Vissen op het Leukermeer

Vissen op het Leukermeer

Het Leukermeer is een populaire bestemming voor visvakanties in Limburg Toch heb zeker bij de eerste keer vissen, wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen op het Leukermeer.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Het Leukermeer is een prachtig water in Noord-Limburg, bekend om zijn heldere water en diverse vissoorten. Of je nu op zoek bent naar roofvissen, karper of witvis, het Leukermeer biedt voor elk wat wils. Wij nemen je mee in de visserij op het Leukermeer en hoe je het meeste uit jouw visdag kunt halen.

Karpervissen op het Leukermeer

Het Leukermeer staat bekend om zijn grote karpers. Gebruik boilies in combinatie met hennep om de karper aan te trekken en vast te houden. Houd rekening met de diepte van het water en gebruik een zware loodmontage die blijft liggen op een taludrand om het aas en rig op de juiste plek te houden.

Het Leukermeer heeft verschillende hotspots waar karpers zich vaak bevinden, zoals de overhangende bomen en rietkragen. Probeer de vis te zoeken aan de windkant van het water, staat de wind meerdere dagen in 1 hoek te blazen dan is dit in je voordeel!

Zoek de vis in het voorjaar op de ondiepe zones, in de zomer en het najaar rond de 4-5 meter diepe stekken en in de winter in het gat van 10 meter.

Kijk voor de dieptes bij Sonar Chart Viewer, of bij dieptekaart iets verder op deze pagina.

Roofvissen op het Leukermeer

Het Leukermeer is een populair water voor roofvissen zoals baars en snoekbaars. Gebruik kunstaas zoals creature baits en andere softbaits om succesvol te zijn. Houd rekening met de diepte en structuur van het water en pas je kunstaas en techniek aan afhankelijk van de diepte. Vanaf de kant is een snoekbaarsdobber en spiering ook erg effectief, met name rond de schemering.

Voor baars zoek je de mosselbanken rondom de stijle taluds en vis daar met de ned rig, tubes of carolina rigs. Het zijn de finesse technieken die juist goed werken op het Leukermeer.

Lijken de baarzen en snoekbaarzen verspreid te liggen en zijn de vangsten moeilijk, probeer ze dan te zoeken met searchbaits en als je een aanbeet krijgt… probeer het daar dan weer uit te werpen met een finesse techniek.

Witvissen op het Leukermeer

Naast roofvissen en karper, biedt het Leukermeer ook mogelijkheden om witvis te vangen, zoals brasem en voorn. Gebruik een feederhengel of winkle picker en maden en je zult al snel witvis aantrekken.

Het Leukermeer heeft verschillende ondiepe gebieden waar witvis vaak te vinden is, zoals de oevers en de inhammen. Vis met schraal voer en probeer de vis langere tijd vast te houden.

Snoekvissen op het Leukermeer

Het Leukermeer heeft verschillende ondiepe gebieden waar je de snoek in het voorjaar vind, zoals de oevers en de inhammen. Het Leukermeer is ook een geweldige plek om ‘s nachts op snoek te vissen te vissen.

In de zomer kun je het beste de kanten uitwerpen met shads en die het talud omhoog vissen. Zeker de natuurlijke kleuren werken goed vanwege het heldere water. Probeer vooral zones te vinden waar waterplanten groeien, hebben gegroeid of waar de witvis zich ophoudt. De snoek ligt zeker weten in de buurt.

Op zoek naar de perfecte visvakantie? Vakantiepark Leukermeer in Limburg biedt de ideale locatie voor een ontspannen vakantie aan het water. Het vakantiepark beschikt over meerdere faciliteiten waar je tijdens jouw verblijf gebruik van kunt maken, waaronder de mogelijkheid om te vissen in en rondom het Leukermeer.

Viswater bij Vakantiepark Leukermeer

Er zijn verschillende mogelijkheden om te vissen op en rondom het Leukermeer tijdens jouw verblijf op Vakantiepark Leukermeer. Let wel op dat je hiervoor een visvergunning nodig hebt. Of je nu kiest voor een comfort staanplaats of een luxe accommodatie, het vakantiepark biedt diverse kampeermogelijkheden die perfect zijn voor een visvakantie.

Kamperen aan het viswater

Overnacht op een comfortplaats voor maximaal 6 personen of huur een huisje en geniet van het prachtige uitzicht op het water. De kampeerplekken zijn ook huisdiervriendelijk, dus neem gerust je hond mee.

Jouw accommodatie aan het water

Wil je aan het water overnachten? Kies dan voor de Beachlodges die aan het strand en de jachthaven staan of de Floating Houses die zelfs op het water staan en een dakterras hebben. Zo geniet je optimaal van jouw visvakantie.

Faciliteiten op het park

Naast de mogelijkheden om te vissen, biedt Vakantiepark Leukermeer ook diverse faciliteiten, zoals een strand en jachthaven, watersportverhuur, een aquapark, padel-, midgetgolf- en tennisbanen, binnen- en buitenzwembaden, de Beachclub Leukermeer, sauna, supermarkt en animatie. Geniet van een heerlijke vakantie aan het water op Vakantiepark Leukermeer.

Vissen op het Leukermeer (1024 x 200 px)

Visboot huren op het Leukermeer

Een visboot huren op het Leukermeer is een geweldige manier om het water te verkennen en te vissen op de beste visplekken.

Houd rekening met de weersomstandigheden en veiligheid bij het varen op het water.

Kies bij het baars- en snoekbaarsvissen voor de dropshot techniek. Wil je de vis eerst vinden? Begin dan met het trollen van crankbaits.

Voor het snoekvissen is het trollen met de fireball erg interessant langs de taludranden. Vis met kleine voorns of kolblei, hier hebben wij erg goede ervaringen mee.

Dieptekaart Leukermeer

De dieptekaart van het Leukermeer vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Leukermeer?. Richt je voornamelijk op de interessante dieptes kort bij de kant zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.

Een dieptekaart van het Leukermeer is een handig hulpmiddel om de beste visplekken te vinden. De dieptekaart laat de diepte van het water en de structuur van de bodem zien. Het Leukermeer heeft verschillende hotspots waar vis vaak te vinden is, zoals de ondiepe gebieden, de randen van de plantengroei en de overhangende bomen.

Vissen op het Leukermeer: Alles wat je moet weten

Op zoek naar tips voor jouw visvakantie? Waarom boek je niet een visvakantie bij vakantiepark Leukermeer en ontdek je het plezier van vissen op het Leukermeer tijdens jouw ultieme visvakantie?

Hoewel het water erg groot is en de visplekken afhankelijk zijn van het seizoen, zijn de beste visplekken degene die je zelf ontdekt. Voor de roofvissers zijn de taluds ideale visplekken en voor de fanatieke karpervissers zijn het in de zomer de ondiepe zones.

Heb jij specifieke tips over vistechnieken voor het Leukermeer? Deel ze dan met ons en wij nemen ze op in onze tekst. Laten we andere vissers helpen om ook plezier te beleven aan de waterkant.

Visvakantie in Limburg

Visvergunning Leukermeer

Gemeente Bergen;

Plassengebied Het Leuken te Well

Vis- en looprecht langs:

  • De oevers vanaf de Maas tot de eerste plas.
  • De oevers van de eerste plas.
  • Het einde van de tweede plas met het kanaal tot aan de derde aanlegpaal vanaf de sluis.
    • De zuidelijke oever van de tweede plas vanaf de jachthaven tot het einde van de plas in oostelijke richting.
  • Aan de noordzijde van de tweede plas op de twee landtongen.
  • In de jachthaven, vanaf 1 oktober tot 1 april.
    Per visdag mag niet meer dan 2 kg. aangemaakt voer, inclusief het aas (maden) worden gebruikt.
Vissen op het leukermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *