Forel vissen

Slimme bespaartips voor het forelvissen

Tips om te besparen op forelvissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Wij geven je graag slimme bespaartips voor het forelvissen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

12 slimme bespaartips voor het forelvissen

 1. Fileer en verkoop je vangst; door je vangst te fileren en te verkopen houdt je wellicht geld over voor visspullen of andere aankopen.
 2. Sluit je potjes powerbait goed af; als jij je powerbait potjes goed afsluit tijdens en na het vissen voorkomt dit uitdroging. Hierdoor doe je langer met je foreldeeg, dit is dus goedkoper.
 3. Eet je eigen vis op als avond eten; heb je een goede vangst, maak er je avondmaal van! Dit bespaar je weer op de week boodschappen. Zelf forel roken, doe je zo!
 4. Neem je eigen brood en drinken mee naar de forelkwekerij; als je geen gebruik maakt van de aanwezige horeca, betaal je niet de hoofdprijs voor je lunch.
 5. Feil je haken; minder vaak je haak vervangen en toch vissen met scherpe haken. Dit een hakenslijper is een slimme besparing voor veel vissers.
 6. Gebruik tip & butt protectors; voorkom hengelbreuken en vervoer je hengels dus veilig. 
 7. Dek je molenspoel af als je niet vist; zonlicht werkt negatief op de kwaliteit van je vislijn, dek de spoel af of stop deze bij in de hengel foudraal. Hierdoor bespaar je op het vervangen van je vislijn.
 8. Koop je aas en visspullen in een hengelsportzaak; visspullen zijn vaak goedkoper bij de hengelsportspeciaalzaak, koop dus voorafgaand aan je visdag je spullen. Hierdoor betaal je waarschijnlijk niet de hoofdprijs aan de waterkant.
 9. Gebruik een schepnet; door de vis tijdig te scheppen verspeel je minder vissen en buigt je hengeltop minder verder door. Dit levert meer vis op en minder breuken van hengeltoppen. 
 10. Koop een forel hengel en molen set; heb je een set nodig om forel te vangen? Koop dan molen, hengel en vislijn in één aankoop. Zo’n setprijs is vaak voordeliger dan een gespreide aankoop.
 11. Steek je eigen wormen of pieren; schud je pieren ouderwets uit eigen tuin, goedkoper wordt visaas niet.
 12. Wacht op Black Friday of andere koop evenementen voor de beste deals; Black Friday en andere koopevenementen zijn het afwachten waard. Goedkoper dan op deze dagen scoor je vaak je visspullen niet.

Forel vissen is een populaire visserij en typische zomerse visserij die veel recreanten doen. In de herfst zetten zij vaak de visspullen te koop op facebook groepjes en/of marktplaats. Doe hier je voordeel mee als je nieuwe visspullen nodig hebt en krap bij kas zit. Heb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in.

Het hebben van spaargeld zit niet altijd in het verdienen, vaak ook in het uitgavenpatroon van de visser zelf. Heb jij slimme bespaartips voor het forelvissen? Deel jouw slimme bespaartips met ons in de reacties en wij vullen deze lijst aan.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

forelvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.