Slimme bespaartips voor het roofvissen

Tips om te besparen op het roofvissen

De Sportvisbrigade heeft altijd de intentie om vissers te helpen. Niet alleen qua viskennis maar ook qua budget. Besparen kan uit noodzaak, maar ook om gewoon slim met geld om te gaan. Of je nu gaat beginnen met roofvissen of al geoefend bent in bijvoorbeeld het snoeken, besparen is altijd een slimme gewoonte. Wij geven je graag slimme bespaartips voor het roofvissen.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

14 slimme bespaartips voor het roofvissen

 1. Koop een hakenfeiler; scherpe haken is meer vangen. Scherp is niet per sé nieuw, feil je haken/dreggen en bespaar jaarlijks veel geld.
 2. Gebruik tip & butt protectors; voorkom transportschade aan je hengels en vervoer ze veilig.
 3. Ga op pad met de vispas; houdt je aan de regels en vis op wateren waar het mag. 
 4. Kies voor een dikkere hoofdlijn; dikkere hoofdlijn is minder verspelen en eenvoudiger je kunstaas lostrekken. Houdt het wel netjes en binnen de marge en koop geen ‘sleepkabel’ als vislijn.
 5. Doodaas, geen levend aas; levend aas is veruit het beste aas, maar doe het niet. Dit is niet diervriendelijk en de boete is onbetaalbaar.
 6. Kies voor staaldraadjes op kaart; niet iedere visser is er fan van, maar het is wel een slimme aanschaf. Veel onderlijnen voor weinig geld. Fluorocarbon is ook een goede optie, kies dan voor de kunstaas-knoop van Luc Coppens. Hierdoor heb je geen wartels of sleeves nodig als extra kosten.
 7. Kijk in folders, online deals of wacht op andere kortingen; tijd is geld, op vele manieren. Kun jij wachten met je aankoop op een online deal of Summer Sale? Dan ben je voordeliger uit.
 8. Kies voor kunstaas van 10 centimeter; rare tip? Zeker niet, door 10 centimeter kunstaas te kopen maak je kans op alle soorten roofvissen. Zodoende heb je geen apart baars-, roofblei-, snoekbaars- en snoek kunstaas nodig.
 9. Koop een allround roofvishengel; hetzelfde geldt voor deze tip. Wees allround en koop minder hengels. Dan maar even niet de specialist, zeker als je het geld er niet voor hebt. Even sparen en dan komt het later wel weer.
 10. Leg je vismolen of reel niet in het zand; geen zand in de vismolen of baitcastingreel is minder onderhoud en dus minder kosten.
 11. Koop een set; door een gecombineerde roofvis hengel set te kopen, ben je vaak voordeliger uit dan het kopen van een roofvishengel, spinmolen, lijn en accessoires los.
 12. Vis niet in de gesloten tijd; boetes, boetes en boetes… deze wil je niet. Check de gesloten tijd info en wees slim.
 13. Rijdt samen bij het stek hoppen; samen rijden is minder kosten en gezelliger. Bakje koffie vooraf en samen rijden? Ons lijkt het een goed idee.
 14. Ga eens met de fiets op pad; gezond, goedkoop en super mobiel. Eigenlijk alleen maar voordelen, wellicht ligt die metersnoek dichter bij huis dan jij denkt.

Bespreek eventuele geld problemen met je vrienden of vismaten, dit bespaart jou een hoop stress en zorgen. Heb je serieuze problemen met geld, schakel dan altijd een professional of bijvoorbeeld het Nibud in. Door te praten over eventuele geldproblemen is een oplossing sneller in het zicht. Ook dit zorgt voor een betere mentale gezondheid.

Deel jouw slimme bespaartips met ons in de reacties en wij vullen deze lijst aan.

Alle slimme bespaartips voor vissers op een rij:

snoekbaarsvissen | roofvissen

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *