Vissen in Kockengen

Vissen in Kockengen

Het poldergebied van Kockengen is er één om te ontdekken! Zeker als je op visvakantie bent in de omgeving van Utrecht is dit gebied het bezoeken waard als visser. Wij geven je tips en tricks om succesvol te vissen in Kockengen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Kockengen, vroeger ook Kokanje genoemd, is een prachtig poldergebied bij de Utrechtse Vecht. Voornamelijk bekend bij de fanatieke snoekvissers onder ons, maar ook andere vissers kunnen goed vis vangen in dit prachtig stukje Nederland. Kockengen is qua natuur, rust en vangsten echt genieten voor buitenmensen en vissers.

Kockengen licht in de in de gemeente Stichtse Vecht(Utrecht). Van oorsprong is Kockengen een boerendorp, maar tegenwoordig is er ook veel ruimte voor nieuwbouw. Tot Kockengen behoren ook de buurtschappen Gieltjesdorp, Laag-Nieuwkoop, Portengen, Portengense Brug en Spengen.

Karpervissen in Kockengen

De Kockengen-polder is fantastisch om te ontdekken met de penhengel. Zowel in de zomer als winter kun je er karper vinden. Vis bijvoorbeeld met zoete mais en voer met hennep nabij bruggetjes en duikers! Een fantastische en onderschatte visserij, ideaal om te doen als je op visvakantie bent in de provincie Utrecht.

Door langere tijd voor te voeren met met tijgernoten, pellets en/of boilies maak je goede kans op mooie karpers over een langere periode! Je kunt ze door te voeren goed vast houden rond je stek.

Snoekvissen in Kockengen

Ga je op snoek vissen in de Kockengen polder kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Dieptekaart Kockengen

Van sommige vaarten en weteringen zijn dieptekaarten beschikbaar. Hierdoor kun je een inschatting maken van diepere snoekbaarsstekken en of winter holdings.

Analyseer Sonar Chart Viewer om de vangstkansen tijdens je vissessies te vergroten.

vissen in kockengen

Roofvissen in Kockengen

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de polder en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij bruggetjes, taluds en andere interessante onderbrekingen van het polderstelsel.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van duikers, bruggen en/of diepere geulen van de polder. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de polder van Kockengen.

Witvissen in Kockengen

Kockengen heeft een paar mooie witvis stekken, de grotere weteringen zijn wel favoriet bij ons.

Ideaal om met je matchhengel en de dobber af te struinen. Maak één of meerdere voerstekjes en vis deze systematisch af.  Grote brasems, kolblei en mooie voorns is wat je het hele jaar door kunt verwachten!

Voer met donker lokvoer en vis met maden en casters op de haak voor een leuke visdag.

vissen in utrecht

Tips en tricks voor het vissen in Kockengen

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Kockengen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen.  Kockengen is één van de visstekken in Utrecht om te ontdekken voor vissers.

Heb jij tips wat betreft wateren, visstekken Utrecht en/of vistechnieken specifiek voor de polder van Kockengen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Viswateren in de polder van Kockengen:

  • Grote Heycop
  • De Geer
  • Bijleveld
  • Kockengense Wetering
  • Achterwetering
  • Portengensewetering noord
  • Gruttowetering
  • Kamerikse wetering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *