Goede voornemens

6 goede redenen om te beginnen met vissen

Ieder jaar is er de vraag om jouw voornemens voor het nieuwe jaar. "Meer sporten en bewegen", "Minder druk maken om dingen", "Geld sparen", "Meer tijd met familie en vrienden", "Meer tijd voor jezelf" en "Duurzamer leven". Wij zien hier genoeg overeenkomsten met vissen, dus geven jou 6 goede redenen om te (beginnen met) vissen!

6 goede redenen om te gaan vissen

Heb jij al goede voornemens?

Lees deze redenen en hopelijk geeft dit inspiratie voor goede voornemens en ga jij vaker vissen om ook de rust van de waterkant te ervaren.

Neem de rust wanneer jij dat wil

Heb jij last van een hoge werkdruk, werk stress of last van drukte in je hoofd? Ga lekker naar de waterkant en ervaar de rust van de natuur. Even op de terugweg van werk stoppen voor een paar worpjes, of lekker in het weekend een paar uurtjes vissen. 

Neem de rust wanneer jij dat wil, pak de hengel uit de schuur en kom tot rust.

Ga gezellig op pad met vrienden of familie

Wil je meer quality time met vrienden of familie? Ga eens samen vissen. Als je beiden nog geen hengel hebt, kun je lekker gaan vissen bij een avonturenvijver, daar zijn hengels gewoon te huur.

Heb jij twee hengels of allebei één dan is het helemaal geslaagd. Ga samen op pad en waarschijnlijk heb je betere gesprekken dat dat je normaal op een familiefeest of in de kroeg zou hebben.

Goed te combineren

Heb je een drukke baan, druk privéleven of gewoon een volle agenda? Geen probleem, vissen is erg goed te combineren. Ga op pad wanneer jij dat wil.

Overdag geen tijd? Dan ga je toch lekker nachtvissen. Overnachten in de natuur is dé manier om de natuur op z’n mooist te zien! Zie jij jezelf al wakker worden aan de waterkant?

Vissen is een duurzame hobby

Je kunt tegenwoordig loodvrij vissen en als jij ook gewoon je rotzooi meeneemt van de waterkant, dan is vissen duurzaam. Sportvisserij Nederland heeft een prachtig initiatief die ook wij ondersteunen, Vang5.

99% van de vissers vissen catch & release, dus alle gevangen vissen gaan terug. Wil je wel je visje meenemen? Ga dan lekker vissen op de forel vijver, daar kun je vissen en een culinaire hobby perfect combineren.

Vissen kan een goedkope hobby zijn

Vissen kan heel uitgebreid en duur worden, dit heb je zelf in de hand. Je kunt met een vaste stok en tuigje als vissen voor minder dan tien euro. Bijna alle vissers beginnen en leren het vissen ook met een stippy hengel van 3 of 4 meter.

Heb je het vis virus echt te pakken? Ook dan is vissen met slimme bespaartips goedkoop te houden.

Ga forelvissen en eet iedere week vis

Vissen is gezond en vis eten is gezond! Als je dit wilt combineren is forelvissen ideaal. Je kunt per sessie meerdere vissen vangen, deze zijn ook goed in te vriezen. Hierdoor kun jij iedere week goedkope en duurzame vis eten. 

Heb je een gezin of woon je samen? Dan zijn er meerdere mensen enthousiast als jij weer op pad gaat om te vissen. Win-win!

vissen is goed voor de mentale gezondheid en gaat stress tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *