Vissen in Hilversum

Vissen in Hilversum

Hilversum is niet alleen bekend om zijn media-industrie en prachtige natuur, maar ook om zijn fantastische vismogelijkheden. Of je nu een beginnende of ervaren sportvisser bent, Hilversum heeft voor ieder wat wils.

Gelegen in Noord-Holland, Hilversum en haar omgeving zijn fantastisch voor sportvissers! Met de vele viswateren en goede visstand zijn er volop kansen om te vissen in deze regio. Van karpervissen tot roofvissen, van witvissen tot vissen op forel of steur – in Hilversum vind je het allemaal. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in de omgeving van Hilversum.

Karpervissen in Hilversum

Hilversum is rijk aan prachtige vijvers en vaarten die ideaal zijn voor karpervissers. De vijvers bij Anna’s Hoeve en het Riebeeck zijn bijvoorbeeld een uitstekende wateren om te vissen op karper.

Wil je meer een uitdaging aangaan  als karpervisser? Kies dan voor de Gooische vaart of het Hilversums Kanaal. Beide wateren kennen een goed karperbestand, en vangen kan ook zeker mits je een beetje moeite doet. 

Ga op zoek naar de harde plekken langs de vaargeul en voer 1 of 2 dagen voor. Krijg je een aanbeet, blijf dan nog even zitten want dan heb je kans op een tweede aanbeet.

Wil je een indicatie hebben van interessante taluds rond de vaargeul, bekijk dan Sonar Chart Viewer.

Roofvissen in Hilversum

Hilversum heeft een groot aanbod aan wateren waar je op verschillende soorten roofvis kunt vissen, zoals snoek, snoekbaars en baars. Het is een uitdaging om op deze wateren te vissen en er zijn genoeg mooie stekken te vinden waar je een vis kunt vangen. Een aantal van deze wateren zijn het Hilversums Kanaal, de Gooische Vaart en de ’s-Gravelandsevaart.

Op het Hilversums Kanaal kun je het beste vissen ter hoogte van de bruggen en duikers. Met name ’s avonds kun je hier goed vissen met kunstaas op snoekbaars en baars. Kies bijvoorbeeld voor een dropshot rig of een jighead met twisterstaart.

Voor snoek kun je het beste werpend vissen op de ’s-Gravelandsevaart. Vis bijvoorbeeld met jerkbaits, spinnerbaits en/of streamers aan de spinhengel.

Vissen in Hilversum

Witvissen in Hilversum

In Hilversum zijn er diverse wateren waar je goed kunt witvissen, zoals de parkvijvers of de vaarten. Hier kun je vissen op voorn, brasem en zeelt. 

Bij het witvissen zijn in Hilversum diverse manieren goed, zoals de vaste stok, de matchhengel en de feederhengel. Voer met regelmaat kleine beetjes lokaas en vis met maden of casters op de haak. Houd er rekening mee dat de vis in de zomer ondieper in het water aast dan in de winter, dus pas hier je techniek op aan.

Steur vissen in Hilversum

Ga steurvissen in Maarssen bij de Wilgenplas. Op slechts 25 minuten rijden van Hilversum kun je van karpers tot hele grote steuren vangen! In de surprisevijver zwemmen verschillende soorten karpers zoals :  schubkarper, spiegelkarper, graskarper en marmerkapers vanaf 5kg en een aantal mooie diamant steuren en siberische steuren.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper- of surprisevijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Forel vissen in Hilversum

In de omgeving van Hilversum zijn er diverse forelvijvers te vinden waar je goed kunt vissen, zoals Forelvijvers De Berenkuil in Putten en Forellenvijver De Ruigenhoek. Hier kun je vissen op forel, maar ook op meerval en steur.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Hilversum

Een visboot huren in Hilversum huur je bij Visboot verhuur Midden Nederland. De boten staan op een kanteltrailer en daarom kun je op alle visrijke wateren in de omgeving van Hilversum vissen.

Naast de verhuur van de boten is er ook de mogelijkheid om in een van de boten en op een water naar keuze gegidst te worden.

De beste visstekken van Hilversum: Alles wat je moet weten

Er zijn veel verschillende wateren en visstekken in en rondom Hilversum waar je goed kunt vissen. Het is dan ook aan te raden om zelf op ontdekkingstocht te gaan en te experimenteren met verschillende vistechnieken.

Wil je de viswateren in Hilversum echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Hilversum dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen.

Er zijn talloze viswateren in en om Hilversum te vinden en er is niet één specifieke stek aan te wijzen als dé beste. Ga dus zelf op ontdekkingstocht en probeer verschillende wateren uit. Een aantal aanraders zijn de Gooische Vaart en de grote meren zoals de Loosdrechtse Plassen ten westen van Hilversum. Heb jij tips voor andere mooie visstekken in Hilversum? Deel ze dan met ons, zodat we deze kunnen toevoegen aan onze lijst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Visvakantie in Hilversum

Waar mag je vissen in Hilversum?

Lijst van viswateren HSV Hilversum

 • Rivier De Vecht vanaf de Dirk A. Lambertszkade t/m de monding van het boezemkanaal
 • De Nes (nachtvissen is alleen toegestaan voor leden van HSV Hilversum met een nachtvisvergunning)
 • De Vuntus
 • Wijde Blik verboden te vissen vanaf de oevers uitgezonderd de voor recreatie aangewezen eilanden en het Zuwe-strandje.
 • Horstermeerpolder en het Boezemkanaal tussen weg en Vecht.
  Een gedeelte van de sloot Langs de Rade.
 • Hilversums kanaal en Havenarmen tot aan de Vecht.
 • ’s Gravelandse Vaart tussen de Vreelandseweg en de Oud Loosdrechtsedijk. Gooische Vaart (Beresteinsevaart)
  ‘s Gravelandse Vaart gelegen in de gemeente Wijdemeren tussen de zuidersluis en de noordersluis, uitsluitend voor zover bereikbaar vanaf de openbare weg, dan wel met toestemming vanaf private grond.
 • Verbindingskanaal tussen het Hilversums kanaal en de Wijde Blik
  (nabij de Zuwebrug).
 • Wegsloot langs de noordzijde van de weg Hilversum-Vreeland (N201)
  van hmp 0.0 tot hmp 1.3 tot circa 12,5 meter uit de kant.
 • Wegsloot gelegen aan de zuidzijde van de weg Hilversum-Kortenhoef (N201) van hmp 3.4 tot hmp 5.5 tot circa 7,5 meter uit de kant.
 • Kantsloot langs de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.
 • Kantsloot langs het Moleneind in Kortenhoef.
  Bruggevaart (verbindingsvaart) tussen het Moleneind en de Wijde Blik.
 • Hilversums kanaal en Havenarmen tot aan de Vecht.
 • Sierwateren Hilversum
 • Vijvers bij Anna’s Hoeve
 • Sierwateren Hilversumse Meent; Alleen vanaf de walkant tot 50 meter aan beide zijden van de bruggetjes naar de diereneilanden en ook daar waar beplanting aan het water grenst.

Voorwaarden en bepalingen;

Lees hieronder voor de omschrijving (meer informatie) over deze sierwateren van HSV hengelsport hilversum.

Berlagevijver (niet te bevissen vanaf zijde begraafplaats), Wateren op Sportcomplex Loosdrecht, Lorentzvijver, Lutherhofvijver, kastanjevijver, vijver in het Riebeekkwartier, Sierwateren Hilversumse Meent (Alleen vanaf de walkant tot 50 meter aan beide zijden van de bruggetjes naar de diereneilanden en ook daar waar beplanting aan het water grenst), Kerkelandenvijver I liggend op de hoek Diependaalse en Kerkelandenlaan, Kerkelandenvijver II liggend bij bejaardencentrum Kerkelanden.

Alle gevangen vis dient te worden teruggezet in het betreffende water. Het gebruik van een leefnet en vissen met drijvend aas is niet toegestaan.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *