5 tips – Snoekvissen in januari

5 tips - Snoekvissen in januari

Snoekvissen in januari kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste technieken, aaskeuze en stekkeuze kun je succesvol snoek vangen in de winter. Ben jij een fervent snoekvisser en op zoek naar de beste tips? Wij geven je tips om snoek te vangen in januari.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Vis traag

In januari is het water koud en de aasvis traag. Dus ook jouw aasaanbod moet traag zijn voor goede vangsten. 

Kies voor kunstaas met lang zweefmoment, wat suspending is en dus langzaam binnen gevist kan worden. De kleinere snoeken zullen verplicht zijn om af en toe wat energie te verbruiken om actief op zoek te gaan in rondzwemmende aasvissen, maar de dikke snoekdames van 1 meter+ vaak niet. En dit zijn toch de snoeken die je graag vangt als visser zijnde.

Tip 2. Vis met doodaas

Trager vissen dan statisch kan eigenlijk niet. Als je met een snoekdobber vist, drift deze hooguit nog iets met de wind mee maar dan houdt het ook wel op. Een ideale manier dus om in de winter mee op snoek te vissen.

Vis met een bodemmontage, dobbermontage of 0,5 kilometer per uur trollend met de fireball, wij garanderen dat het doodaasvissen is een zeer effectieve manier is in januari.

Tip 3. Kies voor warme kleding

Het is een open deur, maar oh zo belangrijk. Als je vanwege de kou naar huis moet, vang je sowieso niks. Investeer dus in goede warmtekleding, vispak of andere thermo kleding. 

Een echte wintervisser heeft dit als viskleding beschikbaar:

  • twee-delig vis warmtepak
  • thermo ondergoed
  • fleece- of jogging stof tussenlaag
  • warmtelaarzen
  • muts
  • handschoenen
  • handwarmers

Is dit momenteel nog even te duur? Geen probleem, zet het op een lijstje en probeer het in het voorjaar in de uitverkoop te kopen. Dan kun je volgend jaar sowieso op pad met de juiste viskleding. > Meer bespaartips nodig?

Tip 4. Kies voor havens

Havens zijn de ultieme schuilplekken voor aasvissen op grotere watersystemen, hier profiteert de snoek van. 

Het zijn vaak de drukkere stekken maar dat heeft een reden. Probeer te vissen met een aasvis gelijk aan het formaat dat in de haven aanwezig is en je maakt goede kans op een aanbeet. Wacht wel even met aanslaan, havensnoeken zijn vaak voorzichtig.

Tip 5. Kies voor snoekstreamer

Ons ideale winter kunstaas en dus ook in januari. Snoekstreamers zijn secuur en traag te vissen, en dat wil je als je gaat snoeken in januari. 

Kies voor fellere kleuren en veel waterverplaatsing zodat de snoek het aas goed opmerkt, ook een Miuras Mouse zal een goed aasje zijn in januari.

snoekvissen | Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *