Top 5 forelvijvers in Nederland

Als sportvisbrigade hebben wij door de jaren heen heel wat forelvijvers in Nederland bezocht en hebben wij heel wat ervaring opgedaan. Na vele bezoeken kunnen wij met zekerheid zeggen dat dit onze top 5 forelvijvers is.
Top 5 forelvijvers in Nederland

Wij geven onze persoonlijke top 5, daarbij staat er niet uitgesproken op nummer 1.

Wij kunnen je enkel verzekeren dat de faciliteiten, kennis van personeel en het viscomfort op deze vijvers perfect geregeld is. Wij hebben hier meerdere keren succesvolle visdagen beleefd, en dat bevestigd een goed visstandbeheer.

Toms Creek, Lelystad

Toms Creek in Lelystad is een uitgebreide forelvijver waar je op meerdere manieren kunt vissen.

De locatie biedt niet alleen mogelijkheden om te vissen, maar heeft ook een terras en een restaurant waar je na het vissen kunt genieten van een hapje en drankje.

Een handige tip voor het vissen bij Toms Creek is om vroeg op pad te gaan naar de forellenvijver. Bij de opening van de vijver kun je het beste naar de kant lopen waar de wind op staat te blazen of waar de zuurstof pomp in het water ligt.

Vervolgens kun je je werphengel in elkaar zetten en de sleep-montage beazen met bijvoorbeeld witte foreldeeg of powerbait. Werp naar de windhoek in en laat het aas afzakken tot net boven de bodem. Haal vervolgens voorzichtig en langzaam binnen en houd altijd contact met je aas.

Voel je een aanbeet? Laat de lijn dan slap vallen en wacht 3-4 seconden. Draai daarna de lijn strak en sla aan. Heb je geen beet gehad, werp dan opnieuw naar de windhoek of zuurstofpomp toe. Na 15-20 worpen zonder beet is het tijd om van aas te wisselen.

Wild Bijzonder Vissen, Reutum

Wild Bijzonder Vissen is gevestigd in Reutum dat in Twente(Overijssel) ligt en is vooral bekend om de mooie omgeving waarin de vijver zich bevindt. Hier kun je forel vangen in een prachtig landschap. Daarnaast is het een fijne locatie voor het hele gezin, aangezien er ook andere activiteiten te doen zijn.

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken bij het forelvissen. De 4 meest gebruikte foreltechnieken zijn slepend vissen, dobbervissen, tremarella en vliegvissen op forel. Slepend vissen is de meest gebruikte en effectieve techniek voor de beginnende visser en wordt vaak gedaan met een 4 gram werpgewicht en een powerbait wokkel.

Dobbermontage is passiever en vaak goed voor grotere vissen. Hierbij vis je met meelwormen of morio’s en vis je het aas 0,5 meter boven de bodem.

Tremarella is een techniek voor de forelspecialist en vereist aparte hengels en materiaal. Als je deze techniek onder de knie hebt, zul je waarschijnlijk de meeste forellen van de dag vangen. Vliegvissen op forel is ook een spectaculaire en spannende vistechniek, vooral in de zomer aan de oppervlakte.

De Woldstek, Ruinerwold

De Woldstek ligt in Ruinerwold naast Meppel en heeft meerdere forelvijvers waar je naar hartenlust kunt vissen. Bovendien organiseert De Woldstek ook regelmatig wedstrijden en evenementen voor sportvissers.

Als je wilt beginnen met forelvissen, is het slim om te weten hoe je vist, wat je aas is en waar je vist. Slepend vissen met witte foreldeeg (powerbait) is voor de beginnende visser de meest effectieve en simpele techniek. Maak van het deeg een wokkel die mooi ronddraait, zodat je iedere dag wel forel kunt vangen. Werp bij de zuurstofpomp, windkant of rondom het drijfvuil in de forelvijver. Dit zijn over het algemeen veruit de beste stekken voor het forelvissen.

In de vijvers worden verschillende soorten forel uitgezet. In twee vijvers wordt alleen regenboogforel uitgezet en één vijver alleen zalmforel. In de andere vijver worden beide forelsoorten uitgezet. Aan jou de keuze op welke soort je wilt vissen. Wil je de vangst graag mee naar huis nemen dan zijn dit jouw vijvers! Geef je de voorkeur aan gerookte forel, dan kun je je vangst tegen een kleine vergoeding omruilen tegen gerookte exemplaren.

Bij de Ruigenhoek, Utrecht

Bij de Ruigenhoek in Utrecht is een ruim opgezette forelvijver waar je zowel forel als zalmforel kunt vangen. Er zijn meerdere vijvers en je kunt er ook terecht voor andere activiteiten zoals midgetgolfen en een speeltuin voor kinderen.

Het voordeel van een eigen forelhengel en molen is dat deze vaak gevoeliger zijn dan de huurhengels. Doordat je aanbeten meer voelt, vang je vaak ook meer. Als je met een dobber gaat vissen, speelt dit element natuurlijk minder.

Het water in de vijvers komen via kwellen uit de bodem en is afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug waar ook Bar Le Duc drinkwater van wordt gemaakt. 

De waterkwaliteit is erg goed en bij optimale omstandigheden kraakhelder. Dit vertaalt zich naar gezonde sterke vissen. 

't Smallert, Emst

‘t Smallert in Emst biedt naast de forelvijver ook nog een scala aan andere activiteiten. Hier kun je bijvoorbeeld ook zelf je gerookte forel kopen. Daarnaast is er een mooie speeltuin voor kinderen en kun je er een bezoekje brengen aan de ambachtelijke kaarsenmakerij.

De forel is het het hele jaar door goed te vangen, ze hebben wel voorkeur voor bepaalde waterlagen of zones in de vijver. Dit wisselt per seizoen, lees onze uitleg per seizoen als je graag goed voorbereid op pad gaat.

Met de forellenvijvers, het speelpark en de kaarsenmakerij biedt dit gezinspark voor elk wat wils. Kom genieten van de prachtige omgeving en de gezellige sfeer van ’t Smallert in Emst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *