonge Berkley vliegen om lokale blauwe zonnebaarzen en baarzen uit hun onderwater schuilplaatsen te lokken. De Berkley Fly Co. werd opgericht.

Tegen de tijd dat Berk in 1939 zijn middelbare school had afgerond, had hij al verschillende meisjes uit de omgeving in dienst die vliegen, zijden wormgut en kabeldraad leiders maakten in hun huizen. Het bedrijf groeide al snel uit het kelder en de woonkamer van de ouders van Berk. Hij breidde uit naar de tweede verdieping van de plaatselijke supermarkt, met een badkuip gevuld met ijs en een ventilator voor airconditioning.

Nadat hij de staatsuniversiteit had bezocht en in de Army Air Corps had gediend, keerde Berk in 1945 terug naar Spirit Lake om Berkley and Company op te richten. De focus van het bedrijf lag op zijn kabeldraad leiders. Op een avond, terwijl hij Popular Science las, hoorde Berk over een bedrijf in Connecticut dat nylon bedekte kabels produceerde voor zeilboottuigage. Na een bezoek aan hun fabriek begon hij te werken aan nylon gecoat draad voor gebruik in visleiders. Al snel werd de Steelon™ leider geïntroduceerd en begon de productie in Spirit Lake. Kort daarna werd het kenmerkende Berkley-hartlogo ontworpen met de slogan “nylon leider met een hart van roestvrij staal.”

Berk raakte vervolgens geïnteresseerd in het extruderen van nylon monofilament vislijn. Destijds kwam alle nylon van DuPont. Na een licentie van DuPont te hebben ontvangen, keerde Berk terug naar Spirit Lake om te werken aan de ontwikkeling van apparatuur voor de productie van nylon. De eerste extrusieapparatuur bestond uit gerecyclede wringers van wasmachines, fietswielen en andere huisgemaakte materialen. Al snel bracht Berkley private brand mono en Dew Flex monofilament op de markt. Doorlopend experimenten zou al snel leiden tot de doorbraakinnovatie van het bedrijf – Trilene.

In 1959 introduceerde Berkley Trilene, ongeveer tegelijkertijd met DuPont’s introductie van Stren. Om de nieuwe lijn te introduceren, stuurde Berk duizenden monsterhaspels lijn uit en vroeg hij winkeleigenaars om hun beste vissers het op een spinmolen te laten proberen. Vissers waren dol op de lijn en dat markeerde het succesvolle begin van Berkley Trilene.

De volgende vier decennia waren een periode van grote groei voor het bedrijf. In de jaren zestig begaf Berkley zich in de hengelbusiness, wat leidde tot internationale expansie in de jaren zeventig. Zachte kunstaasproducten maakten hun intrede in de jaren tachtig. Van de jaren negentig tot nu hebben alle producten van Berkley significante technologische verbeteringen ondergaan. Vanaf het begin heeft Berkley aanzienlijke middelen toegewijd aan onderzoek en ontwikkeling – een voortdurende strategie die heeft geleid tot talloze productinnovaties, waaronder Berkley Trilene, de Lightning Rod, PowerBait, FireLine, en recentelijk Gulp!™ en Gulp! Alive™.

Beoordeling Berkley

Budget

Is Berkley betaalbaar voor iedereen?

Beoordeling
85%

Prijs-Kwaliteit

Hoe is de prijs-kwaliteit van Berkley?

Beoordeling
95%

Verkrijgbaarheid

Is Berkley goed verkrijgbaar in Nederland?

Beoordeling
90%

Vis Techniek

Biedt Berkley visspullen voor iedere vistechniek?

Beoordeling
70%

4 Populaire productgroepen van Berkley

Berkley staat synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid in de hengelsportwereld. Met een breed scala aan producten, van kunstaas tot vislijnen en hengels, heeft Berkley alles wat je nodig hebt voor een succesvolle en plezierige viservaring. Kies Berkley en verhoog je kansen op een geweldige vangst bij je volgende visuitje.

Berkley Spinhengel

Spinhengels

Met name de URBN RS serie zijn zeer geliefd bij de fanatieke vissers.

Berkley vislijn

Vislijnen

Vislijnen, wie kent de Trilene serie niet?

Berkley kunstaas

Kunstaas

Sick Vamper, hiermee kun je altijd en overal snoekbaars vissen.

Berkley Forellendeeg

Foreldeeg

Het nummer 1 aas voor forelvissen. Welke kleur kies jij?

4 Bestsellers van Berkley

Berkley Sick Vamper Shad

Eén van de meest gewaardeerde producten in het Berkley-assortiment is de Berkley Sick Vamper Shad. Dit kunstaas is geliefd bij vissers vanwege zijn effectiviteit, met name voor snoekbaars. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar kunstaas om je vangstkansen te vergroten, dan is de Berkley Sick Vamper Shad een uitstekende keuze.

Berkley Sick Braid

Voor vissers die op zoek zijn naar een sterke en betrouwbare vislijn, is de Berkley Sick Braid de ideale optie. Deze gevlochten lijn biedt uitstekende prestaties en is ontworpen om de zwaarste uitdagingen aan te kunnen.

Berkley PowerBait

Berkley PowerBait is een ander topproduct van Berkley dat bekend staat om zijn bewezen resultaten. Dit forellendeeg is doordrenkt met speciale geurstoffen die forel en zalmforel aantrekken, waardoor je meer succes zult hebben aan de visvijver.

Berkley URBN RS Spinhengels

Voor de serieuze sportvisser die topprestaties eist, biedt Berkley de URBN RS Spinhengels. Deze hengels zijn ontworpen met oog voor detail en leveren uitzonderlijke prestaties bij elke worp. 

Hoofdverdeler is Pure Fishing

Gerelateerde merken

Alles over Berkley – Van vislijnen tot aas

Als Sportvisbrigade is het onze missie om vissers te informeren over de beste visuitrusting die er is. En als het gaat om kwaliteit en innovatie, is Berkley echt een aanrader. Lees verder om alles te ontdekken wat Berkley te bieden heeft en waarom het één van onze favoriete keuzes is voor vissers.

De geschiedenis van vissersdromen

Het verhaal van Berkley begon in 1937 in Spirit Lake, Iowa, met een 16-jarige Berkley Bedell die zijn krantenwijkverdiensten investeerde om handgebonden vliegen te maken. Wat begon als een bescheiden onderneming groeide al snel uit tot een toonaangevend merk in de visserijwereld. Deze historie van passie en toewijding blijft Berkley leiden bij alles wat ze doen.

Berkley = Innovatie

Berkley staat bekend om zijn innovatieve benadering van visuitrusting. Of je nu op zoek bent naar Berkley PowerBait, Berkley X9-gevlochten lijn, Berkley Fluorocarbon, of een van onze vele andere producten, je kunt erop vertrouwen dat ze de nieuwste technologieën en materialen gebruiken om vissers over de hele wereld te voorzien van de beste uitrusting.

Ruim gamma

Of je nu houdt van kunstaasvissen, roofvissen, of juist van rustig vissen aan het meer, Berkley heeft de juiste uitrusting voor jou. Van Berkley Shads tot Berkley Black Velvet, ze hebben een uitgebreid assortiment dat aan al je behoeften voldoet.

Kwaliteit en passie voor het vissen

Bij Berkley streven ze naar niets minder dan excellentie in alles wat ze doen. De producten worden ontwikkeld door vissers, voor vissers, en ze begrijpen de passie en toewijding die het vissen met zich meebrengt. Daarom kun je erop vertrouwen dat Berkley de beste keuze is voor jouw visavonturen.

Berkley, waar te koop?

Alle Berkley producten zijn goed verkrijgbaar in Nederland en dus ook bij diverse hengelsportzaken bij jou in de buurt. Hier kun je de visuitrusting van Berkley persoonlijk bekijken voordat je het koopt of eventueel laten bestellen door de winkelier.

Op deze Berkley merkenpagina vind je:

  • Berkley hengels
  • Berkley kunstaas
  • Berkley korting
  • Waar te koop?
  • Over Berkley

Als Sportvisbrigade staan we klaar om vissers te voorzien van waardevolle informatie en advies over Berkley en andere topmerken in de viswereld. We delen graag onze kennis en expertise, zodat jij als visser de juiste keuzes kunt maken voor je uitrusting en je visavonturen naar een hoger niveau kunt tillen. Berkley kopen is de eerste stap naar een geweldige dag aan het water, en wij zijn hier om je te helpen bij elke stap van je visreis. 

Heb je vragen over Berkley producten? Stel ons jouw vraag over het Berkley assortiment en wij helpen jou zo goed mogelijk met het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *