Forel bakken in de pan

Eigen gevangen forel bakken in de pan

eigen gevangen forel bakken in de pan

Forelfilets met citroen en dille

Ingrediënten:

 • 1 forel per persoon
 • citroensap
 • dille
 • olie en/of boter
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Gefileerde forel bakken in de pan:

 1. Fileer de forel, maak de forelfilets schoon en verwijder eventuele graten. Marineer de filets naar wens, in een mengsel van olie, citroensap, peper en dille voordat je gaat bakken. Als je de vis marineert, doe dit dan voorafgaand aan stap 2, een uur lang op kamertemperatuur.
 2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie en/of boter toe aan de pan om te voorkomen dat de forel aan de pan blijft plakken.
 3. Leg de forelfilets in de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten. Gebruik een vork of spatel om de filets kort te keren zodat ze aan beide kanten warmte hebben gekregen.
 4. Haal de forelfilets uit de pan en serveer ze warm met bijvoorbeeld een salade, aardappelpuree of gegrilde groenten.

Wat is een lekker bijgerecht?

Als je enkel forelfilets hebt om te eten en op zoek bent naar een lekker bijgerecht? Kies dan bijvoorbeeld voor:

Forel bakken tips:

 • Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de forelfilets toevoegt, om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken.
 • Als je de forelfilets wilt grillen in plaats van bakken, kun je dit ook doen. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of op een visrooster en grill ze ongeveer 5-10 minuten totdat ze gaar zijn.

Eigen vangst is goedkoop en super gezond

Heb jij een lekker recept voor een eigen gevangen vis? Deel deze dan met ons per mail of in de reacties, dan zorgen wij dat andere vissers ook kunnen genieten van eigen vangsten.

Niks is zo lekker als een eigen gevangen forel aan het einde van de visdag. Het is één van onze slimme bespaartips voor forel vissers en er zijn nog meer voordelen; zo is vis super gezond, zit bomvol omega 3 en is rijk aan proteïne.

Eet smakelijk alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *