Vissen op de beulakerwijde

Vissen op de Beulakerwijde

De Beulakerwijde, gelegen in het hart van de Kop van Overijssel, is een uitgestrekt en ideaal watergebied dat vissers uit alle hoeken van het land aantrekt. Dit prachtige meer, samen met de Kleine Beulakerwijde, vormt een unieke omgeving om in te vissen. Het is echt een plek onder de noemer "Nederland op z'n mooist"! Je kunt er onder andere goed snoek, baars, brasem, blankvoorn en karper vangen, waardoor alle vissers hier wel blij worden van een dag vissen.

Geschiedenis van de Beulakerwijde

De Beulakerwijde(vaak Beulakerwiede genoemd), Overijssel’s grootste meer, ligt nabij Sint Jansklooster en is beroemd om zijn recreatieve en natuurlijke waarde. Gescheiden van de Belterwijde door de Veneweg, herbergt dit gebied het dorp Ronduite en het gehucht Blauwe Hand, bekend om de Beukersgracht. Bekendere plaatsen in de regio zijn Steenwijk en Meppel.

Snoekvissen op de Beulakerwijde - Sportvisbrigade

De Beulakerwijde, omringd door dammen, en de Beulakerpolder, een landbouw- en veeteeltgebied sinds 1928, bieden samen een rijkdom aan recreatiemogelijkheden. Recent zijn er natuurontwikkelingsgebieden aangelegd om de biodiversiteit te vergroten en recreatie te ondersteunen, inclusief waterberging en vogelobservatie. Natuurmonumenten beheert grote delen, inclusief de natuurgebieden aan de noordoever en het Nationaal Park Weerribben-Wieden omvat. De Beulakerwijde, ontstaan door historische stormvloeden, heeft een rijke geschiedenis, inclusief het verloren dorp Beulake. Met jachthavens bij de Blauwe Hand en voorzieningen voor plankzeilers aan de noordoever, is het een geliefde plek voor watersporters en natuurliefhebbers.

Karpervissen op de Beulakerwijde

Karpervissen op de Beulakerwijde is met name goed in de zomer en de herfst. De karpers zoeken met name de zones op met losgroeiende waterplanten, als je met de boot op pad gaat kun je ze in de zomer ook op de ondieptes met het blote oog spotten. 

Goede stekken zijn de kantzones rond de rietkragen en de rand van de vaargeul en zones waar waterplanten groeien of hebben gegroeid. 

Voer als je de kans hebt, 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten. Probeer niet teveel met pellets te vissen, dit trekt zeker in de zomermaanden overmatig veel witvis aan.

Roofvissen op de Beulakerwijde

Om succesvol op baars en snoekbaars te vissen op de Beulakerwijde moet je eerst antwoord hebben op de vraag, “Hoe diep zijn de Beulakerwijde?”. 5,2 meter is het antwoord, echter heb je meer nodig. Check Genesis Maps om te zien waar de echt interessante dieptes en taluds zitten. Ga bijvoorbeeld met een bootje en de dropshot of pad. Kies sowieso voor een finesse techniek om succesvol te zijn, vergeet voor baars de bruggen en dukdalven niet te bevissen.

Snoek vang je in het najaar, winter en vroege voorjaar in de watergangen om de grote plassen heen. Ga lekker trollen met een visboot en kunstaas dat ongeveer 0,5 meter diep loopt. Kies felle kleuren want het water is kraakhelder maar niet overal even goed doorzicht vanwege de bruine kleur. Werp ook eens een ondiepe baai op de windkant uit met snoekstreamers, je zult versteld staan.

Witvissen op de Beulakerwijde

Er zwemt grote witvis op de Beulakerwijde, weet jij ze te vinden dan ben je de koning te rijk. 

Zet je zitkist aan de dijk of vaar naar één van de stekken toe om de plassen heen en je zult mooie voorns en kolblei vangen. Liever met de feeder aan de gang? Kies dan een plekje langs de vaargeul. 

Vis sowieso met donkervoer want de veenbodem is ook vaak donker van kleur.

Visboot huren op de Beulakerwijde

Visboot Verhuur Kraggenburg is hét adres voor het huren van een visboot op de Beulakerwijde.

Stem wel even het traileren af als je vroeg op pad wil om te gaan vissen. De bootverhuur is flexibel in overleg en trailert de boot in de haven van Waterpark Beulaeke.

Ga lekker trollen met crankbaits of swimbaits tot 10-12cm en je zult altijd wel een snoek kunnen vangen rondom Beulakerwijde. Varieer wel qua zwemdiepte, de vaargeul is tot 5 meter diep en de ondiepe delen van het meer en omliggende sloten zijn 80 tot 100cm diep.

De beste visstekken van de Beulakerwijde: Alles wat je moet weten

Op zoek naar de beste bestemming voor je visvakantie? Check dan zeker de natuurhuisjes en vakantieparken rondom de Beulakerwijde, dit zijn droomlocaties voor vissers.

De beste visstekken van de Beulakerwijde zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het watergebied is zo divers dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de ondiepe watergangen en waterplanten op de plassen zelf goede stekken, de serieuze karpervissers kunnen het beste op de grote plassen of in de vaargeul bezig.

Heb jij tips wat betreft visplekken en vistechnieken specifiek voor de Beulakerwijde? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in overijssel

Visdocumenten Beulakerwijde

Landelijke vispas is geldig!

Visrechthebbende:
Natuurmonumenten – Algemene Bond Binnenvissers Noordwest-Overijssel – Meppel

Met uitzondering van:
het gedeelte aansluitend aan het water eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten

Bijzondere bepalingen:
Het betreden van gras- en rietlanden langs de wateren van Natuurmonumente is niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *