Abu Garcia

Over Abu Garcia

Van 1921 tot Heden In 1921, langs de rivier de Mörrum in Svängsta, Zweden, richtte Carl August Borgström AB Urfabriken op. Het bedrijf produceerde zakhorloges, telefoontimers en taxi-meters. Borgström was een briljante vakman met een talent voor lichte precisietechniek; vaardigheden die hij had verworven tijdens zijn jaren bij de Halda-horlogemakerij.

Abu Garcia - Hengelsport merk

Helaas veroorzaakte de Tweede Wereldoorlog een scherpe daling in de vraag naar taxi-meters. Onverstoorbaar richtte ABU zich op de ontwikkeling van precisie-vismolens die door sportvissers over de hele wereld werden gebruikt. Daarom ontving Abu Garcia later de eer om te worden gekozen als “Leverancier aan het Koninklijk Hof van Zweden,” een onderscheiding toegekend aan een selecte groep fabrikanten die consequent de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap overtroffen.

De invloed van Abu Garcia op de sportvisgemeenschap is ongeëvenaard. Het bedrijf blijft zich vastberaden inzetten om zijn leidende positie in de industrie te handhaven door sportvissers overal ter wereld te voorzien van producten van de hoogste kwaliteit en meest innovatieve producten.

Belangrijke Abu Garcia mijlpalen:

 • 1921 – AB Urfabriken wordt opgericht als horlogefabriek in Svängsta, Zweden
 • 1941 – De eerste Abu Garcia vismolen, de ABU Record®, wordt geïntroduceerd
 • 1952 – De wereldberoemde Ambassadeur®-molen wordt geïntroduceerd
 • 1954 – Abu Garcia® onthult de Ambassadeur® 5000 op de New York World’s Fair
 • 1955 – De ABU 444, de eerste spinmolen van het bedrijf, wordt geproduceerd
 • 1956 – De ABUMatic® wordt geïntroduceerd
 • 1965 – De Cardinal® spinmolen maakt zijn debuut
 • 1977 – Het ABU-museum wordt geopend in Svangsta, Zweden
 • 1984 – De bedrijfsnaam wordt gewijzigd van ABU naar Abu Garcia toen een bedrijfsdistributeur in de VS genaamd Garcia werd samengevoegd met ABU
 • 2006 – De Revo® laag profiel werpmolen verovert de sportvisgemeenschap
 • 2009 – Abu Garcia brengt de V-Series hengels uit met de Vendetta® en Vengeance®
 • 2010 – De eerste Revo spinmolen wordt geïntroduceerd met de Revo Premier
 • 2013 – De Revo Low Profile-familie wordt volledig herontworpen om lichter, compacter en krachtiger te zijn

Beoordeling Abu Garcia

Budget

Is ABU Garcia betaalbaar voor iedereen?

Beoordeling
85%

Prijs-Kwaliteit

Hoe is de prijs-kwaliteit van ABU Garcia?

Beoordeling
95%

Verkrijgbaarheid

Is Abu Garcia goed verkrijgbaar in Nederland?

Beoordeling
90%

Vis Techniek

Biedt ABU Garcia visspullen voor iedere vistechniek?

Beoordeling
70%

4 Populaire productgroepen van Abu Garcia

Abu Garcia heeft een vooraanstaande reputatie opgebouwd in de wereld van de hengelsport, voornamelijk dankzij haar uitmuntende assortiment aan spinmolens, reels, kunstaas en kant-en-klare hengelsets. Deze bekende fabrikant staat bekend om haar hoogwaardige visspullen en heeft zich gevestigd als een vertrouwd merk onder vissers over de hele wereld. Abu Garcia biedt een uitgebreid scala aan producten om aan de eisen van elke visser te voldoen.

Abu Garcia REVO 40 Beast Low Profile

Reels

Met name de REVO serie zijn zeer geliefd bij de fanatieke vissers.

Abu Garcia REVO IKE20 spinmolen

Spinmolens

Spinmolens, wie kent de REVO2 IKE serie niet?

Abu Garcia hi-lo kunstaas

Kunstaas

ABU Garcia Hi-lo, hiermee kun je altijd en overal vissen.

Abu Garcia REVO baitcast set

Kant-en-klare hengelsets

De REVO baitcast & spin sets zijn kant-en-klaar en ideaal voor vele vissers

4 Bestsellers van Abu Garcia

De McMy jerkbait, de Ike20 Spinmolen, de Spike X hengels en de Abu boottas zijn stuk voor stuk hoogwaardige visuitrusting van Abu Garcia die de harten van enthousiaste vissers veroveren. De McMy jerkbait is een kunstaas dat finesse en precisie combineert, waardoor het een favoriet is bij roofvissers die op zoek zijn naar grote vangsten. De Ike20 Spinmolen, ontwikkeld in samenwerking met professionele visser Mike Iaconelli, biedt een indrukwekkende combinatie van kracht en soepelheid, waardoor je moeiteloos kunt werpen en binnenhalen.

De Spike X hengels, ontworpen voor maximale prestaties, bieden de ultieme gevoeligheid en actie, waardoor je zelfs de subtielste aanbeten niet zult missen. Of je nu de voorkeur geeft aan werphengels of spinhengels, de Spike X-serie heeft voor elke visstijl de juiste optie.

En vergeet de Abu boottas niet, die speciaal is ontworpen voor de mobiele visser. Deze tas biedt voldoende opbergruimte voor al je visbenodigdheden en is gemaakt van duurzaam materiaal om je uitrusting te beschermen, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Kortom, met de McMy jerkbait, Ike20 Spinmolen, Spike X hengels en Abu boottas in je uitrusting, ben je goed voorbereid om je volgende visavontuur aan te gaan met vertrouwen en succes.

Hoofdverdeler is Pure Fishing

Gerelateerde merken

Abu Garcia: Scandinavische kwaliteit in visspullen

Alles Over Abu Garcia – Van Hengels tot Molens

Abu Garcia, opgericht in 1921 in Zweden, heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd voor Scandinavische kwaliteit in visuitrusting. Wat begon als een horlogefabrikant groeide uit tot een toonaangevend merk in de sportvisserijwereld. Hier ontdek je alles over Abu Garcia, van hun iconische reels tot hoogwaardige hengels en kunstaas.

De geschiedenis van Abu Garcia

In 1921, langs de oevers van de Mörrum in Svängsta, Zweden, werd AB Urfabriken opgericht door Carl August Borgström. Het bedrijf begon als producent van zakhorloges, telefoontimers en taxi-meters. Het vakmanschap dat ze ontwikkelden in het vervaardigen van deze precisie-instrumenten zou later van onschatbare waarde blijken te zijn voor hun visuitrusting.

Na de Tweede Wereldoorlog verschoof de focus van Abu Garcia naar de productie van visgerei. Dankzij hun ervaring met fijne mechanica, opgedaan bij de horlogefabriek, had Abu Garcia een voorsprong op de markt. Ze begonnen met het maken van molens en reels die uitgroeiden tot de topkeuzes voor vissers wereldwijd.

Abu Garcia blijft zich jaar na jaar ontwikkelen, en ze introduceren steeds weer nieuwe, innovatieve modellen die door fanatieke vissers met open armen worden ontvangen.

Abu Garcia reels: Ongeëvenaarde kwaliteit

Abu Garcia heeft een onsterfelijke reputatie opgebouwd met de productie van ijzersterke en moderne reels voor het vissen op roofvis. Er is geen ander merk dat een sterkere marktpositie heeft verworven dan Abu Garcia. Voor visserij met jerkbaits en ander zwaar kunstaas op snoek biedt Abu Garcia een enorm assortiment aan reels. Of je nu op zoek bent naar een workhorse voor zwaar werk of een model voor licht kunstaas, Abu Garcia heeft het. Ze excelleren zowel in ronde reels als druppelreels.

Maar Abu Garcia beperkt zich niet tot molens en reels. Hun assortiment is uitgegroeid tot een complete reeks visuitrusting die geen enkele andere merknaam nodig heeft. Baitcasting hengels van Abu Garcia zijn populair en combineren uitstekend met hun reels.

Abu Garcia Max Serie: Betaalbaarheid zonder compromis

De afgelopen jaren heeft Abu Garcia onder de naam Abu Garcia Max enkele zeer populaire en betaalbare reels op de markt gebracht. De Abu Garcia Black Max en Pro Max zijn favorieten en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hiermee vis je met een echte Abu Garcia reel zonder diep in de buidel te tasten.

Meer dan reels: Abu Garcia hengels en kunstaas

Abu Garcia stopt hun hoge kwaliteitsstandaard ook in het produceren van hengels. Of je nu roofvist of zeevist, Abu Garcia heeft een assortiment aan hengels ontwikkeld om aan jouw behoeften te voldoen. Ze bieden niet alleen baitcasting hengels, maar ook reis- en boothengels die zeker het bekijken waard zijn.

Abu Garcia heeft ook een breed scala aan kunstaas beschikbaar, zoals de populaire Mcperch en svartzonker shads, evenals een assortiment fantastische pluggen die elke roofvisser zou moeten hebben.

Abu Garcia korting: Bespaar meer

Bij Abu Garcia streven ze ernaar om hun visuitrusting zo scherp mogelijk aan te bieden. Regelmatig bieden ze interessante deals, waardoor hengels, molens en kunstaas van Abu Garcia nog betaalbaarder zijn. Deze aanbiedingen veranderen regelmatig, dus houd onze website in de gaten voor de laatste kortingen.

Abu Garcia producten: Ontwikkeld voor en door vissers

Abu Garcia, dat begon als een horlogefabrikant in 1921, heeft zich ontwikkeld tot een van ‘s werelds meest geavanceerde fabrikanten van reels, molens, kunstaas en accessoires voor alle takken van de sportvisserij. Hun Zweedse vakmanschap staat garant voor topklasse producten.

Abu Garcia, waar te koop?

Alle Abu Garcia producten zijn goed verkrijgbaar in Nederland en dus ook bij diverse hengelsportzaken bij jou in de buurt. Hier kun je de visuitrusting van Abu Garcia persoonlijk bekijken voordat je het koopt of eventueel laten bestellen door de winkelier.

Op deze Abu Garcia merkenpagina vind je:

 • Abu Garcia reels
 • Abu Garcia hengels
 • Abu Garcia kunstaas
 • Abu Garcia korting
 • Waar te koop?
 • Over Abu Garcia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *